bori2 -> RE: junijči in junčike 2006 (20.3.2008 13:15:56)
|
Zdravo, čveke. Planinc tudi moja Maruša je kot Bojkina - 18.08. je dopolnila 3 leta in šla s 01.09. v vrtec. Jaz sem si "splanirala" 10 dni dopusta, pa ni bilo ravno potrebno. Prva dva dni sva bili skupaj tam po dve urci, tretji dan sem se dogovorila za uro kdaj jo poberem, četrti dan pa je bila tam še za kosilo. Takrat je hotela domov - vendar Maruša nikoli ni bila jedec - še danes ni. V petek sem jo peljala za 8. uro in je ostala do 12.0 ure. Drugi teden sem šla pa delat, ker nisva tega potrebovali. Krizo sva imeli malo kasneje, ko se ji ni dalo "ubogati" vzgojiteljic. Vendar sem kar vztrajala, uvedli sva red, ki se ga še danes drživa; ustajanje, lulanje, sirupi, mleko, oblačenje, zobki, frizura, čevlji, bunda, avto. Ko prideva v vrtec sve tudi že zverziran tim. Greva v garderobo - dol kapa, dol bunda, čič na klopco, čevlji dol, copati gor, pogledavi oglasno desko, preberem ji jedilnik, na vratih igralnice rečemo dobro jutro, si damo lupčka, ji rečem - fejst se imej in rečem čav. Obrnem se in grem. Nikoli ji nisem mahala skozi šipo, nikoli ne pogledam česa se loti, če me že kaj matra grem, pa se čez čas prikradem nazaj da me kdo ne vidi. Nikoli nisemv nobeni postavki spremijala najine rutine, nikoli nisem razglabljala če gre ali zakaj ne,... Sem zagovornik, da red mora bit in na tem vstrajam. Tudi tamalega ko oddamo v varstvo tašči, se preoblečemo, poslovimo se s cmokom in se ne oziramo. Pri mojih deluje. Glej, jaz ti svetujem, da naredi kot ti navaja občutek, vendar si razjasni koliko mu boš popuščala, ker sigurno bo prišlo tudi pri vama obdobje, ko bosta imela krizo,.. Bodi vztrajna, pa vseeno mami polna razumevanja - tvojemu Lukcu se namreč obeta največja sprememba doslej,... Vendar pa sem jaz mojo princeso pripravila na vrtec tako, da je sama izbrala nahrbtnik, copate in ščetko za v vrtec, da si je sama izbrala škorenjčke za v vrtec, ter da si še vedno sama izbira dopolnilne dejavnosti, ki jih vrtec ima. S sabo še danes (po 3 letih vrtca) vzame poljubno igračko, da ima v slučaju krize nekaj svojega. Vso srečo, Bori
|
|
|
|