|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lulanje ponoči, zdravilo Minirin?
19.10.2009 22:59:58   
yania
Moja 5 letnica ima še vedno na 2 dni polno pleničko ponoči,,,strašno si želi da bi bila suha, ampak ne gre. P nam je dala za 3 mesece Minirin, smo jih pojedli in nič učinka. Zdaj imamo dvojno dozo za pol leta, samo se kar ne morem odločiti za to. Ne vem no, to so le hormoni. Kake izkušnje s tem?
Aja,pa naj povem, da smo imeli UZ pa je vse bp s trebušno votlino, mehur, ledvička.
Ali naj začnem z zdravili, ali ne? Zoprno je to, ko gredo v vrtcu na kako zimovanje ali kam drugam in ji je nerodno.

hvala za kak nasvet...sem pa slišala za šolo lulanja. A to P predlaga? Gre to na napotnico?

TIMon je bil tako neučakan kot mamica, zato je malo pohitel....in zapel: ne čakaj na marec, na praznik ženaaaa
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: lulanje ponoči, zdravilo Minirin?
20.10.2009 20:55:53   
2XXL
O tem smo že pisali, malo poišči. Našemu je pomagal urinski alarm. V 14. dneh smo ponoči nehali lulat, prej pa je zmočil plenico do daske. Res priporočam user posted image , kupili pa smo Sanolaborju. Saj bo, brez skrbi.

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.10.2009 20:58:42   
yania
2XXL a to so takšne spodnje hlačke, če sem prav razumela?...ok, hvala, bom pogledala...super...

TIMon je bil tako neučakan kot mamica, zato je malo pohitel....in zapel: ne čakaj na marec, na praznik ženaaaa

(odgovor članu 2XXL)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.10.2009 21:07:36   
urska25
Moja 5.letnica je zdaj na teh hormonih. In delujejo.

Naj napišem kako se je začelo. Že pred drugim letom je bila suha podnevi in ponoči, okoli 3,5leta pa je začela moči posteljo. Nekaj časa sem še pustila, pač otroci imajo čas so 6let da nehajo močit posteljo. Ko pa je to začelo njo obremenjevat, sem jo pa peljala k pediatrinji,katera naju je napotila naprej na nefrološko. Na UZ ledvic je bilo videti da ena cevka tam ni člist normalna, tak da je priporočala preiskavo s katerom. Da ovržejo refluks. Težko sem se odločla, pa sem se in tam so ugotovil, da ima zelo mali mehur plus premalo tega hormona.  Potem so nama priporočili rečim pitja,katerega sva se držale pa ni bilo nič bolje, zdaj pri pregledu,ko je bila stara 5.let sma dobile te tabletke in v dveh mesecih še ni zmočila postelje. Še en mesec jih jemljema, potem pa kontrola in jih bomo poskusili razpolovit in počasi odstranit, seveda če bo sam azačela proizvajati ta hormon,ki koncentrira urin.  

Nemorem ti povedat kako se pozna na njeni samozavesti. To otroke zelo obremenjuje, pa naša ni imela več planičke, pač sma enkrat do dvakrat na noč menjavale posteljnino. Na splošno pravijo da ni dobro da otroku dajemo planičko. Men je pediatrinja to odsvetovala, pa saj niti nebi imela srca ji po leto in pol dat nazaj planičko.

Skratka Minirin + režim pitja in naša je suha vsako noč.

Sem ponosna mamica dveh princesk

(odgovor članu 2XXL)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.10.2009 8:30:28   
2XXL
No, nam Minirin ni čisto nič pomagal. Ja, Yania, gre za hlačke, ki imajo elektrode, alarm pa pač nekje nastaviš. Ko otrok spusti par kapljic, začne alarm tuliti in otroka (pa še vse ostaleuser posted image ) zbudi, tako da gre lulat na WC in tako naj bi pridobil občutek za lulanje. Skratka, mi smo začeli alarm uvajati na počitnicaj v hotelski sobi. Zdelo se mu je tako super, da se je vse uredilo. Pravzaprav čudežno. Res je vredno poskusiti. No, zdaj sem se končno spomnila imena in našla celo filmček: http://www.vidoemo.com/yvideo.php?i=LVZrRXVocWuRpS0JsQVk&product-overview-rodger-wireless-bedwetting-alarm=. LP

(odgovor članu urska25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.10.2009 14:45:48   
yania
2XXL hvala za tole info,,kje se to dobi pri nas?...ali lahko P kako naročilnico za to napiše, ali je v celoti plačljiv?..no pa saj za otroka pač narediš vse, samo da se rešimo pleničk ponoči.
Kakšna pa je okvirna cena, če katera ve za te hlačke?

(odgovor članu 2XXL)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.10.2009 19:53:44   
karin412
Provaj še vsak večer nogice zmasirat s šentjanževim oljem; sicer pa pojdi k homeopatu, ki take stvari lepo pozdravijo.

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.10.2009 21:13:07   
yania
No naj povem da sem se z mojimi starši pogovarjala glede tega alarma, pa sta oba bila proti, češ a to je pa dobro za otroka da mu v spanju nekaj začne piskatuser posted image ...
ne vem kaj naj,,,ma bom jutri še enkrat poklicala tega našega bioenergetika, kaj bo rekel, drugače pa ukrepamo dalje,,,ma težko mi je , ko naša zdravnica zdaj misli da jemo Minirin, in me bo gotovo kaj vprašala, kako zdaj, ko je rekla, da v treh tednih "mora" biti suha , drugače vključino nevro..ma ne vem koga je že rekla...ah,,,to lulanje,,,drugače bi jaz naši miški pač dala čas, enkrat o gotovo suha, a ne..je pa res, da si ona na vse pretege želi narediti vse, da bi bila brez pleničk in da je zjutraj suha...
no, včeraj sem jo ob polnoči nesla še lulat, pleničko dol, pa je par kapljic naredila, a vseeno je bila zjutraj mokra...božčka...pa zvečer ni pila,,,je pa res da je bila pri tašči in jo je nalivala cel dan, kar se meni ne zdi slabo čez dan, samo imam občutek da premalo hodi lulat čez dan in vse to spravlja ven ponoči...user posted image

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.10.2009 10:04:11   
ALWAYS LARA
oprost ampak meni se zdi pa tele tuleče gate kot mučilna naprava.

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.10.2009 11:11:23   
urska25
IZVIRNO SPOROČILO: yania

No naj povem da sem se z mojimi starši pogovarjala glede tega alarma, pa sta oba bila proti, češ a to je pa dobro za otroka da mu v spanju nekaj začne piskatuser posted image ...
ne vem kaj naj,,,ma bom jutri še enkrat poklicala tega našega bioenergetika, kaj bo rekel, drugače pa ukrepamo dalje,,,ma težko mi je , ko naša zdravnica zdaj misli da jemo Minirin, in me bo gotovo kaj vprašala, kako zdaj, ko je rekla, da v treh tednih "mora" biti suha , drugače vključino nevro..ma ne vem koga je že rekla...ah,,,to lulanje,,,drugače bi jaz naši miški pač dala čas, enkrat o gotovo suha, a ne..je pa res, da si ona na vse pretege želi narediti vse, da bi bila brez pleničk in da je zjutraj suha...
no, včeraj sem jo ob polnoči nesla še lulat, pleničko dol, pa je par kapljic naredila, a vseeno je bila zjutraj mokra...božčka...pa zvečer ni pila,,,je pa res da je bila pri tašči in jo je nalivala cel dan, kar se meni ne zdi slabo čez dan, samo imam občutek da premalo hodi lulat čez dan in vse to spravlja ven ponoči...user posted image

Men se tudi zdijo te gatke grozne, sam če pomagajo mogoče je vredno poskusiti. Čeprav jaz osebno nebi. Se mi zdi to ful stres. Že mene kr strese ko mi budilka zjutraj zbudi, kaj šele otroka sred noči.
Drugače so pa meni na nefrološkem odsvetovali zbujanje otroka, oziroma nošenje ponoči na wc.  Prav tako odsvetujejo planice. Tako da mi smo res preeoblačili posteljo tudi dvakrat na dan.

Pazit je treba na pravilno pitje do 16 ure mora otrok spit večji del tekočine. Zvečer samo par požirkov pri večerji. Mlečne večerje in mleko odsvetujejo,ker odvaja vodo.  Ko gre lulat mora sedeti na wc školjki, imeti noge na pručki in dokonca sprazniti mehur. To pomeni da se ji nesme mudit ampak more lulati v miru.

S homeopatskim zdravljenjem imam pozitivne izkušnje, glede ene druge stvari, za to se pa nisem niti spolnala da bi jo pelala.

Za Minirin pravijo da rabi nekaj časa da začne delovati, čeprav nam je začel s prvo tabletko, od kar ga jemlje še ni bila mokra ponoči.

Veliko sreče. 

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.10.2009 18:51:31   
2XXL
Meni se je Minirin zdel z zdravstvenega vidika bolj sporen lot hlače. Stres je tudi to, da se zbujaš polulanuser posted image .

(odgovor članu urska25)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.10.2009 12:43:02   
bulba
Živijo! Moram še jaz povedati za izkušnjo z tem zdravilom, ker je zelo učinkovito. Imam dva sinova in tako prvi kot drugi je bil oz  ta drugi je še vedno na zdravilu in obema je zelo pomagalo. Najprej sta oba imela po eno tabletko, vendar ni bila popolnoma učinkovita (polulan tu pa tam), zato jima je zdravnica predpisala po 2 tabletki pred spanjem. To smo jemali približno dva meseca, in ker v tem času ni bilo polulane postelje smo šli nazaj na eno tableto. To smo jemali še nekaj časa, in ko tudi takrat ni bilo več močenja, smo tabletke počasi ukinili. Lulanja v posteljo ni bilo več in zaradi tega se nam je vsem povrnila samozavest, predvsem pa otrokoma. Ta mlajši še sicer jemlje po eno tabletko, vendar mu bom tudi to zdaj ukinila, ker se ne polula več. Mislim, da ta tabletka naj ne bi imela stranskih učinkov (saj mi jih nismo opazili), menim, da lahko otroku dajete to zdravilo in bo veselje vsako jutro v suhi postelji.
lpuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 2XXL)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.10.2009 23:31:25   
yania
Ahjoj, glede na to, koliko pomeni moji princeki, če se zjutraj zbudi v suhi plenički, bi naredila res vse, samo da tole mine,,,res...Zaradi mene lahko čakamo do 7.leta, samo samozavest pri njej, pa dela svoje,,se mi zdi.
A katera ve koliko časa je uporaben recept za Minirin? Mah, jaz imam še vedno recept doma, nismo šli še iskat v lekarno, sem kar oklevala...dobili smo ga 23.9.
hvala za nasvete...
ja, tele cvileče gate user posted image ....kolk si me nasmejala...čeprav moja pa zdaj stalno govori, mami kdaj jih bova šle iskat?...božčka...res se trudi, pa ko ne gre...no danes sva bile na plavanju, pa je ogromno pila, seveda, saj je bila žejna,,,pa pri večerji je spila še kakav eno skodelico, tako da vem, da bo spet polno zjutraj user posted image ...drugače pa če se še tako drživa urnika pitja, nama ne uspe...

(odgovor članu bulba)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.10.2009 19:15:35   
urska25
Mislim da so vsi recepti veljavni en mesec. 

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.10.2009 21:43:40   
yania
En mesecuser posted image user posted image user posted image ...potem bom pač počakala da jih kao pije, pa mi bo itak napisala nov recept, pa bomo takrat začeli, če se odločimo...
Ma smo se ravno prej z enimi kolegi pogovarjali, kako je njihova lulala do šole in še malo, potem pa nehala,,in da ona ni nikoli nič kregala otroka, pa komplicirala...ja kot da jaz user posted image ...pa še to, ko sem ji rekla, da je to za njo res stresno že vseskupaj, pa pravi, a za našo pa ne?'' in da je pač oblačila vsako noč novo posteljnino, in ni dala plenic,,,a to je pa uredu? po mojem je vse stresno, če se otrok že tako počuti...pa naj bojo to tuleče gatke, mokra plenička zjutraj, mokra posteljnina vsako noč (mogoče celo dvakrat...se mi zdi še najbolj mučno za otroka...) ...če tako gledam je zdravilo najboljše zdravilo za njo...

(odgovor članu urska25)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.10.2009 22:25:09   
yania
Naj povem da smo brez problema dobili zdravila 3 škatlice na recept iz 23.9.user posted image
včeraj sva začeli s tabletko in pol (čeprav je bilo rečeno 2), pa je bila danes že takoj po dolgem času kar suha!!!! ....ne morem vam povedati, kako je bila moja miška vesela...je tako zadovoljno nalepla v svojo tabelico nalepko s suho slikico (ji je dala zdravnica, motivacija,res prava...).....upam da zmagamo...ji pa res že privoščim...

(odgovor članu yania)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?