|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ločitev
27.6.2007 11:10:42   
smigli
Hejla vsem skupaj!

Zanima me, ali je še kje kakšna ranjena duša, ki preživlja podobno kot jaz, oz je že v preteklosti doživela kaj podobnega.
Včeraj se je partner odselil, grozil mi, da mi bo vzel otroka, s tem da mi bo preko poznanstva zrihtal odpoved v službi in me psihično izmučil do te mere, da bom totalno nesposobna skrbeti za otroka. Ne morem opisati kaka groza me daje.
lp, smigli
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ločitev
27.6.2007 11:22:16   
maruškaŠ
Sm mela mal drugačno vsebino groženj, ampak v osnovi je tut imel idejo, da bo on skrbnik otroka.

Prva stvar, ki jo naredi - prijavi njegove grožnje policiji - če ne drugega boš na sodišču imela vsaj to.

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.6.2007 11:27:47   
smigli
hvala maruška!

Si imela podobne izkušnje, je pri tebi prišlo do prijave groženj? Zanima me kako na sodišču tratirajo tako prijavo, ker je psihično nasilje težko dokazati?

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.6.2007 11:34:01   
maruškaŠ
Mah jst sm neki časa se tresla od strahu, pa oklevala, pol sm mela pa dost, pa sm šla na policijo - naštela vse kar mi je kdajkoli grozil in tako dala prijavo. Takrat me je blo sicer resnično fuuuul strah, da mi ostala brez mojega sina, ampak sem kasneje spoznala, da so mojega bivšega itak vsi spregledali (CSD, sodnica, ....).

Prijave pomagajo v toliko, da sodnica vidi njegov 'karakter' (predvsem kadar gre za grožnje in psihično nasilje). Jaz sem si v tistem času na list pisala čisto vse sms-je (od ljubim te, do ubil te bom in vsebinsko so se tako izmenjevali). Če prebereš sms gre v policijski zapisnik (vendar kot sam sms pa ni dokaz).

Aja pa izogibaj se biti sama z njim (poskusi imeti vedno priče - tudi če govorita po telefonu - se mu oglašaj samo takrat, ko bo nekdo s teboj, ipd...)

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.6.2007 13:12:58   
Taula
Jaz se mu sploh ne bi javljala na telefon.user posted image Našimaj si tajnico na telefonu. Če ti bo pustil kako grozilno sporočilo boš imela dokaze. Pa SMSe shrani. Drugače ga pa prijavi policiji čimprej in ne spusti se ne njegov nivo.

Srečno.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu maruškaŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.6.2007 13:28:16   
tina a
In čimpreje k odvetniku. Ti bo lažje, da bo nekdo stal ob tebi in ti pomagal biti tvojo bitko. Nekdo, ki ni čustveno vpleten.

user posted image user posted image user posted image user posted image

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.6.2007 13:39:56   
hrabra miška
Tudi jaz sem bila pred leti napodobnem,da mi bo vzel otroka in podobno. NE MORE TI GA KAR TAKO! Meni so na CSD povedali da mora biti mati dvoje od teh treh stvari(pijanka,narkomanka in prostitutka), ampak še to mora bit dokazano. Tako da ne skrbi,glede tega komu bo pripadal otrok,ker nima šans.Ti se raje čim prej poberi iz te čustvene stiske in zaživi življenje na novo!

Veliko sreče,pa javi se nam še kaj!
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.6.2007 13:58:25   
smigli
Joj hvala za podporo, že to mi ogromno pomeni. Pravkar je bila moja bivša šefica pri meni in se znesla nad mano. Še to se mi manjka ta trenutek!

Žal pa nimam nobenih dokazov o moževih grožnjah, ker je prekleto prebrisan. Karkoli mi je kdaj grozil je moja beseda proti njegovi. Pred drugimi je do mene zelo kavalirski, celo sam mi je priznal, da je prepameten, da bi pokazal navzven njegovo pravo plat. Miška gor miška dol, tako me ogovarja navzven.
Glede odvetnika pa žal nimam financ, ker mi je spraznil račun, porabil prihranke in mi na vrat obesil kredit. Račun je na moje ime, on ima samo pooblastilo - kartico. V dobri veri, sem mu omogočila vse to, saj je ostal brez službe in denarja. Moj dohodek je nizek, saj imam samo srednjo šolo, faks stagnira, tudi zaradi njega. Najhuje je, da sm jezna sama nase, ker sm sploh dovolila, da do tega pride. Na otroka se sploh ne upam pomislit, kako bo odraščal v takih okoliščinah, kar groza me je.

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.6.2007 14:34:46   
Ivi33
Na banki pa le prekliči pooblastilo, da ti ne bo ob naslednjem prilivu spet vse spraznil.

Srečno

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.6.2007 14:51:44   
hrabra miška
Glede odvetnika-ti tako pripada brezplačna pravna pomoč pri ločitvi in zraven ločitve lahko potegneš na sodišče še veliko drugih stvari. Tako da daj se pozanimaj.

Pazite na svoje otročke kot na zaklad.
Vsak je drugačen,vsak je edinstven.

(odgovor članu Ivi33)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.6.2007 14:59:54   
Anonimen
Saj je vseeno, ali nimaš fizičnih dokazov za grožnje. Pomembna je prijava. Prijava je tista, ki bo priromala na CSD in na sodišče, ko bo v igri skrbništvo za otroka. In če ne bo samo ena, temveč jih bo več, potem je počasi že kar jasno, da si ne izmišljuješ. Pa sja bodo tudi videli, da je ločitev zraven in borba za skrbništvo in so navajeni, da bivši partnerji grozijo, predvsem z odvzemom otroka. Od zdaj naprej pa spravljaj SMSe, nikoli ne bodi sama z njim (da boš imela priče za grožnje ali pa da do njih sploh ne bo prišlo), prekliči mu vsa pooblastila za banki, oddaj tožbo za plačilo kredita in bodi prva, ki gre na CSD prijavit vse skupaj, če še nisi šla. Odkorakaj tja, povej, kaj se je zgodilo. CSDji so večinoma na strani mater, pa če je to pošteno ali ne. Zabeležili bodo vsako njegovo potezo in kasneje poslali na sodišče. Čimprej sama oddaj tožbo za določitev stikov in preživnine (mislim, da ti lahko na sporazum pozabiš pri takšnem cepcu) - njegova brezposelnost je tebi v korist glede skrbništva, preživnino pa je kljub temu dolžam plačevati. In izogibaj se vsem stikom z njim - srečujta se samo an CSDju, na sodišču ali, če je res nujno, na javnem kraju. Ne spuščaj ga v svoje stanovanje in pokliči policijo vsakič, ko ti reče napačno besedo po GSMu. Ko bo policiji dopizdilo hoditi za vsak drek, mu bodo dali prepoved približevanja. Čim je pa nekaj takšnega na sporedu in to zaradi groženj, pa je za skrbništvo izvisel.

3/4 naštetega sem dala čez, ko sem se ločevala. Posledica? Sodnica mojemu bivšemu niti stikov z otrokom ni odobrila - samo naložila mu je plačevanje preživnine. Vsi stiki so samo z mojim dovoljenjem, v kolikor pa njemu kaj ni prav, pa lahko odda novo tožbo za izpodbijanje le te. Kar je pa ni in je tudi ne bo, ker mi je že zdaj dolžan milijon. user posted image

(odgovor članu smigli)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
27.6.2007 15:00:47   
tina a
Definitivno je, da sama čez to ne boš mogla it. Nekoga rabiš, da se nanj opreš. Moj ex si je zmislil, da mu ne dam otrok in da ga omejujem s stiki ... je šel na CSD jokat, da je v stiski. In da jaz nisem doma nič naredila, da sem skrbela samo za otroke in obleke. Da je pospravljal in kuhal on. Da sem ostajala dolgo v službi ... Pa še veliko tega. On je bil največji revček in božček, ker je ločitev prišla iznenada in da ne more delat in tako naprej. Veliko si bo še zmislil in skozi takšne zadeve sama ne boš mogla iti. Pooblastilo na banki pa je prva stvar, ki jo moraš preklicati.

Kar se pa odvetnika tiče ... probaj na brezplačni pravni pomoči.

Vsekakor pa se oglasi tukaj .... in ti bo lažje.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Ne daj se Floki! Ostani psetino!"

(odgovor članu smigli)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.6.2007 15:04:41   
smigli
punce hvala

sploh vam ne morem povedat kako je fajn slišat vzpodbudne misli
Že šibam na banko....

bai

(odgovor članu tina a)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?