Štrleča ušesa? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Baucka -> Štrleča ušesa? (12.7.2006 17:33:57)

Ema je stara sedaj skoraj 3 mesece in že kakšen mesec noče spati več na boku. Ker spri na hrptu in veselo obrača glavo iz ene strani na drugo se večkat zgodi da si uho prepogne in spi na njem.

Zanima me ali zaradi tega ušesa začnejo štrleti ali ne, saj ko spi čez daj, ji poskušam ušesa popravljati, ampak ponoči želim sama tudi malo spati.




abi -> RE: Štrleča ušesa? (12.7.2006 17:49:11)

Taisti problem mene muči že ene dva meseca. Tudi moja Lana ob vsakem nagibu glave v ležalniku prepogne ušeska !
Nekaj časa nazaj sem jo kar zaselotejpala !?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Z tistim medicinskim belim obližem. Mislim da se zna hrustanec malce razlest in ušesa res bolj štrlijo na ven [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].
Razmišljam da bi ji spet prilimala ušeska, vsaj čez noč. Kakorkoli se zdi trapasto - ušesa potem stojijo bolj ravno . 




tanyak -> RE: Štrleča ušesa? (12.7.2006 18:06:11)

tudi jaz sem svoji punčki lepila ušeska čez noč ker si jih je vztrajno vihala, ampak se mi je en dan zgodilo da je imela, ko sem odstranila on beli trakec kožo čist vneto ker imajo dojenčki le nežno in tanko kožo. tak da sem potem nehala ker se mi je zasmilila, ne vem pa s čim drugim bi lahko ušeska zalepila ko z tistim belim medicinskim trakcem?...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.7.2006 18:18:26)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mammy26 -> RE: Štrleča ušesa? (12.7.2006 19:40:53)

Moji obe hčeri imata štrleča ušesa. Sicer sta obe skodrani in če se striktno ne pogledaš v ušesa, nekateri sploh ne vidijo, a kaj morem. Ana gre tako na operativni poseg med 5 in 6 letom, ki je baje nezahteven in gre že isti dan domov, medtem ko bo tudi Tia verjetno morala, saj ima desnega malo bolj, levi pa je ok. Zdravnik mi je rekel, da tisti obliž pomaga le prve tedne takoj po rojstvu, a jaz za te obliže nisem prej vedela.




Anonimen -> RE: Štrleča ušesa? (12.7.2006 19:42:05)

Ja, pri sinčku moje sestre je ušesek začek res štrleti zato, ker je skozi ležal na njem. Ji je pediatrinja svetovala to z belim obližem, kot pravi Nalin, in je bilo uspešno.




tamala83 -> RE: Štrleča ušesa? (12.7.2006 21:21:29)

IZVIRNO SPOROČILO: mammy26

Moji obe hčeri imata štrleča ušesa. Sicer sta obe skodrani in če se striktno ne pogledaš v ušesa, nekateri sploh ne vidijo, a kaj morem. Ana gre tako na operativni poseg med 5 in 6 letom, ki je baje nezahteven in gre že isti dan domov, medtem ko bo tudi Tia verjetno morala, saj ima desnega malo bolj, levi pa je ok. Zdravnik mi je rekel, da tisti obliž pomaga le prve tedne takoj po rojstvu, a jaz za te obliže nisem prej vedela.



kaj zaradi štrlečih uhic grejo na operacijo? kdo pa jih pošlje in zakaj?
moja mala ima že od rojstva štrleče uhice. oz. je bila prve dni v inkubatorju in si jih je zaležala, ker tam sestre res nimajo časa še uhic ravnat. doma sem potem probala najprej z mikroporom pa se mi je smilila, ko sem ji ga dol davala, pol sma probale z kapico, pa ni pomagalo.
nisem pa vedla da delajo operacije za to. kar tak, ali ima tvoja kakšne druge probleme?




Seven* -> RE: Štrleča ušesa? (12.7.2006 21:36:54)

Hmm.. Moja Ema je imela prakticno POPOLNOMA polezana usesa zaradi operacije in obveze na glavi. Usesa so bila pripeljena in za usesi vse vneto. Pa so zdaj popolnoma normalna. Mislim, da je vec ali manj tole v genih. Razna lepljenja uses v estetske namene se mi zdijo malo mimo.. Meni so recimo strleca usesa ful luskana, taki otroci se mi zdijo nagajivi.. Ce bo katerega otroka pa to motilo, pa se vedno lahko odloci za operacijo kasneje, ko bo vecji. Razen seveda tistih DUMBO uses, ki so pa ful redka.. Meni se zdi tole mantranje otroka za brezveze.. Aja, pa se nekaj. Moj Jakob je imel kot otrok fuuuul strleca usesa, zdaj pri dveh letih pa ime prikupna majhna lepa usesa. To kar izgleda pri otroku na zacetku, ni nujno da bo potem enako..




mammy26 -> RE: Štrleča ušesa? (12.7.2006 21:39:01)

Da, seveda, pa še preko zdravstva gre, glede, da je dejansko to estetska operacija.

Z našo pediatrinjo sem se posvetovala glede tega ter mi je podala odgovor, da se ta operacija izvaja med 5 in 6 letom, poseg traja nekje 30 min in če je vse ok, lahko po dveh urah gre domov. Nato ima samo zadaj, obliž, čez šive, ki ga odstranijo... hm sedaj pa ne vem po tednu ali dveh jih odstranijo.

In glede nato, da so to le punčke, ki imajo čopke in te zadeve, lahko rahlo vplivajo na njihovo prihajajoče najstniško obdobje - posmehovanje drugih.





Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.7.2006 21:42:05)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Mateja82 -> RE: Štrleča ušesa? (12.7.2006 22:16:26)

Pri moji se tudi dogaja isto.   moj [sm=love.gif]  imel tud takšna ušeska, pa so ga že kot majhnega otroka operirali in mu  tako polepšali ušesa.
Sem se že spraševala kaj bomo storili ,  mene nebi nič  motilo če bi imela štrleča ušesa  ampak moj [sm=love.gif]  vztraja da bo to treba naredit, ker pridejo težave  kasneje, ko gre otrok v vrtec, šolo, najstniška leta... Vrjetno ima tudi prav...ampak upam, da se ne bodo preveč odmaknili od glave in to sploh ne bo potrebno.




sonchica -> RE: Štrleča ušesa? (13.7.2006 13:16:29)

mojemu žanu tud štrli desna uha [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] ker mi neče spat na levo stran sam na desno .... dajem mu kapico na glavo in mu sake teko cajta popravlan uho....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Barči78 -> RE: Štrleča ušesa? (13.7.2006 14:50:03)

Jaz sem tudi vprašala pediatra kako je s tem, če otrok poleži ušesek, ali bo zato štrlel. Pa mi je rekel, da tudi, če bi ji ga limala ali pa jo v kapci spat dajala, to ne bi rešilo problema. Ušeska kakršna ima, ima. Je pa sigurno res, da ko otroku zrastejo laski, je to manj vidno, razen če nima res močno štrlečih ušes. To se pa lahko otrok kasneje sam odloči za operacijo.




Stran: [1]