|
RE: lidl, hofer 10.11.2011 6:24:52
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka Poleg tega sem opazila, da imajo v Lidlu večinoma južnoameriško ali južnoafriško sadje/zelenjavo (Čile, Argentina, JAR...) Če pomisliš koliko časa potuje in še vedno izgleda kot sveže nabrano... ne hvala... Ja, najbrž se še vse vozi s parniki .Seveda. A si slišala za letalske prevoze .Ne, kaj je to? Sicer pa da ne boš tolk "pametna". Sem pred meseci govorila z enim slovencem, ki ma hladilnico. Kaj delajo slovenski kmetje- v času sezone določenega sadja ali zelenjave- je cena zelo nizka, tako nizka, da se jim ne splača prodajat in hop- pokličejo hladilnice, dajo sveže sadje zelenjavo not in čakajo mesece, da cena zraste in hop v štacune. Tale gospod mi je razlagal, da v prostor lahko tudi našopajo dušik in tako lasto sadje in zelenjava mesece, lahko pa jih pač pošricajo- no tu pa ni želel komentirat s čim . Zelo sveže in hitro- direkt iz drevesa na poličke, japajade Nismo 100 let za ostalim svetom, tudi slo kmetu se gre za dobiček in je korak s časom. Majhni kmeti so izvzeti Napisala sem, da kupujemo pri eko kmetih - ki so mimogrede naši prijatelji in sesedi... verjemi, da vem s čim špricajo in kako shranjujejo... Merkatorjevi jabolčni krhlji- made in kitajska- mene je kap, ko sem tole videla- jabolčni krhelj, ki je že tak poceni, tamle ga dobijo zgleda za džabe- tak da si ploh ni upam pomislit- kaj od črke jabolko, spoh ima tale merkatorjev krhelj A je kdo omenil, da so marcatorjevi jabolčni krhlji slovenski in "oh in sploh" kvalitetni? Mi jih sušimo doma. Druga stvar ljubljanske mlekarne- že pred leti je možev kolega razlagal, kak poceni mleko ali sire uvažajo iz nemčjije in potem prodajajo pod imenom ljubljanske mlekarne Preberi še enkrat moj in svoj tekst pa potem kometiraj kdo je "pameten" Mislim, da si si sama odgovorila Jaz sem si že odgovorila prej in sem razbrala kje kupuješ. Očitno sem vseeno dovolj pametna Lej vsi enostavno nimajo možnosti, da kupujejo pri malem kmetu, tako kot ti in ko začneš s takimi kot si napisala v citiranem stavku, potem drugega ne pričakuj za odgovor. Citirala sme stavek in ga komentirala. Mogoče še ti enkrat preberi. Tudi napisala, si da kdaj kupiš kako sadje raje iz evrope. Zakaj bi bilo to kaj bolj sveže- ker eno peljejo v tovornjakih ali vlakih- se pajsa po soncu ali v hladilnicah, kot pa drugo ko pripeljejo v istem času z avionom . In ko nekdo prebere tvoj moj citiran stavek, ravno na to pomisli, da se iz Jar pa vozi najmanj 3 mesece s parnikom in je pošricano, zato da izgleda sveže- noben pa ne pomisli, da iz vinograda do štacune lahko pride že v 1 tednu ali celo v 1 dnevu- odvisno kdo je odjemalec- tu je druga pesem Jabolčni krhlji in ljubljanske mlekarne so primer, ki se NE nanaša na tvoj post, saj jih niti nisi omenjala, ne vem od kje bi jaz lahko vedela kako je to pri vas , pač komentiram, kar vem IZVIRNO SPOROČILO: Saraya IZVIRNO SPOROČILO: posh Umetno je tako v mercatorju, sparu kot lidlu, hoferju...LE, da je sadje , zelenjava v mercatorju in sparu II. vrste, v lidlu in hoferju pa I. vrste. Npr. spar v avstriji ima sadje/zelenjavo I. vrste. ja ampak v Hofru in Lidlu je sadje že na daleč videti zelo zelo umetno. Vzgojena ne vem kje, s čim bogsigavedi, da tako lepo zraste..sicer malo umetnih snovi, pa je... ne jaz redno v Lidlu kupujem, ampak sadje in zelenjavo pa raje kje drugje Sadje 1 ali 2 kvalitete je razlika, pa ne v umetnem videzu. Večina trgovin dobivajo sadje in zelenjavo iz velikih "tržnic"- na tone sadja in zelenjave, začne se licitacijo- ta najlepše in najbolj sveže 1 kategorija se proda najprej (pokupijo fensi šmensi restavracije, hoteli in nekatere trgovine). Z vsako uro cena pada in pada- ostane slabša kvaliteta, staro sadje, sadje od prejšnjih dni, mesecev, sadje iz istega drevesa kot prvo, le da so grša za videt... (pokupijo razni trgovske verige- mali trgovci). Gnilo sadje ali zelenjava, čudnih oblik... še ne pomeni, da je kaj manj strupov, škropiv, kemikalij not- lahko samo pomeni, da je še dlje časa ostalo kje v hladilnici, na soncu, ali kot veste na enem drevesu lahko zarstejo lepa sočna jabolka in tudi kilava, pikasta.... Eni bodo pač lepa prodali, pikasta, čudnih oblik pa predelali v kis, sok, kompot, marmelade... medtem ko se bo pa kak našel (ki nim amožnosti predelave), da bo pikasta in kao manj umetna prodajal za bio ali prodajal normalno, saj so ljudje itak prepričani, da slabši videz- manj umetno in bodo raje to kupovali. Moji starši imajo doma jablane in jih res nič ne špricajo in ena jabolka gor so tudi taka, da zgledajo kot špricana umetna- lepa, sijoča, ena pa taka, da jih še povohal ne bi
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 10.11.2011 6:32:52 >
|
|
|