ronja
|
Glede na to, da imata pomoč od babic in dedkov in da ste tudi vi veliko skupaj, lahko to izkoristiš in pelješ starejško kam SAMO. da sta sami skupaj, samo vidve (lahko isto naredita tudi z očkom, je pa po mojih izkušnjah bilo najbolj važno to, da so meli čas z mano, ker sta me bili pač bolj navajeni). In potem poudariš takrat, da zdaj si pa pol ure/uro/kolikorkoli pač SAMO njena. Če se le da, imejta ustaljen urnik, da ve računat in da ji lahok rečeš: lej, saj popoldne, ko oči pride, bova pa samo midve skupaj .... karkolipač, niti ni važno, kaj bosta počeli, samo da imaš čas samo zanjo. Moji srednji recimo oromno pomeni, če samo greva pred hišo in se usedeva pod drevo. In ji je bilo na morju strašno všeč, ko sva šli vsak dan na pomol, prešteli ladjice, mi je zapela pesmico in sva šli nazaj. Vse skup je trajalo mogoče 5 minut, ampak njej je grozno veliko pomenilo. Vem, da je včasih težko do nemogoče najt za vsakega otroka vsak dan posebej čas, ker enostavno nimaš kam dat drugih tačas, sploh če je drugi dojenček. Ampak če se le da, poizkusi. Če imaš srečo, da tvoj dojenček podnevi kaj spi, izkoristi tisti čas s taveliko, ki verjetno ne potrebuje toliko spanca čez dan. Pa čim bolj jo vključi v skrb za bratca, naj ti pomaga dat pleničko, prinest milo, obrisat ritko itd... Naj izbere obleke za dojenčka (ni treba, da so skladne;). Male reči, ki jim veliko pomenijo. Če se le da, se kaj tudi z njo pogovarjaj vmes. KO dojiš, ji lahko praviš pravljice, če vidiš, da rabi pozornost. Če rabiš kako idejo, kaj počet z njo, pa povej:).Ideje niso problem, včasih je realizacija:D.