plenicka -> RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 (28.2.2007 11:01:02)
|
Oj, Sašaš in vse ostale. Sva tukaj, midva z Žigcem. Res ste pridne zadnje čase, pišete, kar je fino. Z veseljem prebiram vse vaše poste. Najprej dobrodošle nove! In stare, ki se niste že dolgo oglasile! Glede vrtca je pa res tako pri nas - če padeš v 8. razred plačaš od 11 meseca do 3 leta dobrih starih 80.000 SIT (novih 333 EUR)...je bila ravno včeraj tole tema na Preverjeno, kjer je najdražji vrtec v Litiji, najcenejši pa nekje na Štajerskem - na žalost se ne spomnim kraja. Odvisno koliko primakne občina...naša zelo malo, država pa tako in tako 20% subvencionira. Nekaj bodo kmalu v DZ razpravljali o tem, ker tole je res malo preveč...da tisti, ki so v 8. razredu plačajo 35 krat več kot tisti, ki so v prvem, plače pa seveda nimajo 35 krta višje, ampak v povprečju 4 krat. Ok, saj ne bom nič rešila tukaj. Žigi bo imel privatno varuško, kjer ne bo edini otrok, računa pa okrog starih 50.000 SIT (dobrih 200 EUR), seveda pa bom morala kombinirati še s kom drugim, da ga bo dvignil pred šesto uro zvečer. Pa se bom s tem že takrat ukvarjala. Žiga se tudi pod razno ne plazi, ker sploh ne želi biti na trebuhu - začne po minuti tako tečnariti, da ga moram obrniti na hrbet oz. dati sedeti. Sedi pa že kar dobro, vsake toliko se vseeno še prevrne. Zgleda, da se Žiga sploh ne bo plazil. Kaj šele, da bi se postavljal na nogice. Bo že prišel čas tudi zanj, kajne? Glede joka, ko zagleda tuje ljudi - zaenkrat se ne joka in se jih tudi ne ustraši, sem pa imela situacijo, ko se je kakšnih 14 dni jokal, ko je slišal in zagledal svojega očeta...in to samo njega. Me je že pošteno zaskrbelo, kaj se dogaja. Potem pa se je kar nehal jokati. Menda pa so to obdobja, ko se otroci ustrašijo tujcev. Seveda pa so najbolj navajeni na svoje mamice, saj smo največ z njimi. Kako bomo šele me jokale, ko bo treba v službo??? Glede GH pa je Žiga še vedno v glavnem na mleku. Včeraj je sicer pojedel skoraj cel tamali frutek hruške, kar je napredek, čez dobro urco pa 200 ml mleka...v glavnem ne zavrača nič, samo malo poje... Miškolin kar spi, meni se pa že počasi k frizerju mudi...zgleda, da ga bom morala zbuditi...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] punce, mejte se, pa pejte ven na sonček... Se beremo
|
|
|
|