Jančika_ -> RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 (12.5.2007 15:39:56)
|
Najprej pozdrav vsem novim in starim. Samo da vam povem, da je Kajetan spet zbolel - zdaj ima revež vneto uho. Torej tole je že čisto brezveze, tretjič v enem mesecu je orenk bogi. Včeraj zjutraj, ko sva imela posvetovalnico, je bil še OK, čeprav je imel že rdeče uho, opoldne se je pa začel dret in sem lahko šla nazaj po antibiotike. Torej za srečanje sva, vseeno kdaj, če bo mali le zdrav (pa bolj slabo kaže[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ). Aja, mere iz posvetovalnice (zdaj ima že 10 mesecev, pri 9 sva morala prestaviti, ker je imel ravno trebušno virozo): 10 kil (pri 9 jih je imel 11, pa so ga bolezni tako zmučile) in 75cm. Vesna, močno dvomim, da se tvoj otrok zbuja zaradi lakote in da bo med pomagal. Po mojih izkušnjah (pa Naty-Taja ti bo tudi vedela kaj povedati na to temo) je za dober spanec pravzaprav nujno ukiniti nočno hranjenje. Medu, predvsem domačega, se naj ne bi dajalo do dveh let; po eni strani zaradi alergij, še bolj pomembno pa je, da je lahko v domačem medu bakterija, ki povzroča botulizem, ki je huda bolezen. Tako da jaz se ne bi špilala. Vtipkaj "botulism" v google, boš našla marsikaj. Tule kopiram samo najpomembnejše: Eating food contaminated with the bacteria and its toxin. It is the toxin produced by C. botulinum—not C botulinum itself—that causes botulism in humans. Foods that may be contaminated with the toxin include:Home-canned goodsSausageMeat productsSeafoodCanned vegetablesHoneyIf an infant swallows C botulinum spores, they will grow in the baby's body and produce the toxin. Unlike adults and older children, infants become sick from toxin produced by bacteria growing in their own intestines. Honey is a prime source of infant botulism. Other sources include soil and dust.A wound becomes infected with the bacteria (rare in the US). The toxin then travels to other parts of the body through the bloodstream.
|
|
|
|