|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ločitev
13.9.2008 20:08:43   
lencka1
S težkim srcem pišem te vrstice ... a se z vsakim dnem skušam postaviti na noge. No, takole je bilo. Stara sem 29 let. Moj dolgoletni fant (11 let) je lani oktobra postal moj mož. V maju se nama je rodila prečudovita dojenčica. Skratka življenje kot sem si ga želela. Neskončno sem ljubila svojega moškega, bila sem srečna. A po očetovskem dopustu mi nekega lepega večera pove, da je zaljubljen in da tako ne more več. V službi ga je namreč že od marca naprej zapeljevala neka sodelavka in je nasedel. Najprej je rekel, da gre samo za čez vikend domov, razmišljat ... Nato se je vrnil, spet sem bila nekako srečna, čeprav to ni bilo več to. A je zdržal le 3 dni, nato je rekel, da tako ne more več živeti, da kar naprej razmišlja o njej, bla bla bla. Takrat sem se zlomila. Vrgla sem ga iz stanovanja, urejen dom sva imela namreč pri mojih starših. Nato sem pač živela, še sama ne vem kako. Moja mala štručka je vse kar imam in zdaj me edino ona še drži pokonci, čeprav jočem takoj, ko zaspi. Tako sem osamljena, ubija me misel, da on uživa v brezskrbnih poletnih dneh, gre, kamor mu paše, najela sta stanovanje, skratka obnaša se kot kakšen zaljubljen najstnik, jaz pa skrbim za najinega otroka. Šele zdaj sem tudi spoznala, da mu gre za vsak evro, saj ima hčero prijavljeno pri plači in jo misli dat v olajšavo pri dohodnini, noče mi dajat 200 evrov preživnine, ker je zanj to nesprejemljivo, je rekel, da ima 150 več kot dovolj. Zahtevala sem ločitev in mislim, da je končno vložil tudi papirje. A se je tudi že prej brez vsakršnega sramu sprehajal s svojo Bosanko po mestu in jo predtavil svem supnim prijateljem, če je le srečal koga. Njegova družina tudi trpi, a zgolj zaradi dejstva, da vnukinje ne bodo videli tako pogosto kot bi hoteli, mislim pa, da se ne zavedajo, kako je njun sin uničil moje življenje in zaznamoval tudi življenje svoji hčerkici. Zdaj mu morem dovoliti, da jo enkrat na teden vidi, a sem mi srce trga, saj ga mala ne pozna in me je groza vsako sredo, ko pride po njo. Cel dan sem nervozna in imam prebavne probleme, ne morem mimo tega, da se mi zdi, kot da jo dam nekomu x, da mi jo pač pelje na sprehod. Vse bi bilo drugače in lažje, če bi ga moja punčka poznala (kmalu bo stara 4 mesece), grozno me je strah zanjo in vem, da ji ne morem prihraniti muk selitev iz enega konca na drugega. Moj kmalu bivši mož je tudi na nekih antidepresivih in me zanima, če bi lahko to nekako izkoristila v svoj prid in še bolj omejila stike s punčko, vsaj za zdaj, ko je še tako majhna. Skratka igra na to karto, da je on najbolj bogi, ker ne vidi otroka, po drugi strani pa vem, da čisto uživa s svojo novo. Že sama ločitev je velika stvar, poleg tega me pa še izsiljuje zarai kredita, ki je na njegovo ime (zdaj ga bom pač jaz plačevala), skratka sem čisto na dnu in samo želela bi si, da ga nikoli več ne bi videla. A ima kdo kak nasvet, kako bi mu lahko prepovedala stike? Vem, da je prizadel mene, uničil je moje sanje, moj svet, nočem imeti nič več z njim, ker tega ni vreden. Zapustil me je po carskem rezu, ko bi žena najbolj potrebovala svojega moža, on pa je raje izbraz svobodo. Vem, da čas celi rane ... a tako boli ...user posted image Prosim, pomagajte ... odprta sem za vse dobronamerne nasvete.
Imejte se radi, jaz tako pogrešam objeme in poljube ...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ločitev
13.9.2008 20:17:54   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

Žalostna zgodba! Res mi je žal, da se je tko zgodilo...

(odgovor članu lencka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.9.2008 20:39:20   
Naja31
Žalostna zgodba,res in ti želim, dase hitro pobereš in postaviš na svoje noge.

Razumem da si hudo prizadeta, ampak ne zdi se mi prav, da bi mu prepovedovala stike. Zakaj? Ker je on tebe zapustil. To nima nobene veze z vajino hčerko, on bo še naprej njen oče. Ni prav da se mu maščuješ preko otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.9.2008 20:53:52   
corfu
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vse se bo srečno končalo, boš videla. Enkrat. Dejstvo je, da je oče tvoje hčerke in stikov mu ne boš mogla prepovedat. Te pa razumem, kako ti je, ko mu jo daš, pikico malo,pa tko majhna je še. No, nisem ti nič svetovala. Drži se in pogumno, tebe očitno čaka nekaj veliko lepšega, kot to, kar si do sedaj imela. Srečno!

Uživaj življenje...

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.9.2008 21:03:03   
Pikec
Maščevanje je čist brez veze.

Najdi si pomoč. Strokovno pomoč.
Ker če se boš sama matrala bo samo dlje trajalo. Ker sprejeti boš morala dejstvo da je človk oče VAJINEGA otroka, pa če ma magari deset drugih.

(odgovor članu lencka1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.9.2008 21:06:48   
ksenija12
Nehvaležna situacija, res. Vendar je ta moški zbral toliko poguma, da je ob tem ko se je zaljubil v drugo žensko šel z njo tudi živet, ničesar ni skrival pred tabo, kar bi bilo toliko slabše zate, za vajinega otročka, zanj in za tisto žensko. Bil je enostavno fer. Menim, da mu moraš omogočiti stik z otrokom, saj ima šele 4mesece, če sem prav prebrala...še je čas, da se ga navadi, da ga vzljubi...da ima očeta rada...višina preživnine pa--ne vem, osebno menim, da je 150 evrov neka solidna preživnina. Menim, da se moraš s to zate sila nehvaležno situacijo čimprej spoprijet in ob tem držim pesti zate, da zbereš dovolj poguma in moči.

(odgovor članu lencka1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.9.2008 21:16:21   
Anonimen
Sam tolko glej, da otrok ne bo prikrajšan do svojega očeta. Je enako starš kot ti.user posted image
Vse ostalo uredi tako, da bo tebi prav. Žal mi je za tole slabo življenjsko izkušnjo.

user posted image

(odgovor članu ksenija12)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
13.9.2008 21:22:01   
blaža
ful mi je žalostno kar si napisala, pa vendar mislim, da te v življenju čaka še veliko lepega. Misli na svojega otročka in mogoče res ne bi bilo slabo, če bi si poiskala ustrezno pomoč. Boš lažje prišla iz te situacije ven.
Enkrat bo tudi to mimo.

Želim vamauser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.9.2008 21:24:48   
ronja
lenčika, stvari se bojo uredile, takoj, ko se boš ti uspela umiriti. Vem, da te boli, kar ti je storil, vendar pa mislim, da ne razmišljaj o tem, kako bi mu prepovedala stike ali kako bi izkoristila njegovo bolezen proti njemu, ker so to precej nizki udarci in se ti lahko maščujejo (če ne drugače kdaj kasneje, ko bo to zvedela hčerka). Ona je tudi njegova hči in jo ima pravico videt.

Seveda je vsaki mami težko pustit malega dojenčko pri nekom x, kar on zdaj njej dejansko je. Vendar pa te lahko malo potolažim: otroci se zelo hitro navadijo, hitro si zapomnijo ljudi in jih sprejmejo, če so ti dobri do njih. Kot primer ti lahko povem, da je moja dojenčica zelo hitro sprejela mojega brata, ko se je vrnil iz Nemčije po skoraj enem letu... Najprej je bila malo nezaupljiva do njega, ko pa je nekajkrat zaporedoma prišel na obisk, ga je sprejela in zdaj ga ima zelo rada, lahko jo pustim samo z njim. Tak da dovoli, da ji ne bo več tujec, pa ji bo lažje.

Tako da za trenutek pozabi na svojo jezo do njega in poglej skozi oči svoje hčerkice - ne take, kot je zdaj, prestrašene dojenčice, ampak take, kakršna bo postala: mlada punca, ki razmišlja s svojo glavo in bo hotela vedet, kdo in kaj je njen očka. Tega ji nimaš pravice vzet, ni samo njegova pravica, da jo vidi. Tudi ona ima pravico, da ga spozna.

Torej, če ji hočeš to olajšati, potem se zmenita, da pride nekaj dni zaporedoma na obisk k vama, da ga mala spozna in se ga navadi - pa da si ti vmes nekje zraven, lahko v drugi sobi, če ti je težko bit z njim v istem prostoru. Verjamem, da bi rada samo to, da ga nikoli več ne bi videla, vendar to ni fer do tvoje punčke in je nemogoče, ko imaš enkrat z nekom otroka - takrat pač ni več poti nazaj. Najboljše je to sprejet in delat na tem, kar se v situaciji da naredit, popravit, uredit. Ne pa razmišljat o variantah, kako ga boš izgnala iz njenega življenje, ker si ona zasluži poznat svojega biološkega očeta, to otrokom veliko pomeni... In njo imaš vendarle bolj rada kot pa si jezna nanj, ni tako?

Po enem tednu zaporednih obiskov ga bo mala prepoznala in ne bo noben problem, če jo on odpelje na sprehod, garantiram! In tebi ne bo več treba biti toliko z njim. Torej: imaš svojo hčerkico toliko rada, da si pripravljena iti preko sebe zanjo? Verjemi, da ti bo hvaležna!

(odgovor članu lencka1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.9.2008 21:30:22   
soncnica 3
Res hudo, ampak popolnoma se pridružujem ronjinem mnenju in nasvetom. Želim ti vso srečo, n edovoli, da bi tebi in hčerkici sovraštvo uničilo življenje, ki je že tako prekratko.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.9.2008 21:31:19   
lotoska
Lencka1, ne popuščaj mu pri denarju, ker tukaj nima v mislih svoje hčere ampak ljubico in svojo rit. Tole z antidepresivi bi jaz uporabila kot zadnjo možnost, naj ostane odprta za  vsak slučaj.

Pa še iz mojih podobnih izkušenj, sicer brez otrok, ti povem da s tem ko neki ljudje odidejo iz naših življenj, naredijo prostor za to, da pridejo boljši ljudje Boš videla. Kljub temu ne morem verjet, da nekatere ženske kure nimajo zadržkov pred  tem, da so otroci na poti.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.9.2008 21:45:53   
ronja
Kar se pa tiče olajšave pri dohodnini - če imaš ti službo, jo seveda prijaviš ti, ker živi pri tebi, o tem ni dvoma. Če je v službi samo on, se lahko tako zmenita, vendar pa je fer, da se ti on finančno malo oddolži za to uslugo.

Za preživnino se zmenite na CSD, bojo oni postavili višino glede na njegove dohodke in se ti ni treba direktno z njim kregat. Dogovorjene preživnine so za tiste, ki se tak ali tak vse lahko zmenijo, za ostale je boljše, če je nekdo tretji vmes. Pojdi na CSD in to zrihtaj, namesto da se trudiš preprečit stike. Tako tudi on nima protiargumenta: če ti ravnaš fer, mora biti tudi on.

(odgovor članu lencka1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.9.2008 21:55:20   
TIA22
IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

Lencka1, ne popuščaj mu pri denarju, ker tukaj nima v mislih svoje hčere ampak ljubico in svojo rit. Tole z antidepresivi bi jaz uporabila kot zadnjo možnost, naj ostane odprta za  vsak slučaj.

Pa še iz mojih podobnih izkušenj, sicer brez otrok, ti povem da s tem ko neki ljudje odidejo iz naših življenj, naredijo prostor za to, da pridejo boljši ljudje Boš videla. Kljub temu ne morem verjet, da nekatere ženske kure nimajo zadržkov pred  tem, da so otroci na poti.

za vsak evro, ki ti ga noče dati za otroka, ga bo porabil za njegovo ljubico. kar sam naj plačije svoj kredit, jaz mu še tega nebi plačala. Pa naj dokazuje za kaj ga je vzel, kakor ve in zna!

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 13
13.9.2008 22:07:30   
natasaom
men pa tista "bosanka" ne gre iz glave.pa ne vem zakaj je ženska kriva,če se poročen desc ne zna zadržat...prežinina pa-

400e na mesec zihr ne porabiš za otroka..user posted image

(odgovor članu TIA22)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.9.2008 22:30:17   
ronja
Mogoče ti bo tudi lažje, da ne boš tako jezna, če ga boš malo poizkusila razumet: verjetno se ni ravno sam odločil, da se bo zaljubil v drugo medtem, ko bo njegova žena noseča... Ne rečem, da je najbolj modro ravnal, vendar se je očitno trudil, ni te hotel zapustit noseče ali tik po porodu, vendar pa če se je zatreskal in si želi drugačnega življenja, potem pač gresta vsak svojo pot, vendar se bosta poti pač križali zaradi otroka.

Ti praviš, da si takrat živela svoje sanje - vendar pa to očitno niso bile njegove sanje... Mogoče se je čutil ujetega, mogoče se prej nista dovolj iskreno pogovarjala o tem, kaj si kdo želi, mogoče je enostavno ugotovil, da nimata istih ciljev, da to ni to, kar si je želel od življenja... Ne vem, je pa bil vseeno fer in ti je pošteno povedal - ni te varal in skrival in te žalil ipd... Povedal ti je, kar čuti, poizkusil pozabit na punco, pa mu ni in ni ratalo. Navsezadnje si vsak zasluži, da živi svoje življenje tako, da je srečen.
Zakaj bi mu očitala njegovo srečo? Ker ti je "zapustil" otroka? Imaš jo rada, tako da to ni slaba stvar. Seveda pa zahteva nadaljnje vajino komuniciranje... Tudi ti boš lahko živela lepo ljubezensko življenje, čim ga preboliš. Otrok te pri tem res ne ovira, otrok je bonususer posted image , ker imaš vedno nekoga, ki te ima rad, tudi predno najdeš naslednjega partnerja. Poizkusi tako razmišljat, mislim, da se boš boljše počutila in lažje se bosta uskladila.

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 15
13.9.2008 22:32:48   
ronja
400e na mesec zihr ne porabiš za otroka..

O tem smo meli pa strašno debato pred nekaj časa in so punce precej v luft skočle, ko sem rekla, da midva nimava toliko za otroka, pa se ima vseeno čisto ok, pa so mi na veliko dokazovale, da to ne gre.

Se mi zdi pa vseeno prav, da oče plačuje sorazmeren del, glede na njegovo plačo - da pač pravično deli svoje prihodke tudi s svojimi otroki, ki ne živijo z njim. (to sem tudi tam napisala)

(odgovor članu natasaom)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.9.2008 22:41:03   
lotoska
Ronja, v tem delu da naj "ga poskusi razumet in da se je trudil" se pa ne strinjam s tabo. Pri razočaranju, prebolevanju občutka da si prevaran, še posebej pa v času okoli poroda, se mi zdi nesmiselno kakršno koli razumevanje in empatija do bivšega, ker  te vodijo samo v iskanje nekih puhlih izgovorov. Enkrat mi je nekdo na RR odgovoril na temo varanja, da poteka prebolevanje v določenih fazah, kar sem že sama izkusila.To pa traja določen čas. In verjetno bo še trajalo, tudi miselno obračunavanje  z bivšim in ljubico bo kdaj prisotno.Mnogo detajlov iz zveze se spomniš šele po letih.  Vso energijo naj Lencka1 usmeri v otročka in vase na prvem mestu, poskrbi naj za finančno eksistenco, ker od razumevanja se ne da živeti, vse ostalo pa se potem poklopi.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 17
13.9.2008 23:18:38   
Anonimen
O tem smo meli pa strašno debato pred nekaj časa in so punce precej v luft skočle, ko sem rekla, da midva nimava toliko za otroka, pa se ima vseeno čisto ok, pa so mi na veliko dokazovale, da to ne gre.

Precej drugace je, ce je za otroka odgovoren prakticno samo eden ali dva, tudi v financnem smislu. V sreci druzini imas voljo, motivacijo in cas, da isces in uresnicujes poceni in ustvarjalne resitve; v taki situaciji, takoj po porodu, ko je razocaranje se veliko, ko sta prisotna jeza in strah, te energije vsaj vecina nima. Lahko je kaksna izjema, ki bo to izkoristila za ustvarjalnost in za to, da gre pozitivno naprej, ampak je vsaj v prvi fazi prej izjema kot pravilo. In vedeti moras, da si v koncni fazi sam, da nimas partnerja, ki bi vsaj za trenutek pazil na otroka, da bo treba kdaj dati za kaksno varusko in da bodo tudi v bodoce tvoje moznosti omejene, kar se tice sluzenja denarja, raze ce nimas za seboj full time babi service; pri cemer pa je partner svoboden kot pticek na veji. Zato so se ocene 400€ na mesec premajhne, saj nobena od njih ne vrednoti tvojega casa, ki ga moras preziveti z otrokom. Pa ne govorim o ljubezni, in jo dajes, ampak zgolj o casu, ki ga otroku moras posvetiti. Ker tezje delas vec, ker tezje studiras, ker se tezje izobrazujes, ker tezje sportas, ker tezje vzdrzujes druzabne stike, ker si ti tista, ki bo vzela bolnisko, ko bo otrok bolan, ker bos ti vzela dopust za prvi dan v soli, ker bos ti odgovorna za vse, kar bo otrok pocel in za vse, kar bo treba organizirati. To je tako, tehnicno gledano. In ker je oce odgovoren samo za to, da se na stikih prikaze in enkrat na mesec naredi klik na svojem bancnem racunu.

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
13.9.2008 23:28:41   
massylou
Ne rezumem takih. Ne rečem, da se meni ne bi moglo zgoditi, ampak frišno poročena z malo štručko... svašta. Upam, da se boš čim prej pobrala, zaživela na novo z nekom, ki te je vreden. Upam tudi, da ne fašeš kake poporodne, ker si v res nezavidljivi situaciji.
Ko bo videl, da ti je brez njega lepše, mu bo žal. Opri se na svojo družino, prijatelje in na pikico. Držim pesti.

Če te skrbi, ker je mala še tako majhna, pa pojdi z njima na sprehod. Magari čvekaj po telefonu, da ni treba njega gledat in poslušat. Ne vem, zakaj bi moral tako majhen otroček nekam sam brez mamice. Dobro, je oče, ni kaj, ampak to še ne pomeni, da mora biti sama z njim, če te skrbi.

Niti enega € mu ne šenkaj! Zakaj že??? Zakaj bi mogla ti odplačevat še kredit? Če imata kaj v skupnem, naj gre 50/50. Kupila sta, ko sta bila še skupaj, po ločitvi pa tebi pripada več kot njemu, glede na to, da je otrok pri tebi. Zakaj bi torej ti plačevala vse? Ne poznam situacije, ampak razmisli, kako in kaj se da.

Nima je kaj olajševat. Kar povej to na davčni. Kaj te briga. No, preživnino mogoče lahko, ampak...

Ne rabiš bit nekaj podla in to, kar so že prej pisale, ampak imaš svoje pravice, ti si bila prevarana in izdana, ter zapuščena, ko si ga najbolj potrebovala. Kdo je tu bogi bogi? Kar postavi se zase in to tako, da ti ne bo treba igrati njegove podle igre. Zame, oprosti, je to podlo: mam novo, grem, pusti mi stike (ima pravico, samo naštevam!), plačuj kredit, preživnina bo po moje, ti pa nosi celo breme, se sekiraj, vzgajaj pupiko in ko te jeb*...

Čas celi rane. Držim pesti, da bo že jutrišnji dan zate čisto nov in lepši. In držim s tabo.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Srečno in veliko sladkih trenutkov s tvojo princesko ter na novo, lepše! Brez njega.

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.9.2008 23:31:32   
massylou
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

saj nobena od njih ne vrednoti tvojega casa, ki ga moras preziveti z otrokom. Pa ne govorim o ljubezni, in jo dajes, ampak zgolj o casu, ki ga otroku moras posvetiti. Ker tezje delas vec, ker tezje studiras, ker se tezje izobrazujes, ker tezje sportas, ker tezje vzdrzujes druzabne stike, ker si ti tista, ki bo vzela bolnisko, ko bo otrok bolan, ker bos ti vzela dopust za prvi dan v soli, ker bos ti odgovorna za vse, kar bo otrok pocel in za vse, kar bo treba organizirati. To je tako, tehnicno gledano. In ker je oce odgovoren samo za to, da se na stikih prikaze in enkrat na mesec naredi klik na svojem bancnem racunu.

Citiram, ampak ne v finančnem smislu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
13.9.2008 23:34:09   
Anonimen
A ima kdo kak nasvet, kako bi mu lahko prepovedala stike?

Ne, tega ne delaj, tudi ce si na smrt jezna nanj.
Otrok ima pravico do oceta.

(odgovor članu lencka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
14.9.2008 8:49:43   
lencka1
Ja, razumet ......... to ne gre kar tako ... Njegov razlog, da se je zaljubil je bil, da je potreboval samo malo pozornosti ... in v službi jo je dobil. Jaz pa sem bila tako zatopljena v knjige o dojenčkih in v svojo nosečnost ....HALOOOOO!!!!!! Se mi zdi logično, da je ženska proti koncu nosečnosti ali pa tudi že prej še nekako bolj napeta in se pripravlja na porod, razmišlja o svoji štručki, da bo ja vse vredu ... Mislim, da sem jaz potrebovala vso pozornost in ljubezen, ne on. In tuse kaže njegova nezrelost biti oče. Kar se je tudi pokazalo v dneg med očetovskim dopustom, ko je mogel nekjkrat ponoči vstat. Zato pa je reje izbral svobodo. Mislim, da imate prav glede denarja .... naj se sliši še tako smotano.
Aja, pa še to, super očka bi imel še vse slike, ki jih imam od male in posnetke iz kamere?!? HALO??????????? Nič ne dobi, nič! To ni moja dolžnost. Ko se pa srečno srehaja v objemu svoje, ki mu očitno nudi dovolj pozornosti, pa z lahkoto pozabi na naju s tamalo in je ves vesel, saj ga ljudje vidijo. Po tamalo pa pride ves skrušen in žalosten .... bla bla bla. Od mene nič ne dobi, niti ene informacije. Vem pa, da se ga ne moreva rešiti, ker pa mora imeti stike s punčko. Je že takouser posted image

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 22
14.9.2008 9:06:29   
bskrle
Zgleda, da se nista ravno dobro poznala, kljub dolgi vezi.
Moški in ženska potrebujeta v vseh obdobjih izkazovanje nežnosti. Torej mišljenje,da do moškega nisi pozorna, ker si noseča, ravno ne zdrži.
Sedaj si jezna in besna, dobi si strokovno pomoč, psihologinjo.
Sama tega ne boš zmogla

(odgovor članu lencka1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
14.9.2008 9:34:38   
lelaval
Aja, pa še to, super očka bi imel še vse slike, ki jih imam od male in posnetke iz kamere?!? HALO??????????? Nič ne dobi, nič! To ni moja dolžnost. Ko se pa srečno srehaja v objemu svoje, ki mu očitno nudi dovolj pozornosti, pa z lahkoto pozabi na naju s tamalo in je ves vesel, saj ga ljudje vidijo. Po tamalo pa pride ves skrušen in žalosten .... bla bla bla. Od mene nič ne dobi, niti ene informacije. Vem pa, da se ga ne moreva rešiti, ker pa mora imeti stike s punčko. Je že tako

Verjamem, da ti je hudo, saj si se znašla v res nezavidljivi situaciji, a iz tvojih postov (sploh ta) se da brat, da si mu nevoščljiva. Res, da uživa 6 dni v tednu, ko je brez otroka, a zakaj ti ne izkoristiš tisti 1 dan, ko vzame on otroka - pa pojdi s kolegicami na kavo in čvek, v kino ali pa po nakupih, če si bila kaj aktivna, pojdi sama v miru tečt, kolesarit, rolat,... - bilo kaj, da odklopiš vse - boš videla, dobila boš energijo zase in za otroka, pa počutila se boš bolje in ne boš več gledala tako slabo na tvojega skoraj bivšega moža. In glej tudi v dobro svojega otroka - zasluži si, da pozna očeta in tudi preživlja urice z njim - če boš preprečevala stike, boš čez leta, ko bo punčka malo zrasla, najslabša za bivšega moža in zanjo, saj si vendar bila ti tista, ki nisi hotela, da sta skupaj.
Slika pa jo lahko tudi on sam v uricah, ki jih skupaj preživljata, pa verjetno ima tudi na kakšnem CD slikice od prej.
Raje, kot, da razmišljaš, kako mu ne privoščiš tega, kar ima sedaj, delaj v tej smeri, da ti in otrok čim bolj uživata.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu lencka1)
Neposredna povezava do sporočila: 24
14.9.2008 9:41:41   
VITA74
IZVIRNO SPOROČILO: lotoska

Ronja, v tem delu da naj "ga poskusi razumet in da se je trudil" se pa ne strinjam s tabo. Pri razočaranju, prebolevanju občutka da si prevaran, še posebej pa v času okoli poroda, se mi zdi nesmiselno kakršno koli razumevanje in empatija do bivšega, ker  te vodijo samo v iskanje nekih puhlih izgovorov. Enkrat mi je nekdo na RR odgovoril na temo varanja, da poteka prebolevanje v določenih fazah, kar sem že sama izkusila.To pa traja določen čas. In verjetno bo še trajalo, tudi miselno obračunavanje  z bivšim in ljubico bo kdaj prisotno.Mnogo detajlov iz zveze se spomniš šele po letih.  Vso energijo naj Lencka1 usmeri v otročka in vase na prvem mestu, poskrbi naj za finančno eksistenco, ker od razumevanja se ne da živeti, vse ostalo pa se potem poklopi.

se popolnoma strinjam z Lotosko. Edino kar bi rekla Lenčki1, da naj se ustavi pri želji, da se bivšemu maščuje preko pikice - ker pikica ni nič kriva in še vedno je in bo njegova hči. To se ti zna maščevati...
user posted image
srečno

srečna

(odgovor članu lotoska)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?