|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ločitev-kako začeti?
17.10.2010 9:12:48   
bokola
Pozdravljeni!
Zanima me kaka izkušnja, mnenje ...
Poročena sva 5 let, skupaj 10. Imava 2 otročka: 5 in 2 leti.
Pred enim letom se je mož zdravil zaradi alkohola in psihoze. Že več let je bilo grozno, sploh pred drugim porodom. Ne morem opisati kaj vse se je dogajalo... Skrata, v zadnjem letu se je poboljšal, alkohola ni več, psihoze...bojo vedno. Ne morem reči, da se ne trudi, ampak meni ni dovolj.  Zdaj čutim le še odpor do njega. Ne more biti isto kot prej. Vse je umrlo.
Z njim moram vedno delat v rokavičkah, npr.: Higiena je na nuli. Ko ga prosim, če mi da obleko, ki jo nosi že ves teden na sebi, da operem, vzroji, da mi spet smrdi, a spet ne bom mogla ... ker mi gre v nos, da saj je čist, ...
To je samo en primer.
Nočem ga obsojat, vem, da je bolan, prisotna je tudi vedenjska osebnostna motnja... ampak ...ne vem kako in kaj.
V bistvu vem, da jaz tako ne morem živet in da posledično vse to občutita otroka. Bojim se kaj bo z njima po ločitvi in vem da jo moram izpeljati.
Službo imam v treh izmenah in ne vem kako naj se odselim, najdem drugo službo, (kar je daanes problem), kje naj najdem varstvo popoldan in ponoči... Vse to me mori. Če bi imela čudežno palčko in to rešeno, bi bila pred pol leta že na svojem. Tako pa iščem, odlašam in se vsak dan sproti bojim, kdaj bo počolo in kaj se bo zgodilo.
Možu namreč ne smem nič omeniti, ker ko vzkipi... Ni še dvignil roke nad me, smo pa bili parkrat milimeter od tega, da ne govorim, ko se razburi, se v pričo otrok in ne špara ne pri glasu, ne pri besedah. 
Hvala vsakomur, ki najde kak nasvet ali izkušnjo zame.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ločitev-kako začeti?
17.10.2010 9:20:41   
Trcosava
ti bom poslala ZS

(odgovor članu bokola)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.10.2010 9:21:39   
ribica.
Si res v nezavidljivi situaciji, in priznam, da lahko samo teoretiziram okrog tega, kaj ti je narediti. Jaz bi verjetno najprej poskrbela, da imam otroke kam dat, preden bi povedala da nameravam it. Če pravič, da ni daleč star od tega da te mahne, potem moraš imati ano back up varianto, da se lahko nekam umakneš. Sicer nisi napisala kje živite in od koga je stanovanje. Vsekakor pa moraš računati, da se ne bo kr strinjal s tabo da greš in b verjetno delal štalo, zato če je možno, poštimaj to, da bom imala nekje varno zatočišče brez njega oz. pred njim. Če boš imela še kje pustiti otroka, potem se nimaš več kaj bremzat. Glede službe pa, po moje ne rabiš menjat takoj. Če boš imela varstvo za otroka, potem lahko imaš tudi isto službo. Ali pa vsaj še nekaj časa. Verjetno je boljše službo iskati v miru, in ne pod takim pritiskom, ko ti vse visi za vratom.

Pa srečno!

(odgovor članu bokola)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.10.2010 9:28:24   
sanasan
Poskusi si najti strokovno pomoč. Da bo v oporo tebi in otrokoma. Je pa po mojih izkušnjah tako, da bo pedopsiholog ali pedopsihiater ti 'bolje' svetoval, ker bo bolj 'ščitil' otroka kot bolno osebo, psihiater ali psiholog pa bo nekako bolj 'na strani' bolnega odraslega. Mi smo s starejšim hodili k pedospihiatrinji in so bili njeni nasveti zlata vredni, ne le glede otroka, ampak tudi kako ravnati z odraslim duševnim bolnikom.

Če imata otroka že kakšne težave, jima poskusi najti pomoč, ki pa bo najverjeteje v veliko pomoč tudi tebi.

Ne imej slabe vesti!!! So situacije, ko odraslemu ne moreš pomagati, lahko pa otrokoma!
Reši se že zaradi otrok. Najhujše posledice bosta imela onadva.

Poskusi postopoma. Glede na situacijo, ne vem, če boš zmogla uredit vse naenkrat. S pomočjo in podporo ti bo veliko lažje, zato bi si jaz na tvojem mestu najprej obrnila po pomoč na kakega psihologa ipd.

Veliko sreče in predvsem moči ti želim!!!

CARPE DIEM!

(odgovor članu bokola)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.10.2010 9:31:09   
sanasan
iz katerega konca slovenije pa si? za mb bi ti namreč lahko sporočila ime pedopsihiatrinje, ki smo jo imeli mi...

CARPE DIEM!

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.10.2010 9:35:16   
bokola
Hvala vsem!
Sem iz S Primorskega konca. Živimo v stanovanju, ki ga je on kupil in tudi delava v isti ustanovi. Preselila bi se pa na lokacijo vsaj eno uro od tu, še raje pa nekam bliže obali, ker sem čisti morski tip in tudi mala dva vleče dol, da ne govorim o zdravstvenih težavah, astmi pri otrocih... Zato bi rabila tudi drugo službo, ker kar se tega tiče, sem zadovolna tu.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.10.2010 10:22:23   
kristinaj
grozno... jaz bi verjetno že zdavnaj šla proč.....

kaj pa če se začasno vrneš k tvojim? tudi zaradi varnosti.......

dokler si ne urediš življenja na novo, poiščeš novo stanovanje in službo.. verjetno z dvema otrokoma in sama, nočnih in popoldanskih ne boš morala delati..

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu bokola)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.10.2010 15:48:43   
bokola
K mojim na žalost ne morem, premajhno...
Ko sem se zanimala za turnusno delo, kako bi bilo, so mi povsod odgovorili, da njih to ne zanima kaj imam jaz doma. Saj razumem, služba je služba....
Nikoli ni tako slabo, da ne bi moglo bit še slabše...

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.10.2010 6:02:51   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: bokola

K mojim na žalost ne morem, premajhno...
Ko sem se zanimala za turnusno delo, kako bi bilo, so mi povsod odgovorili, da njih to ne zanima kaj imam jaz doma. Saj razumem, služba je služba....
Nikoli ni tako slabo, da ne bi moglo bit še slabše...

kaj pa vsaj v bližino tvojih - bi bilo praktično glede nočnega varstva - tudi če tvoji starši slučajno še hodijo v službo, pomojem ne bi bil nek strašen problem, če bi vsaj ponoči skupaj spali, medtem ko boš ti v službi.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu bokola)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.10.2010 18:45:06   
bokola
Bilo bi prelepo, da bi lahko bilo res. Vsa stanovanja v bližini se prodajajo - draaaaaaaaaaaaggoooooooooo! Oddaja se nič ne... Bilo bi pa za vse lažje, zame in da ne govorim za mala dva, ki bi jima bilo veliko laže! Jaz bi zjutraj z mirnim srcem šla v službo, ker bi ju moji peljali v vrtec, popoldan bi že šel nekako mimo, zvečer pa ponoči bi pa tudi bila mirna. Ampak, ... pustimo se presenetiti!

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.10.2010 21:08:53   
potty
Napiši oglas, da najameš stanovanje (not napiši kaka kvadratura približno in kako ceno si lahko privoščiš, pa svojo telefonsko ne pozabi pripisat, ali pa telefonsko svojih staršev, če se bojiš, da bi oglas lahko prišel tvojemu v roke) in oglase nalepi na oglasne deske po blokih v bližini svojih staršev. To ti bo nekak najlažji in najhitrejši način, da prideš do stanovanja.

Pa ne se vdat v usodo, ki ti jo bodo pisali drugi. Piši si jo sama.

< Sporočilo je popravil potty -- 21.10.2010 21:10:11 >

(odgovor članu bokola)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.10.2010 14:08:04   
ronja
Če bo šlo na huje in se odločiš it, lahko poizkusiš tudi zamenjat službo za drug poklic, kjer ni toliko izmen. In še druga ideja: nekateri starejši ljudje živijo sami v veliiiikih hišah in bi rabili negovalko, pa si je ne morejo privoščit. Lahko bi se zmenila, da skrbiš za takega človeka,pa si zastonj tam doma. In potem imaš magari eno službico samo dopoldne, ko sta otroka v vrtcu; tudi če ni polni čas, če ne rabiš plačevat najemnine, že gre...

(odgovor članu bokola)
Neposredna povezava do sporočila: 12
3.11.2010 18:04:50   
Zamima
grozno, upam, da najboljše urediš zase in za otroka,
kaj pa ko sta se spoznala ni bil alkoholik in ni imel teh motenj? user posted image

Nekoč sem sanjala,.... zdaj živim svoje sanje <3

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.11.2010 8:15:38   
petea
Bokola, zakaj pa delaš ponoči, če si varovana delavka?

(190. člen Zakona o delovnih razmerjih (varstvo v času nosečnosti in starševstva v zvezi z nočnim in nadurnim delom)
(1) Delavcu, ki neguje otroka, starega do treh let, se lahko naloži opravljanje nadurnega dela ali dela ponoči samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.
(2) Delavka v času nosečnosti in še eno leto po porodu oziroma ves čas, ko doji otroka, ne sme opravljati nadurnega dela ali dela ponoči, če iz ocene tveganja zaradi takega dela izhaja nevarnost za njeno zdravje ali zdravje otroka.
(3) Enemu od delavcev-staršev, ki ima otroka, mlajšega od sedem let ali hudo bolnega otroka ali otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, in ki živi sam z otrokom in skrbi za njegovo vzgojo in varstvo, se sme naložiti, da opravlja nadurno delo ali delo ponoči, samo po njegovem predhodnem pisnem soglasju.)

(odgovor članu Zamima)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.11.2010 20:21:53   
bokola
Trenutno res še ne delam ponoči, ker imamo še 5 mesecev, ko bo ta mali dopolnil 3 leta.  Se mi je zdelo, da je tudi potem varianta, da mi ni treba, ampak kamorkoli sem povprašala, so mi odgovorili, da pač moram (vključno s socialno delavko...!?)  :S

Trenutno si rihtam pot do odvetnika, tako na skrivaj seveda, da si pripravim teren... da bom malo bolj vedela kako in zakaj, in seveda kaj... Zmeda, ampak vem da bo uspelo. Nekako bom tudi to zmogla. Vse za otroke in moj duševni mir...

Hvala vsem!!!

(odgovor članu bokola)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.11.2010 20:26:08   
bokola
kaj pa ko sta se spoznala ni bil alkoholik in ni imel teh motenj?

Ni bilo v taki meri. Alkohol vikendaško, znaki psihoze pa zanemarljivi, takrat  meni neopazni. Danes se vse poklapa... Pa še tko vem zelo malo iz  njegovega otroštva, ker tako skrivajo. Njegovi starši tako mene krivijo, da je zaradi mene bolan, pa da je začel pit zaradi mene in v isti sapi povejo, da mu sploh nič ne fali. To so javno izrekli pred vsemi terapevti in ostalimi v skupini na zdravljenju...
Se pač razumemo samo toliko kot se moramo...
Slabšat se mu je vse začelo po nosečnosti, v drugo je pa eksplodiralo - dobesedno!

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.11.2010 20:37:28   
Anonimen
Trenutno si rihtam pot do odvetnika, tako na skrivaj seveda, da si pripravim teren... da bom malo bolj vedela kako in zakaj, in seveda kaj... Zmeda, ampak vem da bo uspelo. Nekako bom tudi to zmogla. Vse za otroke in moj duševni mir...

Razumna izbira.
Čimprej odidi, ker v takem okolju, alkohola in nasilja, ne moreš živeti. Enostavno začne najedati tudi tebe, če hočeš ali ne.

Išči stanovanje, kot so ti punce že napisale. Čeprav se na prvi pogled zdi misija nemogoče, se začnejo možnosti odpirati, ko enkrat začnemo migati za sebe. Včasih je dobra informacija kje se kaj oddaj tudi kakšna lokalna frizerka, knjižničar, trgovka...Če te prav razumem, v tem primeru tudi tro izmenska služba ni takšen problem, ker bi starši poskrbeli za otroka?

Jaz vidim samo to opcijo - čimprej stran.
Težko boš spremenila moža, da se ozdravi (tudi to je seveda možnost), ker sam nima volje, in podpira ga tudi družina. V bistvu bi morala zdraviti tri ljudi hkrati. Težka naloga, jaz je ne bi sprejela. Samo moža ja, definitivno, če bi se bil pripravljen, vendar to, kar ti pišeš, to je daleč od pripravljenosti.

(odgovor članu bokola)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
5.11.2010 21:04:12   
m_o_i
Njegovi starši tako mene krivijo, da je zaradi mene bolan, pa da je začel pit zaradi mene in v isti sapi povejo, da mu sploh nič ne fali. To so javno izrekli pred vsemi terapevti in ostalimi v skupini na zdravljenju...

no, tole pove vec o njih kot o tebiuser posted image  seveda pije zarad tebe-ce pa mu s pistolo na sencih grozis in potem vliva vaseuser posted image user posted image

drugace pa: prvi koraki so tezki, potem pa steceuser posted image

drzim pesti, da cimprej postane "tekoce"user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
5.11.2010 23:48:34   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i
drugace pa: prvi koraki so tezki, potem pa steceuser posted image

drzim pesti, da cimprej postane "tekoce"user posted image

Da!

(odgovor članu m_o_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
6.11.2010 14:19:10   
dini
bokola- jst bi tudi čim prej šla stran. Pravzaprav bi jst najprej tipa bolj spoznala. Kakor se da, bi ga sprašala o njem preden bi se odločila za kaj več z njim, kaj šele imet otroke in poroka.
Videz in njegovi tudi veliko pove o njemu. Sem poročena in ne pije, ne kadi. A lahko poveš s kerga kraja si, mogoče pa vem za kašno stanovanje?

NIKOLI NE REČI NIKOLI!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
7.11.2010 13:14:55   
poli*
Do najema stanovanja je v teh koncih skoraj nemogoče priti. Z možem ga iščeva že eno leto (oglas na tv, radiu in drugod), brez nobenih pogojev, ampak ljudje enostavno ne oddajajo... tko da ta pot bo zelo težka in dolgotrajna.

(odgovor članu dini)
Neposredna povezava do sporočila: 21
7.11.2010 13:48:03   
dini
poli* kje pa ti iščeš stanovanje?

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
7.11.2010 13:49:14   
dini
http://nepremicnine.si21.com/Oddaja-stanovanj/

(odgovor članu dini)
Neposredna povezava do sporočila: 23
9.11.2010 19:56:03   
poli*
dini- Severna primorska, zelo severno, ne gorica user posted image

(odgovor članu dini)
Neposredna povezava do sporočila: 24
9.11.2010 20:34:37   
F*S*M
Kaj pa varna hiša? Kolikor mi je znano ti lahko veliko pomagajo, pri postavitvi na lastne noge, pa še službo mogoče ti lahko pomagajo poiskati. Želim ti predvsem veliko trdne volje

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Pleničke
Miška2006

Kdaj se je vaš otrok "rešil" pleničk (ponoči in podnevi)?

pred 1 letom starosti (14%)

do 2 leta starosti (25%)

do 3 leta starosti (44%)

do 4 leta starosti (10%)

do 5 leta starosti (2%)

po 5 letu starosti (5%)

Število vseh glasov: 393

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!