oka -> RE: Ta neapetit mojega otroka (18.7.2006 15:15:54)
|
Pozdravljene! Evo še ne s kar dvema neješčima paglavcema. Že moj ta večji je bil zelo neješč. Najraje bi cel dan pil mleko s čokolešnikom, puding in skuta pa sta bili za njega edina užitna "gosta" hrana. Danes je star skoraj osem let, pri kosilu še vedno raje čveka kot je, izbirčen je kot kurja rit, živel pa bi najraje od kosmičev in čokolešnika in seveda pudingov. Ta mala pa je poglavje zase. Nikoli ni marala jesti po žlici, nad stekleničko tudi ni bila preveč navdušena. Karkoli sem skuhala, sem vrgla stran. Pri enem letu je imela komaj 8 kg, jedla ni praktično nič, stekleničko sem ji uturila med spanjem... Na koncu sva pristali na gastro oddelku na testih za celiakijo in intoleranco lahkotze. Izvidi so bili vsi negativni. Komentar zdravnice je bil, da je očitno ne hranim pravilno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in predpisala mi je dodatek Polycal. Sama pa sem bila z živci že čisto na koncu. Pa sem uvedla hranjenje pred TV (vem, ni vzgojno pa kaj čem), risanje, branje knjigic, hranjenje igrač in še in še. Samo tako so gospodična pojedli svoje kosilo. Na zadnjem sistematskem pregledu (stara je bila 22 mesecev) je imela nekaj čez 9kg in pediatrinja mi zopet rekla, da če se redi po Polycalu, je očitno nisem hranila tako kot bi morala. Pomislila sem na vsa kosila, na ves trud in sekirancijo in imelo me je, da bi obe (zdravnico in malo madam) nekam poslala. Danes se enostavno ne skiram več, ker vem, da je mala zdrava, poje toliko kolikor potrebuje. Med kosilom še vedno gledamo Telebajske, knjigice, rišemo... a samo doma. V vrtcu gospodična pojejo vse, včasih celo dve porciji. LP
|
|
|
|