|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lutkovno gledališče
21.9.2010 13:01:51   
Katy78
Kdaj ste začele vaše malčke voditi na lutkovne predstave? Jaz razmišljam, da bi ga peljala, je taka kratka, 30 minutna predstava, piše da je primerna od 2. leta dalje. Naš mulči bo star 22. mesecev, ima pa petardo v ritki, tako da ne vem, če bi sploh zdržal pet minut na miru. Risanke ga zanimajo ravno 20 sekund, edino TV Golica bi pa gledal. user posted image Pa saj za poskusit bi bilo, a ne? Saj greva pa vmes ven, če bi se oz. ko se bo  naveličal...

Kako je na teh predstavah za ta najmlajše - a so otroci tiho, mislim, po moje niso, ne? Ker naš vem da bi po svoje komentiral in vriskal, če bi mu bilo kaj všeč... user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: lutkovno gledališče
21.9.2010 13:24:13   
livia
Naša mlajša je šla prvič pri letu in pol, pa sem bila pripravljena na to, da bova počakali na hodniku. V bistvu smo šli bolj zaradi večje. Pa ni bil problem z nobeno, čeprav je predstava trajala 40 minut. Smo pa že od malega (s parimi meseci) šli na čist kratko predstavo, ko je prišel dedek mraz v mojo službo.
So pa otroci kar tiho, kolikor se spomnem.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.9.2010 13:51:27   
Naja31
Mi smo šli prvič v LGL spomladi, mlajši je bil star 2 leti, predstava Sapramiška. Mislim, da je trajala 25 minut. Pa je bil tam med starejšimi otroki. Pol ure je gledal, full mu je bilo zanimivo, tudi starejšemu sinu je bilo super.

Eni so celo pripeljali 9-mesečnega dojenčka. To mi je bilo pa čisto mimo.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.9.2010 13:58:09   
jajula
pejta probat, pa kupi sedeže blizu izhoda, če bo kriza.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.9.2010 23:39:23   
polma
Hčerko sem peljala v lutke šele za 3. RD, da ne bi povzročala hrupa, pa da bi bula zrela, pa blabla...in sva imeli nekaj let abonma. Če bi vedela, da so na predstavah pravzaprav starši tisti, ki se ne znajo v gledališču obnašat, medtem ko otroci radovedno spremljajo predstave, bi jo peljala že prej. Enostavno, nisem mogla razumet, kako si starši drznejo odgovarjat na klice z GSMjev in se celo malo pomenit, medtem ko na odru igrajo . Celo vrečke bombonov so se odpirale sredi pravljic...kot da smo v cirkusu user posted image ...
Ti kar pelji malega, naj uživa.

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.9.2010 6:33:13   
pelin
Polma čista desetka...Podpis...

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.9.2010 9:57:38   
Katy78
Greva naslednji teden, bom poročala. user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.9.2010 13:15:00   
mini86
js bi tud našga peljala na tako kratko predstavo..ok ne glih jutri mogoče decembra..kasneje pa se mi zdi lepo da če ga bo zanimalo da bi kr meli abonma..ampak sploh ne vem kje imajo otroške abonmaje..kolikor sm gledala v mestnem gledališču nimajo nič za otroke

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.9.2010 13:21:36   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

js bi tud našga peljala na tako kratko predstavo..ok ne glih jutri mogoče decembra..kasneje pa se mi zdi lepo da če ga bo zanimalo da bi kr meli abonma..ampak sploh ne vem kje imajo otroške abonmaje..kolikor sm gledala v mestnem gledališču nimajo nič za otroke

Midva bova šla sicer v Kranju, Lj. pa ima Lutkovno gledališče in tam ziher imajo abonma.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.9.2010 13:23:23   
mini86
matr sm smotana..user posted image user posted image
js pa skos gledam mestno gledališče names lutkovno gledališče...ok tenks za razsvetljenjeuser posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.9.2010 13:35:41   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: mini86

matr sm smotana..user posted image user posted image
js pa skos gledam mestno gledališče names lutkovno gledališče...ok tenks za razsvetljenjeuser posted image

Ni za kaj. user posted image

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.9.2010 10:36:11   
ronja
Lejla je šla še prej - pač Ronja je šla, pa seveda je morala tudi mala zraven. Pazi to: mala je sledila celi predstavi (tadolgi!) bolj kot tavelika, ki se je totalno zjokala, ko je začela koza meketat in sta morali z babi ven, ker se je ni dalo potolažit. Tamala je pa uživala do konca, čist začarana! ne moreš verjet! No, naslednjo smo šli gledat trnjulčico, z očijem in spet z obema in je bilo obema všeč, nobenemu ni bilo treba it ven, hehe.To je bilo ko še ni mela niti leta in pol. Različni so, tavečja verjetno ne bi zdržala cele predstave pri teh mesecih.

Probaj, če mu ne bo, pa še vedno lahko gresta ven. Pa na koncu vrste se usedi, to se je pri nas dobro izkazalo, hehe. (sicer za tavečjouser posted image ). Zdaj pa obe uživata v lutkah, pa je mlajša 20 mesecev.

Vriskanje nikogar ne bi kaj dosti motilo, po moje, sicer pa navadno otroci not padejo in so precej bolj tihi kot bi si mislil.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.9.2010 10:45:49   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Midva bova šla sicer v Kranju,

a se je že začelo? super. midva s tamalim hodiva vsako leto skoraj vsako soboto. začela sva pa pri njegovih 3 letih. user posted image

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
23.9.2010 10:48:37   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

a se je že začelo? super. midva s tamalim hodiva vsako leto skoraj vsako soboto. začela sva pa pri njegovih 3 letih. user posted image

Sobotne matineje se začnejo 2.10. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.9.2010 10:49:23   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Lejla je šla še prej - pač Ronja je šla, pa seveda je morala tudi mala zraven. Pazi to: mala je sledila celi predstavi (tadolgi!) bolj kot tavelika, ki se je totalno zjokala, ko je začela koza meketat in sta morali z babi ven, ker se je ni dalo potolažit. Tamala je pa uživala do konca, čist začarana! ne moreš verjet! No, naslednjo smo šli gledat trnjulčico, z očijem in spet z obema in je bilo obema všeč, nobenemu ni bilo treba it ven, hehe.To je bilo ko še ni mela niti leta in pol. Različni so, tavečja verjetno ne bi zdržala cele predstave pri teh mesecih.

Probaj, če mu ne bo, pa še vedno lahko gresta ven. Pa na koncu vrste se usedi, to se je pri nas dobro izkazalo, hehe. (sicer za tavečjouser posted image ). Zdaj pa obe uživata v lutkah, pa je mlajša 20 mesecev.

Vriskanje nikogar ne bi kaj dosti motilo, po moje, sicer pa navadno otroci not padejo in so precej bolj tihi kot bi si mislil.

Pridna Lejla! user posted image Me prav zanima, kako se bo mali obnesel... user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.9.2010 10:51:28   
Anonimen

Sobotne matineje se začnejo 2.10. user posted image

hvala za info. sem že zadnjič gledala, če je že kje razpored. user posted image

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
2.10.2010 14:23:19   
Anonimen

no, ste šli gledat gusarja Naceta? user posted image

saj sem navajena, da v Prešernovem gledališču otroci včasih sodelujejo pri predstavah, ampak danes je bilo pa čisto preveč glasno.  user posted image

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
3.10.2010 3:39:06   
polma
Evo, iz prve roke...pred 2T je bilo slabo vreme, šla sva v BTC na predstavo Mojca Pokrajculja in je užiiiivaaal. Ima 28m.

Še never nisem bla tko bed k hojte!!!

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
3.10.2010 11:02:02   
ronja
Najini punčki sta šli pa ravnokar prvič sami z babi na predstavo (sicer mislim, da niso lutke, nek Tik tak) - upam, da jima bo všeč in bosta še večkrat hoteli it sami z njo, heheuser posted image (do zdaj sem morala bit jaz zraven, če sta bili obe - Ronja je pa že šla sama z babi, seveda, samo ona je "že velika").

(odgovor članu polma)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.10.2010 15:47:11   
Roberta69
Jaz sem ga lani okrog novega leta (star približno 20 mescev) poskusila peljati na eno izmed lutkovnih predstav, ki so se odvijale v božičnem času v Interšparu in ni variante... naš škrat je pač tak, da ne more sedeti pri miru za nič na svetu... do konca predstave sva midva naredila že nič koliko krogov po trgovini user posted image (ostalih 20 otrok, med njimi tudi mlajši, pa so ves čas mirno sedeli in "uživali"). Tudi do poslušanja pravljic mu ni toliko, da bi pri miru sedel, po navadi moram ubrati kakšno skrajšano verzijo user posted image . Jaz bom poskusila kasneje, ko malce zraste in sam izrazi željo po obisku kakšne predstave ali česa podobnega. 

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.10.2010 16:04:11   
Katy78

saj sem navajena, da v Prešernovem gledališču otroci včasih sodelujejo pri predstavah, ampak danes je bilo pa čisto preveč glasno.  user posted image

Ne, midva sva šla v petek v Krice Krace gledat Ojoj, boli, ki je primerna od dveh let dalje. Bilo je pa... user posted image  V glavnem, ker očitno nekateri starši ne morejo priti pravočasno (midva sva bila ca. 5 minut prej), se je predstava začela 10min. kasneje kot bi se morala, pa je naš lump še kar nekako potrpel, čeprav bi bilo pri tako malem otroku bolje, da bi se predstava res začela ob uri, ne pa da moraš z njim čakat 15min. Poleg tega so bili nekateri starši obupni - iz enega konca na drug konec se derejo in pogovarjajo, Nik se je kar k meni stisnil, ker pač ni navajen toliko ljudi na kupu s poudarkom na "toliko GLASNIH ljudi". No, po 10min. zamudi se je predstava začela, ampak nekateri starši so z otroki še kar kapljali noter in ker sva midva sedela blizu vrat, če bo treba predčasno iti ven, ga je seveda to motilo in ni vedel, kam naj gleda, na oder ali k vratom. No potem je par minut gledal in se zraven naglas smejal user posted image , potem je pa ena od "lutk" naenkrat spustila nekoliko glasnejši glas od sebe, se je pa naš korenjak ustrašil in začel jokat tako da sva šla ven, kjer je malo pogledal kletko z deguji, potem sva šla pa spet k vratom, ki so bila odprta in sem ga dvignila, da je videl na oder. Spet je par minut gledal in se naglas smejal potem je pa na zidu zraven naju zagledal šalt_er za luč in to je bil potem konec najine predstave, ker on bi pač prižigal luč. user posted image

V glavnem, zaključek je, da je za našega fanta še prekmalu, bova spet poskusila čez pol leta ali eno leto, naslednji zaključek pa je: nekateri starši so obupni in se ne zavedajo, da so to predstave za najmlajše... user posted image
Ne samo da so zamujali in še med predstavo noter kapljali, tudi zunaj so se na glas pogovarjali pa čeprav so bila vrata od dvorane odprta in se je vse noter slišalo...

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 3.10.2010 16:08:31 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
3.10.2010 21:21:19   
ronja
Punci sta bili čisto ok obe sami z babi na predstavi, Lejla je gledala ko začarana in ni niti muksnila celo predstavo, edino, ko so jim dajali ene koščke blaga, ji je bilo nerodno vzetuser posted image (pa navadno je Ronji bolj nerodno). Edino ko sta prišli domov, ne bi nobena za noben denar zaspala - to sta šele ob 14:30  (navadno pa okoli 12h). Tako da res odvisno od otroka: Lejla bolj not pade kot Ronja, pa je še micena (20m).

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.10.2010 8:10:27   
Anonimen

Ne, midva sva šla v petek v Krice Krace gledat Ojoj, boli, ki je primerna od dveh let dalje. Bilo je pa... user posted image  V glavnem, ker očitno nekateri starši ne morejo priti pravočasno (midva sva bila ca. 5 minut prej), se je predstava začela 10min. kasneje kot bi se morala, pa je naš lump še kar nekako potrpel, čeprav bi bilo pri tako malem otroku bolje, da bi se predstava res začela ob uri, ne pa da moraš z njim čakat 15min. Poleg tega so bili nekateri starši obupni - iz enega konca na drug konec se derejo in pogovarjajo, Nik se je kar k meni stisnil, ker pač ni navajen toliko ljudi na kupu s poudarkom na "toliko GLASNIH ljudi". No, po 10min. zamudi se je predstava začela, ampak nekateri starši so z otroki še kar kapljali noter in ker sva midva sedela blizu vrat, če bo treba predčasno iti ven, ga je seveda to motilo in ni vedel, kam naj gleda, na oder ali k vratom. No potem je par minut gledal in se zraven naglas smejal user posted image , potem je pa ena od "lutk" naenkrat spustila nekoliko glasnejši glas od sebe, se je pa naš korenjak ustrašil in začel jokat tako da sva šla ven, kjer je malo pogledal kletko z deguji, potem sva šla pa spet k vratom, ki so bila odprta in sem ga dvignila, da je videl na oder. Spet je par minut gledal in se naglas smejal potem je pa na zidu zraven naju zagledal šalt_er za luč in to je bil potem konec najine predstave, ker on bi pač prižigal luč. user posted image

V glavnem, zaključek je, da je za našega fanta še prekmalu, bova spet poskusila čez pol leta ali eno leto, naslednji zaključek pa je: nekateri starši so obupni in se ne zavedajo, da so to predstave za najmlajše... user posted image
Ne samo da so zamujali in še med predstavo noter kapljali, tudi zunaj so se na glas pogovarjali pa čeprav so bila vrata od dvorane odprta in se je vse noter slišalo...

eeeeh, to pa je normalno za kricekrace user posted image  tudi na starem naslovu je bilo isto user posted image

(odgovor članu Katy78)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
4.10.2010 20:38:34   
slovenka
z našo smo bili za božička na predstavi in je samo malo gledala (takrat stara 18 m), potem pa se je zagnala na sladkarije, ki so ob strani na mizah čakale za po predstavi user posted image enkrat v mestu je pa dolgo časa gledala eno ulično predstavo. Sedaj pri 27mes bi jo pa rada kam peljala prav načrtno. Moram kaj poiskat, smo iz Ptuja; verjetno bomo morali v mb...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
21.12.2010 20:11:54   
teta Urška
Živjo,

sem čisto nova na forumu in ponosna teta dveh malih princesk (starih pol in 3 leta), ki pa na mojo veliko žalost živita v Franciji, tako da ju vidim le približno petkrat na leto - božično novoletni prazniki so eden teh, zame rezerviranih "terminov".

Pišem vam zato, ker potrebujem eno veeeeliiiikoooo uslugo. Starejšo nečakinjo Lino (3 leta) bi zelo zelo rada peljala v lutkovno gledališče, ampak sem izvedela, da so žal za december v Ljubljanskem lutkovnem gledališču že čisto vse predstave razprodane. Ker pridejo 23.12. in ostanejo samo do 1.1. iščem kakršnekoli načine, da bi v tem času Lini omogočila ogled lutkovne predstave. Mi lahko kdo pomaga? Imate kakšen predlog za druga gledališča? 

Ker že od rojstva živi v Franciji, ima bolj malo stika s slovenskim jezikom. Njena mami (moja sestra) ji v Franciji sicer pripoveduje pravljice v slovenščini, jaz ji kupujem raznorazne knjigice in CD-je s pravljicami, vendar to enostavno ni enako, kot če bi živela tu in hodila v slovenski vrtec. Želela bi, da ji vse, kar doživi v Sloveniji ostane v zelo zelo lepem spominu in ogled lutk bi to zagotovo bil. Njeni najljubši pravljici sta Sapramiška in Žogica Marogica, res bi bilo enkratno, če bi si ju lahko ogledala.

Ima kdo morda vstopnice za kakšno predstavo in bi mi jih bil pripravljen prodati? Lahko tudi za dvojno ceno, čisto vseeno mi je za denar, lahko vam grem tudi jaz kupiti nove vstopnice za kakšno predstavo v januarju, res res res bi mi naredili veliko uslugo ... in seveda osrečili majhno Slovenko iz Francije, ki bi rada videla Sapramiško v živo. :)

Upam, da mi kdo lahko pritrdilno odgovori,
lep pozdrav,

teta Urška

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Prazniki na delovni dan v letu 2025
V letu 2024 je kar 12 praznikov padlo na delovni dan. Kaj pa nas čaka v 2025? Koliko praznikov bo prineslo dela prost da...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?