sašaš
|
Čer! Se raje ne "oglašam", ker itak lahko samo jamram in vas utrujam z našimi težavami, časa in energije za komentiranje vaših postov pa trenutno nimam! Jančika, spraševala si, kaj točno je narobe z Izakovimi prebavili. Bom poskušala na čim krajše in dokaj razumljivo napisat. Imel je zaporo na tankem črevesju in zaradi te zapore se črevo od tam naprej ni razvilo oz. je "nezdravo". S prvo operacijo so mu zaporo odstranili in mu izrezali 2cm črevesja, po šestih dneh so ga spet operirali in mu izrezali še 15cm. Sliši se, kot da to ni nič takega - ampak funkcija t.č. je, da "pobira" vsa hranila iz hrane v kri. Če ti "ne dela" t.č....je tako, kot da nič ne ješ... V glavnem, stvari so res zapletene. Predvsem pa vse to rabi ogrooooomno časa, da se popravi (kolikor se), med tem časom pa lahko pride do raznih zapletov. Izak ima zdaj že drugič sepso, okvarjena so tudi že jetra in verjetno žolčevodi (v pon. bomo izvedeli, kako hudo je, takrat ima preiskavo). Dobil je že ogromno zdravil (antibiotikov, pomirjeval,...) in seveda imajo tudi svoje stranske učinke... V glavnem, vrtimo se v nekem začaranem krogu. Ne moremo vedeti, kdaj se bo to končalo - lahko se bo vleklo še pa tednov, lahko par mesecev... Vsak dan je kaj novega - en dan gre kaj na boljše, naslednji dan na slabše...itn. Verjetno sem vse tole preveč čudno napisala? Zdaj Izak že 10 dni sam diha in tudi večino drugih zadevščin ima odklopljenih, ampak je pa še vedno na intenzivni. Pred tednom dni smo mu začeli dajati mleko (čisto po malo). Se pa moram pohvalit, da mi je kljub taki živčni vojni in ubijalskemu tempu uspelo ohranit mleko - sem prav ponosna nase! Zdaj bo Izak star že 1 mesec, Ela pa ga še ni videla! Se mi je tako smilila na začetku, je imela prvi teden kar krizo, zdaj smo vsi že bolje. Samo midva ga obiskujeva (2x na dan po par ur), ko bo enkrat šel iz intenzivne na oddelek, ga lahko pridejo šele drugi pogledat. Verjetno sem zdaj naklofala že za celo stran, pa še za par bi jih lahko... HVALA vsem, ki držite pesti za mojega pikca in HVALA za vse prijazne besede! Zdrave otročke imejte, samo to vam želim!!! Tudi k nam bo enkrat spet posijal sonček! Noč!
< Sporočilo je popravil sašaš -- 22.10.2009 0:03:27 >