Alergija na ...? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih

Sporočilo

piškotka -> Alergija na ...? (12.7.2006 13:24:04)

Danes me kliče mama, ki mi čuva tamalo, v službo in pravi, da je vsa flekasta. Seveda pridrvim domov in jo pregledam; na licu, brado trebuščku, nogah rdeči fleki in taki mehurčki, kot če bi jo koprive. Vendar so ti fleki počasi zginjali, a so se pojavljali novi na drugih delihtelesa. Šli sva k zdravnici, ki nama je predpisala sirup Zyrtec in strogo dieto. Doma smo ji sirup dali z največjo muko, čez pet minut pa je postala rdeča in mehurčkasta po celem obrazu. Mene je skor kap, saj je zdravnica rekla, da je potrebno paziti, da ne zateče in jo je treba takoj peljati nazaj k zdravniku. No tudi to je počasi izginilo, sedaj pa spi, jaz pa jo kontroliram vsake pet minut, če v redu diha. Sumim, da je alergijo fasala ali na poli posebno, ki jo je jedla včeraj ali pa na limonino cedevito, ki jo je pila prvič. Kaj pravite?

Anonimen -> RE: Alergija na ...? (12.7.2006 13:27:36)

Če ima mama kakšne mačke okrog bajte, je lahko tudi na mačjo dlako.

nuala -> RE: Alergija na ...? (12.7.2006 13:33:52)

Če je Poli jedla včeraj, bi se alergija pokazala takoj.
Naš je po Cedeviti sicer bil malo flekast ( sicer je imel alergijo na mleko, jajca, arašide ) ampak mislim, da tako močna alergija ni možna.

Vzrok mora biti kaj drugega.  Ne nujno hrana. Žuželka, rastlina, čistilo,...

piškotka -> RE: Alergija na ...? (12.7.2006 13:37:48)

Živali nimamo, res pa so jo komarji napikali pred tednom dni in je tudi imela kar močno reakcijo, velike rdeče kolobarje, na mestu pika pa se je naredil nekakšna bunkica, napolnjena s tekočino. To se je sedaj že posušilo. Ali je možna povezava s tem? 

Anonimen -> RE: Alergija na ...? (12.7.2006 13:39:41)

Mislim, da ne.

piškotka -> RE: Alergija na ...? (12.7.2006 13:44:01)

A kdo ve, koliko časa pa je možno to zatekanje dihalnih poti, če gre za alergijo? Kolikor jo vidim sedaj (spi v spalnici v poltemi), se mi zdi, da so fleki izginili in da se ne pojavljajo novi, vsaj ne zelo veliki.

dix -> RE: Alergija na ...? (12.7.2006 14:10:16)

Kaj pa alergija na sonce?

Stran: [1]