Anonimen
|
Saj je vseeno, ali nimaš fizičnih dokazov za grožnje. Pomembna je prijava. Prijava je tista, ki bo priromala na CSD in na sodišče, ko bo v igri skrbništvo za otroka. In če ne bo samo ena, temveč jih bo več, potem je počasi že kar jasno, da si ne izmišljuješ. Pa sja bodo tudi videli, da je ločitev zraven in borba za skrbništvo in so navajeni, da bivši partnerji grozijo, predvsem z odvzemom otroka. Od zdaj naprej pa spravljaj SMSe, nikoli ne bodi sama z njim (da boš imela priče za grožnje ali pa da do njih sploh ne bo prišlo), prekliči mu vsa pooblastila za banki, oddaj tožbo za plačilo kredita in bodi prva, ki gre na CSD prijavit vse skupaj, če še nisi šla. Odkorakaj tja, povej, kaj se je zgodilo. CSDji so večinoma na strani mater, pa če je to pošteno ali ne. Zabeležili bodo vsako njegovo potezo in kasneje poslali na sodišče. Čimprej sama oddaj tožbo za določitev stikov in preživnine (mislim, da ti lahko na sporazum pozabiš pri takšnem cepcu) - njegova brezposelnost je tebi v korist glede skrbništva, preživnino pa je kljub temu dolžam plačevati. In izogibaj se vsem stikom z njim - srečujta se samo an CSDju, na sodišču ali, če je res nujno, na javnem kraju. Ne spuščaj ga v svoje stanovanje in pokliči policijo vsakič, ko ti reče napačno besedo po GSMu. Ko bo policiji dopizdilo hoditi za vsak drek, mu bodo dali prepoved približevanja. Čim je pa nekaj takšnega na sporedu in to zaradi groženj, pa je za skrbništvo izvisel. 3/4 naštetega sem dala čez, ko sem se ločevala. Posledica? Sodnica mojemu bivšemu niti stikov z otrokom ni odobrila - samo naložila mu je plačevanje preživnine. Vsi stiki so samo z mojim dovoljenjem, v kolikor pa njemu kaj ni prav, pa lahko odda novo tožbo za izpodbijanje le te. Kar je pa ni in je tudi ne bo, ker mi je že zdaj dolžan milijon.
|