|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvi pregled - kateri teden
14.7.2006 13:49:17   
Anonimen
Sem na začetku nosečnosti, pregled imam naslednji teden v četrtek. Meni je sestra rekla, da bom takrat noseča 7 tednov  in naj bi se videl srček. Jaz sem pa mislila, da bom noseča 6 tednov. Pa pravi, da se tedni začnejo  šteti s prvim dnem zadnje menstruacije.
Kako ste ve imele pregled, kdaj ste prvič slišale srček? V katerem tednu, in kdaj ste začele šteti tedne.
Skrbi me pa zato, ker sem danes imela občutek, ko sem šla na vodo, da je šlo ven malo rjavega izcedka, vendar na spodnjem perilu ni viden. Pa še vsake toliko časa me v spodnjem delu trebuho stisne, kot predmenstrualni krč.
Skrbi me, ker imam za sabo že slabo izkušnjo. Prosila bi vas za kakršnokoli informacijo. Hvala v naprej.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prvi pregled - kateri teden
14.7.2006 14:06:02   
emaa
Tedni se štejejo od prvega dne zadnje M, prvič sem imela G, ko sem bila noseča 8t2d pa se je srček že videl, bolje je imeti pregled pozneje kot prej. Krči in špikanje pa je normalno za nosečnost.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.7.2006 14:15:46   
andrejka
Hej!
Jaz sem imela prvi pregled v 9 tednu, in je bla moja pikica velika že 2,2cm utrip pa že lepo viden(na vaginalnem ultrazvoku). Slišala ga pa nisem nikoli, ker ga vedno preverja na ultrazvoku (po prvem pregladu že po bušku)-kar je kul, ker lahko vidiš svojega user posted image  kako raste in se razvija.
Tudi jaz sem se neki časa upirala njihovemu štetju, pa sem se kmalu vdala. Tako štejejo za vse, pa bodo tudi zame. 
Kar se pa tiče izcedka, je to normalno. Vsaj pri meni je bil in je še vedno-vsak mesec ko bi morala imeti menstruacijo.Vendar ne močen, samo blago viden.Tko, da če ni pretirano potem se nimaš ničesar bati.
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.
Uživaj, z svojo malo pikico, upam, da bo vse kul.
Andrejka user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.7.2006 14:50:37   
baby baby
Po 6 tednu naročajo!
Srečno

(odgovor članu andrejka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.7.2006 17:16:05   
Anonimen
Samo men sploh ni jasno, kako med samo menstruacijo (prvi dan mens.) lahko štejejo, da je plod star že en teden?

(odgovor članu baby baby)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
14.7.2006 19:57:38   
Maggie
Pred kratkim sem brala eno knjigo, v kateri piše, da so nekoč mislili, da se zanosi ob menstruaciji in ko so kasneje ugotovili, da temu ni tako, so štetje tednov nosečnosti pustili tako kot je bilo prej. Zato vsa ta zmešnjava s tedni nosečnosti... Torej, ko zanosiš, si v bistvu po tem štetju noseč že ok. 2 tedna user posted image  

Jaz sem imela prvi pregled pri 6t5d: srček je utripal in velikost 7,2 mm.
Drugi pregled 9t1d: velikost 2,43 cm. Ampak pri meni je tedne tako pokazal UZ, ker že nakaj časa nisem imela user posted image , tako da ni možno šteti od ZM...

tudi mene kar na vsake toliko stisne kot pred menstruacijo, ampak glede na to, da veliko punc govori o tem, je s tem očitno vse ok.

Pa vso srečo tokrat!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.7.2006 8:51:58   
jasnika
anonimana  tako štejejo zaradi tega ker se točno ve prvi dan zad menstr., točno kdaj pa si zanosila med ovuklacijo pa se ne ve

moje razmišljanje

(odgovor članu Maggie)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.7.2006 8:56:53   
nives24
strinjam se z jasniko. Mene so naročili prezgodaj, tako da se srček še ni videl. Domov sem prišla čist potrta, da ni kaj narobe. Čez 10 dni sem imela spet datum in takrat je srček že lepo utripal. Če začneš pa že zdaj jemati folno kislino pa nisi naredila čisto nič narobe.

(odgovor članu jasnika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.7.2006 20:45:47   
Anonimen
Jaz sem bila ful pozno na prvem pregledu, komaj 12t! To pa ravno zaradi teh "predmenstrualnih" krčev in ravno tolko malo izcedka, da nisem verjela, da sem noseča (ker tega tudi nisem pričakovala). Zdaj sem tik pred koncem in je punčka velika in zdrava, tako da mislim, da ne rabiš skrbet...

(odgovor članu nives24)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
17.7.2006 8:21:00   
Grizo
Mene je moja G pregledala v 6 t po njihovem štetju, jaz pa sem bila takrat noseča točno 4t. Vem pa zato ker sem delala ovulacijske teste.
Pa je bilo prekmalu, sej se je videla le gestacijska vrečka, utripa pa ne. In sem bila čisto prestrašena. Pa so me punce potolažile, da je to normalno.user posted image
Jaz bi šla na tvojem mestu raje malo kasneje... če lahko zdržiš user posted image

Tudi mene občasno zvije kot med mestruacijo.

(odgovor članu nives24)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.7.2006 15:40:35   
Mateja82
prvi pregled sem imela v sedmem tednu.Srček sem prvič slišala na pregledu nuhalne svetline v 12 tednu. Tedni pa se štejejo od prvega dne zadnje menstruacije naprej.
Glede bolečin in krčov, je to na začetku normalno, mene je zelo pogosto zbadalo in grabilo, kot eni precej  hudi menstrualni krči.

(odgovor članu Grizo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.7.2006 20:34:07   
spes
Mateja82!

Pa je bila na prvem pregledu vidna samo GV ali je bil tudi plodek?

Sprašujem zato,ker sem bila tudi jaz v 7.t na UZ in se je videla samo GV.Sem pa iz foruma že pred UZ na srečo prebrala,da ni rečeno,da se plod v 7.t že vidi!Še sreča,da obstajajo taki forumčki,če ne bi me sigurno pobralo!

lp

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?