Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
prvi pregled - kateri teden 14.7.2006 13:49:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem na začetku nosečnosti, pregled imam naslednji teden v četrtek. Meni je sestra rekla, da bom takrat noseča 7 tednov in naj bi se videl srček. Jaz sem pa mislila, da bom noseča 6 tednov. Pa pravi, da se tedni začnejo šteti s prvim dnem zadnje menstruacije. Kako ste ve imele pregled, kdaj ste prvič slišale srček? V katerem tednu, in kdaj ste začele šteti tedne. Skrbi me pa zato, ker sem danes imela občutek, ko sem šla na vodo, da je šlo ven malo rjavega izcedka, vendar na spodnjem perilu ni viden. Pa še vsake toliko časa me v spodnjem delu trebuho stisne, kot predmenstrualni krč. Skrbi me, ker imam za sabo že slabo izkušnjo. Prosila bi vas za kakršnokoli informacijo. Hvala v naprej.
|
|
|
|
RE: prvi pregled - kateri teden 14.7.2006 14:06:02
|
|
|
|
emaa
|
Tedni se štejejo od prvega dne zadnje M, prvič sem imela G, ko sem bila noseča 8t2d pa se je srček že videl, bolje je imeti pregled pozneje kot prej. Krči in špikanje pa je normalno za nosečnost.
|
|
|
|
RE: prvi pregled - kateri teden 14.7.2006 14:15:46
|
|
|
|
andrejka
|
Hej! Jaz sem imela prvi pregled v 9 tednu, in je bla moja pikica velika že 2,2cm utrip pa že lepo viden(na vaginalnem ultrazvoku). Slišala ga pa nisem nikoli, ker ga vedno preverja na ultrazvoku (po prvem pregladu že po bušku)-kar je kul, ker lahko vidiš svojega kako raste in se razvija. Tudi jaz sem se neki časa upirala njihovemu štetju, pa sem se kmalu vdala. Tako štejejo za vse, pa bodo tudi zame. Kar se pa tiče izcedka, je to normalno. Vsaj pri meni je bil in je še vedno-vsak mesec ko bi morala imeti menstruacijo.Vendar ne močen, samo blago viden.Tko, da če ni pretirano potem se nimaš ničesar bati. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Uživaj, z svojo malo pikico, upam, da bo vse kul. Andrejka
|
|
|
|
RE: prvi pregled - kateri teden 14.7.2006 14:50:37
|
|
|
|
baby baby
|
Po 6 tednu naročajo! Srečno
|
|
|
|
RE: prvi pregled - kateri teden 14.7.2006 17:16:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Samo men sploh ni jasno, kako med samo menstruacijo (prvi dan mens.) lahko štejejo, da je plod star že en teden?
|
|
|
|
RE: prvi pregled - kateri teden 14.7.2006 19:57:38
|
|
|
|
Maggie
|
Pred kratkim sem brala eno knjigo, v kateri piše, da so nekoč mislili, da se zanosi ob menstruaciji in ko so kasneje ugotovili, da temu ni tako, so štetje tednov nosečnosti pustili tako kot je bilo prej. Zato vsa ta zmešnjava s tedni nosečnosti... Torej, ko zanosiš, si v bistvu po tem štetju noseč že ok. 2 tedna Jaz sem imela prvi pregled pri 6t5d: srček je utripal in velikost 7,2 mm. Drugi pregled 9t1d: velikost 2,43 cm. Ampak pri meni je tedne tako pokazal UZ, ker že nakaj časa nisem imela , tako da ni možno šteti od ZM... tudi mene kar na vsake toliko stisne kot pred menstruacijo, ampak glede na to, da veliko punc govori o tem, je s tem očitno vse ok. Pa vso srečo tokrat!
|
|
|
|
RE: prvi pregled - kateri teden 15.7.2006 8:51:58
|
|
|
|
jasnika
|
anonimana tako štejejo zaradi tega ker se točno ve prvi dan zad menstr., točno kdaj pa si zanosila med ovuklacijo pa se ne ve moje razmišljanje
|
|
|
|
RE: prvi pregled - kateri teden 15.7.2006 8:56:53
|
|
|
|
nives24
|
strinjam se z jasniko. Mene so naročili prezgodaj, tako da se srček še ni videl. Domov sem prišla čist potrta, da ni kaj narobe. Čez 10 dni sem imela spet datum in takrat je srček že lepo utripal. Če začneš pa že zdaj jemati folno kislino pa nisi naredila čisto nič narobe.
|
|
|
|
RE: prvi pregled - kateri teden 16.7.2006 20:45:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem bila ful pozno na prvem pregledu, komaj 12t! To pa ravno zaradi teh "predmenstrualnih" krčev in ravno tolko malo izcedka, da nisem verjela, da sem noseča (ker tega tudi nisem pričakovala). Zdaj sem tik pred koncem in je punčka velika in zdrava, tako da mislim, da ne rabiš skrbet...
|
|
|
|
RE: prvi pregled - kateri teden 17.7.2006 8:21:00
|
|
|
|
Grizo
|
Mene je moja G pregledala v 6 t po njihovem štetju, jaz pa sem bila takrat noseča točno 4t. Vem pa zato ker sem delala ovulacijske teste. Pa je bilo prekmalu, sej se je videla le gestacijska vrečka, utripa pa ne. In sem bila čisto prestrašena. Pa so me punce potolažile, da je to normalno. Jaz bi šla na tvojem mestu raje malo kasneje... če lahko zdržiš Tudi mene občasno zvije kot med mestruacijo.
|
|
|
|
RE: prvi pregled - kateri teden 17.7.2006 15:40:35
|
|
|
|
Mateja82
|
prvi pregled sem imela v sedmem tednu.Srček sem prvič slišala na pregledu nuhalne svetline v 12 tednu. Tedni pa se štejejo od prvega dne zadnje menstruacije naprej. Glede bolečin in krčov, je to na začetku normalno, mene je zelo pogosto zbadalo in grabilo, kot eni precej hudi menstrualni krči.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?