stajica (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Bonnie_RR -> stajica (19.7.2006 13:31:53)

Zanima me, če imajo vaši otroci stajico in kako se obnese. Nekateri mi zagotavljajo, da je to najboljša rešitev za to, da brez skrbi lahko kaj narediš, drugi pa pravijo, da njihovi otroci na noben način niso hoteli biti notri, zato jim ni čisto nič koristila.
Glede na to, da se je naš tamali začel nazaj puzat (je pripravljen pobrisat celo dnevno sobo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], ker je v trenutku zraven igralne podloge, namesto na njej), sva začela razmišljat o nakupu stajice. Vem tudi, da je vsak otrok zgodba zase in da so eni takšni, drugi drugačni, ampak me vseeno zanimajo vaše izkušnje glede tega.
So bili radi v njej ali ne? Kdaj ste jo začeli uporabljat in koliko časa je bila v uporabi? Se jo splača nabavit ali ne?

Hvala in lp.

natalia -> RE: stajica (19.7.2006 13:34:55)

mi jo imamo, smo zadovoljni. v njej sedi zabasana z igračami do vratu in se ji zdi fajn.

lp

Seven* -> RE: stajica (19.7.2006 13:39:06)

Kaj pa vem. Stajica otroka omeji, onemogoca mu gibanje. Mogoce je vredu, da se otroka pusti noter ce moras na WC, ostalo pa.. No moj otrok ni noben hotel biti v kaksni ogradi. Oba imata prostor po celem stanovanju. Sicer je temu primerno razmetano.. Stajica je bila pri nas ena izmed najbolj zgresenih nalozb. Ce moram otroka odloziti, ga odlozim v posteljo, zato ne rabim stajice. Vecina folka ki jih poznam ima stajice za skladiscenje igrac. Uporablja pa je noben.

Geja -> RE: stajica (19.7.2006 13:41:24)

Jaz sem imela namesto stajice ga kar v prenosni posteljici - ki pa je tudi temu služila. Notri se je zelo veliko igral, pa tudi ko sem kuhala ni mogel nikamor pobegniti...
Moram pa povedati da zelo veliko pa še danes uporabljamo prenosno posteljico.. tudi kadar smo pri babi na obisku, Nejc spi v njej.. pa nič me ne skrbi, da ne bi slučajno kam padel (kot bi me če bi spal na ta veliki postelji).

Tako da jaz bi ti priporočala nakup prenosne posteljice, ki pa jo lahko hkrati uporabljaš za stajico... Če mene vprašaš ni razlike...

čau,čau
Geja

muha1 -> RE: stajica (19.7.2006 13:45:59)

Pri nas je bila stajica nepogrešljiva od 5 do 10mes. Sem namreč sama doma, vsak dan kuhanje, pospravljanje, likanje... Ko sem morala opraviti kako opravilo, sem otroka dala v stajico. Po pravici povedano, lahko vsaj greš v miru na WC in opraviš svoje. Vendar pa ga daš v stajico samo takrat, ko je nujno! Drugače pa se otrok res najbolje počuti, če je osvobojen [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Gina -> RE: stajica (19.7.2006 13:56:09)

Stajica je fajn,  in nam je služila za takrat, ko sem morala kaj naredit, pa da sem šla v miru na wc, ap za prenosno posteljico, pa ob njej so se učili vstajat, samo je imela velike luknje, ne tiste male, za katere se ne more prijet. Skratka, briga me, če rabi svobodo do nezavesti. Bolj kot svobodo vsako sekundo, rabi varnost, o tem ni dvoma. In ker je npr. ves čas hotel se dvigovat ob štedilniku, pa ves čas lezel s prsti v plin, je bilo daleč boljše, da je imel kup igrač ta čas v stajici in da se mu ni medtem nič vrelega na glavo zlilo in podobno. Meni so stajice fajn rešitev za določene reči. Sicer je pa naš ta mali imel namesto stajice okrog zakonske postelje snemljivo ograjo in je bil tam notri prav z veseljem. To je bila nekaka veliiiika stajica in je bila daleč najboljša rešitev za marsikaj. Škoda ker se že prej, pri ta prvih dveh nismo kaj takega spomnili.

Seven* -> RE: stajica (19.7.2006 14:06:50)

Mogoce bi jo res uporabljala, ce se nebi otroci v njej bili sposobni dret toliko casa, da jih nisem vzela ven. Z glavo skozi zid pa tud nisem sla. Raje nisem pospravljala in kuhala. [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Jakob je bil se posebej vztrajen. Ema ima pa grozljivo separacijsko fazo.

Maxica -> RE: stajica (19.7.2006 14:08:35)

Pri nas se je obnesla res krasno, pa dolgo, od tam 5 mesecev, pospravila sem jo pa kakšne pol leta nazaj, tako da gotovo kakšno leto dni je bila v uporabi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je bil ful rad v njej, nikoli ni ven silil. Notri je imel igračke, knjigice ipd., pa tisti viseči most sem mu dala noter, ko je bil še čisto majhen, potem ko je bil pa večji, smo mu pa stajico napolnili z majhnimi žogicami.
Je pa čist odvisno od otroka. Od kolegice sin je bil še pri enem letu lahko čisto pri miru, ga je pustila na spužvi sredi dnevne sobe in lahko v miru skuhala, šla na WC, ipd., medtem ko je naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] res živahen otroček, in se je pri 5.mesecih že valjal po postelji, nato pa puzal po celem stanovanju in lazil za mano, kamor sem šla. Tako da nam se je pri prvem otroku stajica res obnesla in izplačala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

srki -> RE: stajica (19.7.2006 14:29:57)

Mi smo stajico nabavili, vendar Aljaž ni bil ravno nadušen nad njo. Mogoče zaradi premalo prostora v njej. Se je rajši igral na tleh, kjer je več prostora.

Sedaj pa nam služi kot "shramba" za igrače.

ninocka -> RE: stajica (19.7.2006 20:03:40)

Mi jo mamo, ta veliko, notri je ena tona igrac. Evana odlozim tja samo, ko res rabim, da se mi ne petlja pod nogami. Najprej se 5 min dere, potem se ob robu sprehaja in mece dol z omar vse kar mu pride pod roke (se zmeri rahlo uzaljeno pojokava), potem se pa usede in se lahko igra tud eno uro not.
Pri meni je problem pri stajici to, da nas mali pleza po mrezi in potem visi cez rob in lahko pade naprej na glavo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Recimo, da ga dam not ene 2 - 3 x na teden, ponavadi za par minut, drugac pa lazi prosto po presernu naokrog.

Bonnie_RR -> RE: stajica (20.7.2006 20:32:09)

Punce, hvala za odgovore!

No, midva sva se potem odločila za nakup in smo jo tudi že sprobali. Ni (še) ravno ne vem kako navdušen nad njo, ampak protestiral pa tudi ni. Ko je ugotovil, da mu mreža preprečuje puzanje nazaj, je začel nekaj jamrat, drugače pa ni ravno slabo.

V bistvu jo potrebujem bolj za to, da lahko v miru skočim kam za trenutek, kot pa, da bi moral biti notri dlje časa. Zaenkrat zgleda, da bo šlo. Bomo videli...

Lp

Stran: [1]