JozicaH
|
Jaz sem si začela ogledovat kocke, ko je imela 1 leto, malo prej kupila en mali paketek, pa me je moj nazjal, da je še prekmalu. Pa je paketek čakal, da je bila leto in pol (no malo manj), ji je bilo zanimivo, pa smo začeli počasi, premišljeno, en mini živalski vrt, pa eno škatlo samo kock, pa tavelik ZOO, pa kmetijo, avte, ki jih sam sestavlja, podlago, babi smo naročili, naj kupi Lego za lanske dobre možeke (dobila vlakec številke)... skratka, pri 2,5 letih se je teh kock kar nekaj nabralo, smo pa skoz spremljali akcije, popuste v vseh nam dostopnih trgovinah, spletu, da smo dobili željeno čimceneje (npr. tist Mercator 20% popusta greš v Hipermarket in vzameš Lego za petino ceneje, mi smo to izkoristili, ko so bile igrače še nekaj dodatno znižane). In spremljamo, kaj jo interesira in kupimo, kar mislimo, da ji bo ok. So pa lego ena redkih stvari, kjer se zamoti zelo dolgo časa, tudi po eno uro. Enkrat sestavlja enobarvne stolpe, drugih ustvarja raznobarvne in raznooblične kompozicije, tretjič se igra z vlakci, z živalmi, potem s figuricami, toboganom... skratka, neomejen vir igranja. Meni je žal, da nisem že v štartu kaj več kupila, namesto kake take igrače, ki je aktualna samo prvo leto. Sploh, ker vsi trije obožujemo lego :) Zdaj sem se prvič opogumila in kupila en rabljen "paket" večih kompletov, je pa riziko, da nikoli ne veš, kake kocke dobiš, če so rabljene. Nekaj hudega tako ne more biti, a vseeno... bom videla v naslednjih dneh, ko bo paket prispel. Tako da jaz vsekakor navijam zato, da se čimprej začne kaj kupovati, ravno zato, ker je tako drago... so pa to večne igrače. Poleg kupljenih je še par kock tistih, s katerimi sem se sama igrala, ko sem bila mala. In se ne razlikujejo kaj dosti (mogoče samo pododtenek barve). ...ko bo pa čas za pravi Lego in če bomo takrat imeli že drugega otročka, no, o tem bom pa takrat razmišljala :) Se pa že zdaj zaigra recimo z navadnimi Lego figuricami (zbiramo Lego Simpson in so ji ful zanimive), jih razstavlja in sestavlja nazaj, išče na priloženih tabelah... in če bi ji dala prave legice bi se po moje že super zaigrala s tistimi malo večjimi, le verjetno bi jo dosti jezilo, ker ne bi šlo tako fajn narazen, ker le še nima toliko moči v samih prstkih. Skratka, Lego vsekakor. Raje to, kot kako drugo plastiko.
|