Adelina -> RE: koliko spodbujanja pri odvajanju plenic (18.7.2006 11:18:48)
|
Tudi mi imamo skoraj toliko starega fantka, ki je tudi od prejšnjega petka čez dan brez pleničk in je zdaj že kakšne 3 dni suh oz. mu včasih še malo uide, ampak načeloma pa pove. Je pa naš že od 9. meseca zelo lepo kakal na kahlico (ca. 4-5x na teden, ostalo še v plenico) in potem pri nekje 18 mesecih sam hotel dostikrat it na kahlico, ko je lulal-je rekel da bo kakal- in velikokrat tudi lulal v kahlico. Pa sem mu vzela pleničko, čeprav se mi je zdelo še zgodaj. In res je kakšen mesec zelo lepo napredoval, je čedalje večkrat lulal in kakal na kahlico (sem vidla tudi po nalepkah, ki jih nekateri svetujejo), nato pa so se te nalepke začele kar zmanjševati in potem tudi za kakanje ni več povedal. Ker ga nisem hotla silit smo prešli nazaj na pleničke. Nato je sam kaka 2 meseca nazaj začel govorit, da bi gatke in ne pleničke. Pa sem mu začela oblačit gatke, ampak ni nikoli povedal in je bil vedno moker in pokakan. Pa tudi, če sem ga hotla sama dajat na kahlico na vsake toliko časa, ni hotel it. Je vedno govoril, da bo povedal, pa ni. Pa smo čez približno teden ali dva spet dali pleničko gor. No, zdaj pa kot sem že rekla, je par dni kolikor toliko suh, le kaka pa ponavadi zjutraj, ko ima gor še nočno plenico (danes je tudi kakal na kahlico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]). Ko smo prišli z morja, sem mu dala pleničko dol in je kar lepo začel govorit za lulat. Tako, da jaz izrecno silila ga nisem, le malo sem ga poslušala in probala usmerjat in sedaj mislim, da smo na dobri poti, da se čez dan dokončno znebimo plenic.
|
|
|
|