piscancek -> RE: rjav izcedek v 39 tednu (20.7.2006 15:32:38)
|
pozdravljena, ravno prej sem v knjigi NOSEČNOST Vprašanja in odgovori prebrala naslednje: (ti bom kar vpr. in odg prepisala) KAJ NAJ NAREDIM OB LAŽNEM ZAČETKU PORODA? Ne smete izgubiti glave, če opazite manjšo krvavitev. Povsem normalno je, da je v sluznem zamašku nekaj sveže, svetlordeče, ali stare, temne krvi (kot pri koncu menstruacije). Če ni drugih znamenj, npr. močnih in rednih popadkov, zamašek ne pomeni nujno, da se porod začenja. Vseeno pa je pametno, da pokličete babico ali G in prosite za nasvet. To je seveda prepisano iz knjige. Js pa sem danes imela pregled in sem povedala mojemu G, da sem opazla rahlo sluzast izcedek, sicer čisto malo, pa je rekel, da je normalno. Da se čep začne izločat pribl. tri tedne pred porodom ali pa še celo prej. Ampak, če čutim otrokove gibe, če nimam krvavega izcedka ali bolečin v spodnjem delu trebuha, da pol ni panike. Bi pa js na tvojem mestu poklicala G, ali pa v porodnišnico, tam ti bodo najbolje svetovali. Če pa si se že "odločila" za pot v Rim, ti pa želim veliko sreče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|