|
RE: moj gre na morje, jaz pa ne 15.7.2006 22:56:59
|
|
|
|
Gina
|
Veš kaj, kar nehaj se počutit krivo, če bi rada, da je doma. On te grdo, grdo, grdo čustveno izsiljuje. IN nesramna nisi ti, ampak je on. In očitno bo itak svoje speljal, pa bo šel, ker ga najbrž ne brigaš toliko, da bi zaradi tebe kaj moral spustit. Tebe znotraj žre, ker bi se on slabo počutil, če bi ostal doma, njega pa nič ne sekira, če tebe to prizadane - dol mu visi, glavno da bo šel. Zakaj se torej ti sprašuješ, če si čudna? Nisi čudna. Če tako čutiš, da si ne želiš, da bi on šel, potem je najbrž razlog za to. In to pa je tisto, kar se je za vprašat, zakaj tako čutiš. Tukaj bi se on moral zamislit kaj narobe dela. Pa mislim, da se ne bo. Nimam dobrega občutka, in se strinjam z Bagi. PO drugi strani mi je pa jasno, da ti očitno še vedno nekaj daje (v odnosu), kar ti zelo veliko pomeni, sicer ne bi bila tako zelo zaljubljena vanj. Torej ti sicer nežnost manjka, vendar to ni vse, kar ti res veliko pomeni, še nekaj drugega ti on nudi, da te drži k sebi, o čemer morda niti razmišljaš ne. Jaz ne vem, kaj naj ti svetujem. Vsekakor ti želim moškega, ki ga boš ti in tvoje počutje brigala in ki bo naredil nekaj zate, ko ga boš prosila. Jaz ga ne bi silila z ničemer, ker je to brez smisla. Očitno se je že odločil, da gre, sploh če ti reče, da težiš brez veze. Čustveno izsiljevat ga ne moreš, ker je očitno veliko večji ego kot si ti, se ga izsiljevat ne da. Poskusila bi ga najbrž lepo prosit, da naj ne gre. Ali pa se mogoče lahko delaš prizadeto (pazi, zraven moraš biti prijazna - to je v resnici spet izsiljevanje - ker če boš jezna, ga boš odvrnila od tega da ostane pri tebi. Lahko pa narediš tudi tako, da vklopiš nasilje, pa ga začneš ignorirat (jaz tega nikoli ne delam, ampak ene pravijo, da pomaga, kaj pa vem). Na noben način ti pa ne svetujem sitnarjenje, teženje, očitanje ali kaj takega. To zanesljivo ne obrodi sadov, pa če ti je še tako hudo. Ker bo itak šel, lahko na koncu narediš nekaj zase. Vedeti moraš, da v nobenem primeru ne boš prizadela s tem, da se sekiraš, nikogar drugega kot sebe. Ali hočeš sebi to naredit? Nočeš. Torej naredi to zase, pa teh 6 dni uživaj najbolj, kar zmoreš. Vzemi si čas zase, psa pelji samo toliko ven, da gresta na wc - ti moraš biti prva in edina zase, razvajaj se. Naslednjo stvar, ki jo moraš razmislit je ta, kaj boš dosegla, če boš žalostna ali jezna? Ali ga misliš zato zapustiti? Jaz sem skoraj zihr, da ne. Če bi razmišljala nekje na dnu duše o tem, da mogoče ni pravi zate, bi obstajala možnost, da bi on to začutil, zdaj pa ve, da ga imaš preveč rada, da bi kaj naredila zase, in da mu ni treba nič naredit za tvojo ljubezen - lahko hodi po tebi, pa jo še vedno ima. Ali boš potem s tem, da se držiš nanj še nekaj dni kaj dosegla? Po moje itak nič. Če tako razmisliš, potem je boljše, da se kar takoj nehaš držat nanj - zaradi sebe, ne zaradi njega, da se ne boš ti nekaj dni zanič počutila. NO,lahko se pa jeziš in žalostiš in lahko tuliš nanj in kaj vem kaj še vse.....samo imam občutek, da ne bo pomagalo. Kaj pa vem....
|
|
|