katja34 -> RE: nuhalna-tveganje razpredelnica (20.7.2006 11:19:47)
|
tiste,ki se cakate na ns en nasvet.. (tako sem storila sama) sla sem na ns ,ki da prbl. 60-65 % in isti dan se DHT( dvojni horm.test),ki je v kombinaciji z ns ,(zato moras tja prinesti izvide ns) da kupni rezultat prb 90-95%... ampak to je samo % tveganja primer da imas rezultat( skupni) 1:4000 pomeni,da je moznost,da rodiš otroka z DS 1:4000( eden izmed 4000-tih je bolan in tvoj),,tveganje je torej minimalno,ce izračunas je to 0,4 % ce imas rezultat 1:1000 je to tveganje potem 1% ce pa imas rezultat 1:300( pri starejsih zenskah od 33 dalje) ti pa itak brezplacno naredijo amniocentezo... zato se v primeru,da imas rezutat boljsi kot 1:500 ali 1000 ni pametno delat amnie,ker baje da v 2,5% lahko sam poseg sproži spontani splav..je pa res,da je 100%,povedo ti tudi spol in ugotovijo se katere druge hormonske-genetske napake,ne samo ds... obstaja pa se trojni horm.test,ki se dela okoli 16 tedna..ki ti se bolj natancno pove tveganje ampak spet je tu samo izracun v %.. sama sem naredila ns+dht in se odlocila za privat morfologijo,kjer se pregleduje tvoj dotični otroček in marsikdaj( žal )so tudi na mofrolg.kljub dobrim rezultatom ns odkrili,da ima otrocek( glede na nosno kost) ds...mofrol.se pa dela okoli 20 tedna...vcasih prej(jaz sem bila vceraj v 19 tednu pa je ni opravila,zato me je narocila cez 3 tedne) vendar grem drug vikend zasebno v dravlje( ker pričakujem,glede na situacijo nase bolnisnice, prijaznost in nekaj vec minut namenjenih pozornem uz in odgovore na zastavljena vprasanja..) javite punce,upam,da sem vam kaj pomagala..sicer sem popoln laik glede tega,kljub temu,da pricakujem 3 otroka ampak je vmes preteklo toliko let,ze sam podatek,da takrat pampersk pri nas se ni bilo in smo plenice prale,,,in si rodil kar si pac rodil.sedaj pa je toliko pomagal in preventive,,ampak se mi zdi,da sele sedaj kompliciramo ... srecno
|
|
|
|