Anonimen -> RE: Zelenjavna zloženka za prilogo (13.7.2006 12:06:44)
|
Zelenjavna zloženka 1 zavitek vlečenega testa,lahko iz trgovine 2 srednje velika pora 3 korenčki 1 pločevinka pelatov 3 bučke sol,poper česen, peteršilj bazilika lovorjev list sladka ali kisla smetana maslo olivno olje [image]http://kulinarika.net/grafika/koraki1.gif[/image] [image]http://kulinarika.net/grafika/koraki1.gif[/image] [image]http://kulinarika.net/grafika/koraki1.gif[/image] [image]http://kulinarika.net/grafika/koraki1.gif[/image] Priprava: najprej pripravimo zelenjavo: na maslu prepražimo na tanka kolesca narezano korenje, na kolobarčke narezan por. Solimo, popramo. Malo podušimo. Kot drugo pripravimo paradižnik: na olivnem olju, z dodatkom soli, olja, lovorovega lista, veliko bazilike. Bučke prav tako narežemo na kolobarčke. Na maslu na hitro popražimo peteršilj, česen, dodamo bučke, solimo, popramo, malo podušimo. Zloženko pripravljamo po plasteh: plast vlečenega testa premažemo s smetano, dodamo malo stopljenega masla; najprej damo plast korenčka in pora, plast testa, namazanega s smetano, maslom, paradižnik, testo, s smetano in maslom, nazadnje plast bučk in spet vlečeno testo, namazano z maslom in smetano. Pečemo v pečici, ogreti na 200 stopinj celzija, približno 30-45 minut. Odlično je toplo ali mrzlo, kot samostojna jed ali priloga. Morate poskusti !!!
|
|
|
|