|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ločitev in otroci
20.9.2006 11:07:42   
tina a
po zelooooooo dolgem času se spet oglašam tukaj na tem super forumu, ki mi je v preteklosti že zelooo pomagal user posted image ..... No že po naslovu boste vedele kaj želim. Kako so vaši otročki reagirali na ločitev? In kako ste jo prestajali skupaj? Nisem še čisto ločena ... pa vendar smo že 4 mesece narazen. Ločitev pa je bila sprožena iz moje strani.user posted image  vsem!!!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ločitev in otroci
20.9.2006 11:26:08   
corfu
Čisto odvisno od situacije in zakaj je prišlo do ločitve. V mojem primeru, sta se še prepozno ločila. Midve s sestro smo si oddahnile in končno v miru zaživele, mami pa prav tako. Tako, da jaz sem ločitev doživljala zelo pozitivno, sem se olajšala in pravzaprav postala breskrben otrok, kolikor sem to sploh še lahko bilauser posted image

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.9.2006 13:25:34   
Mina1
TINA O, a se me spomniš, javna uprava in tako?

A si to ti?

Glede ločitve: otroci težko to sprejmejo, odvisno od starosti. Jaz sem točno 4 mesece narazen oz. mi smo, pa ti povem, da je še vse zelo zelo sveže, boleče in tako. Sploh večji 4,5, letnik dojema kaj in kako, manjši, star 1,5 let pa še ne. Večjemu sem razložila kakor sem najbolj znala.

Je pa glih predvčerajšnjem pred vrtcem jokal  (večji) in ni hotel spet k atiju na obisk,  da nas hoče spet skupaj, da zakaj ati nikoli ne povabi mamice domov, da zakaj se nimamo več radi in podobno. Sem tudi jaz jokala, ker je bilo grozno vse skupaj, se je komaj potolažil. Druga eč večji dobro drži glede tega, tudi v novem vrtcu mu je krasno in luštno, mlajše pa še ne dojema.

Tako da čistno odvisno od navezanosti, od posameznika in verjetno starosti otroka. No, samo pri nama ni bilo tole na mojo pobudo, pač pa je on tako speljal, da sem "morala" jaz z otrokoma zapustiti naš dom in sem sedaj pri svojih.

Drži se:)

I don't care what they say, I just wanna live my life

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.9.2006 15:56:24   
ona
sej samo ena pripombica za vse ki ste ali se ločujete-oz. nasvet!Za otroka je najboljše,če je možnost,da ostane v istem stanovanju vsaj nekaj časa in da gre raje partner stran,bo otrok lažje prebolel,kot,da se z mamo nekam odseli!Pri meni je bilo tako,da sva z otrokom še nekaj časa ostala v skupnem stanovanju in je očka šel stran in otroku aploh ni bilo hudo!
upam,da sem vsaj malo svetovalauser posted image

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.9.2006 17:08:25   
Anonimen
Jaz sem 1x pisala en članek o Vplivu ločitve na otroka. Zelo sem si pomagala s temle:

http://www.v-hcandersen.lj.edus.si/Svetovalna%20delavka/LOCITEV.doc

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.9.2006 7:06:21   
Mina1
Za otroka je najboljše,če je možnost,da ostane v istem stanovanju vsaj nekaj časa in da gre raje partner stran,bo otrok lažje prebolel,kot,da se z mamo nekam odseli!

Ja seveda, če obstaja taka možnost, pri meni ni, sem jaz "morala" oditi, stanovanje je njemu mama z darilo pogodbo podarila, jaz in moji starši pa smo ga total zrenovirali in obnovili in pri notarju so mi rekli, da tam ni nič mojega, pa še datum so mi dali, do kdaj moram ven.

Krasno kaj...otroci pa so itak suha roba, se jih lahko premetava sem in tja, da potem ati ostane notri v 3-sobnem stanovanju sam, pa CSD delavka kljub vsemu pravi, da je zdaj on bogi.

Kaj naj še dodam???

(odgovor članu ona)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.9.2006 12:16:54   
mojamura
ko sem se ločila je bil sin star 2,5 let. čeravno sem mislila, da je še premali da bi karkoli razumel sem se motila. prej sva živela pri njegovih starših, normalno da sem se jaz pol z otrokom preselila k mojim. ker sem mela težek zakon in je mali bil hudo navezan name se me je pol leta po preselitvi držal kot klop. niti na wc nisem mogla sama. nonstop je govoril, mamica ne odidi...verjetno je mislil, da bom ga kje pustila oz. odšla tudi od njega. z leti je počasi dojemal kaj in kako. vendar je postalo težje tam okrog njegovega 4-5 leta starosti, ko ga je bivši začel podkupovat in mu govoril grde stvari o meni, kar jaz nisem delala nikoli (da bi sinu grdo govorila o njegovem atijo, ker se mi pač to ne zdi niti moralno niti normalno, saj je vseeno, kar koli je že med nama bilo, njegov ati). sedaj je sin star 9 let in stvari še vedno niso čisto ok.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.9.2006 12:22:11   
tina a
Ja Mina1 spomnim se tvoje pomoči. Lepo pozdravljena.

Hmmm tudi jaz in otroci smo odšli pred približno 4 meseci in tako kot ti smo se preselili k mojim staršem nazaj. On je ostal v stanovanju (v hiši njegovih staršev) ki je veliko cca. 130m2. Mi3 pa smo se "zgužvali" na 50m2. Pa nam nič ne manjka. Srečni smo da smo skupaj in da so se napetosti končale. Naj še enkrat povem da sem bila jaz tista ki je dala pobudo za ločitev in da sem jaz tista ki je želela iti stran. Najino partnersko življenje ni funkcioniralo. Žal. Če bi ostala tam bi me lahko čez kak mesec odpeljal na končno postajo 20. Bilo je veliko stvari in ko mi je starejši otrok med nekim prepirom z možem prinesel potovalko ... no ja kaj naj rečem izgledalo je tako kot da bi me nekdo fajn udaril. user posted image user posted image

In moram priznati, da so moji otroci ločitev kar lepo prestali. Pri meni je ena prednost - ostali smo v istem kraju. obdržala sta vse prijatelje (no ja skoraj vse) in šolo. Tja kamor smo se preselili (k babici in dedku) pa sta že prej rada hodila. Je sicer sin imel manjšo krizo (katera mislim da je bila samo predhodna in da me prava še čaka) ter na začetku odreagiral tako da mi je rekel da je vesel da smo se odselili, čez nekaj časa pa mi je rekel da si želi da bi bili spet skupaj.

Oba imava namreč že drugega ob sebi. Z eno razliko ... moj ne "stanuje" pri meni, njegova pa se je že po dobrem mesecu "ločitve" dobesedno vselila v posteljo kjer sva včasih spala skupaj. Tega pa otroka nista najbolj prenesla. Še posebej sin ne. In občutek krivde ki sta ga imela ko sta se z njo igrala ... je bil velik. Naj povem samo to da je dekle mlado (21 ali 22 let). Ampak mene osebno ne moti. Upam samo da je moj bivši tolk pameten in ne bo na vsake pol leta menjal sostanovalko.

A sem čist zavila s teme ... Groza. Želela sem samo povedat da sta moja otroka vse skupaj kar uredu prestala in da sta se s tem sprijaznila. Imata dva domova ... in vesta da sva midva še vedno njuna starša. Najboljše v vsej tej stvari pa je, da sedaj imata očeta, ki ga prej nista imela. Sedaj je primoran biti z njima če ju želi videti. Kajti če me ne pokliče in če se ne pobriga da prideta k njemu ga jaz ne silim .... in takrat ko sta pri njemu ... je z njima. Kar pa prej ko smo bili skupaj skoraj ni bilo možno doseči.

Mina1 ... javi se mi .... če boš kdaj rabila čvek, kavo ... ali pa samo uho da te posluša. 

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.9.2006 13:10:19   
Mina1
Mina1 ... javi se mi .... če boš kdaj rabila čvek, kavo ... ali pa samo uho da te posluša.

Tina, veš da bom. A si še vedno v Centru v službi. Dej, javi se mi na privat, prosim. Res rabim zdajle prav to: kavo, čvek glede tega.:) 

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.9.2006 13:20:49   
tina a
Mina1 sem ti poslala na privat ... Še sem v centru. Na svojem starem delovnem mestu. No vsaj tukaj ni sprememb. user posted image

(odgovor članu Mina1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?