Anonimen -> Na smrt bolna tašča (16.7.2006 23:47:01)
|
Moji tašči so pred 4-imi meseci odkrili raka in takoj je sledila operacija. Odstranili so ji vsa rodila (maternico, jajčnike,.), del črevesja,... Po operaciji je kar lepo napredovala, sedaj pa se je rak razširil in nima apetita, nič ne je, pije zelo malo, čist je shirana (sama kost...res groza). Samo leži in vstane le, če mora na wc pa še to komaj prileze, vstati pa ne more več sama, ji moramo pomagati....tako da je 100% odvisna od pomoči. Jaz ji pomagam kolikor lahko in sem bila tudi z njo na urgenci in ji zamenjam plenico in umijem po potrebi...vendar pa se njeno stanje tako slabša, da verjetno že jutri ali pa v roku enega tedna ne bo več mogla niti sama do wc-ja, torej bo nepokretna.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Kam naj se obrnem po pomoč (sociala, dom?)...K sreči sem bila ravno ta teden, ko se je stanje drastično poslabšalo, na dopustu in zato lahko skrbela zanjo, a kaj zdaj ko bo treba v službo in bomo doma šele ob 5-6-ih popoldan...pa še majhnega otroka imam, tako da bo tole res težko. Pa ne narobe razumeti, jaz ji rade volje pomagam, ker jo imam rada kot svojo mamo (ja, tudi to je možno, da se s taščo tako dobro razumeš ...)in mi je hudo, da se ji to dogaja...Živimo v isti hiši in moj mož cele dneve dela,...finance pa nam ne dopuščajo, da bi si lahko najeli pomoč...praktično tudi za dom ne zberemo, saj je tašča zapufana do vratu...midva pa tudi. A je katera že rabila takšno pomoč oz. ve na katere institucije se lahko obrnem? Hvala za nasvete!
|
|
|
|