Aly -> Zoboboli - zdravljenje zob v nosečnosti (5.7.2004 14:19:01)
|
Lep pozdrav, ali je imela mogoče katera takšne probleme kot jaz zobovjem v nosečnosti ? :(:( Tole sporočilo pišem v nemogoči bolečini zob, saj sem malo pred tem prišla od dežurne zobozdravnice.... pa si mislim, kaj mi je treba tega bilo ??? :((, namreč..... Glede na to, da je priporočeno, da nosečnica lepo skrbi za svoje zobe in preventivno gre k zobozdravniku, se tudi jaz tako ravnala... V začetku nosečnosti sem zobozdravnico dvakrat opomnila, da mislim, da se v enem zobu "nekaj dogaja", saj sem pri čiščenju z nitko zaznala "malenkosten" vonj:(, vendar me zob sploh ni bolel. No, ko sem ji to rekla že tretjič, je zob odprla, sčistila in zaprla. In potem so se začele muke :((:((....da ne bom pisala podrobnosti, od takrat je minilo že slaba dva meseca, zadeva pa je sedaj dosegla vrhunec. Čez vikend se mi je mešalo od bolečin (čeprav imam zob odprt), imam močno zateklino visoko nad dlesni in danes sem šla k dežurni zobozdravnici, ker je moja na dopustu, ta mi je odprla še drugi zob in mi oba čistila z iglami:hudicek:....sem mislila, da se mi bo zmešalo...še sedaj me boli vse - zobovje, oko in celotna glava.... ne morem prav jest, in moj :duda: se mi tako smili....je tako brcal, ko sem bila na stolu :(( V prvi vrsti me je strah, kako se bo to končalo....slikati me ne morejo, antibiotikov ne želim jemati....kaj če pa bo potrebno zob izpuliti ? ne vem če je lokalna anestezija priporočljiva...sploh se pa bojim kakšne okužbe :duda:, saj veste, kako smo sedaj občutljive..... Za kakršnokoli tovrstno vašo izkušnjo se zahvaljujem. Lep dan vsem:rozica: Aly
|
|
|
|