|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ležanje na hrbtu
9.7.2007 19:14:44   
Anonimen
zanima kako ležite oz zaspite v zadnjem tromesečju???
sem namreč slišala da ležanje na hrbtu ni priporočjivo...
je to res???
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ležanje na hrbtu
9.7.2007 19:25:21   
LuLu
zaspiš, kot ti najbolj paše. Bodi srečna, da boš sploh spala, pa vseeno v kakem položaju.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.7.2007 19:36:41   
malecka_mateja
ja res ležanje na hrbtu ni priporočljivo ker otrok ne dobi dovolj hrane..popokovini!meni je tudi to zdravnica povedala!baje je najoljši levi bok!
če sem iskrena meni hrbet ni niti pasalo!najbolj na pol na trebuhu!ker tudi drugače obožujem spanje na trebuh!amapk na koncu me je vse bolelo pa če sem ležala tako ali tako!
tako da čimprijetnejše spanje ti želim!user posted image

Otrok najbolj potrebuje tvojo ljubezen takrat, ko si jo najmanj zasluzi!!!
Tjaša je dobila brateca po imenu Tin

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.7.2007 19:47:37   
Anonimen

Napisal: Stanko Pušenjak user posted image Datum: 10.06.2007 14:20

Spoštovani,
ko se nosečnica znajde pred takim vprašanjem, vedno priporočam, da se v mislih prestavi za 200 let nazaj in se vpraša, kaj so takrat počele nosečnice. Ali so njihovi plodovi in one same takrat "cepale kot muhe" ker so morda spontano počele reči, ki jih menda po sodobnem prepričanju ni primerno početi??? Na srečo ni tako in tudi ležanje na trebuhu in na hrbtu je takšna reč, s katero po nepotrebnem strašijo nosečnice po svetu. To je tako kot bi vas opozarjali, da se pazite vode, ker zna biti mokra ali da ne dvigujte reči, ki so težje od 300kg, ker so pretežke za vas. Povsem nepotrebno opozarjanje, saj se telo na neprimerno lego odzove refleksno in če vam kaj ne bo po godu, se bsote sami obrnili, ne da bi to pisalo v "navodilih za uporabo nosečnosti".

(odgovor članu malecka_mateja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
9.7.2007 19:48:48   
Anonimen

Napisal: Stanko Pušenjak user posted image Datum: 02.04.2007 21:36

Spoštovani,
Kar zadeva ležanje to ni pomembno, dokler vam ob ležanju na hrbtu ne postane slabo. Takšno ležanje namreč lahko pri nekaterih povzroči pretisnjenje spodne široke vene in oslabljen pritok krvi v srca, upad kvnega tlaka in slabši pretok krvi skozi maternico. Na srečo v taki situaciji nosečncii vedno psotane slabo in se nagonsko obrne drugam. Posebno poznavanje tega pojava torej pri normalno gibčni in zavestni nosečnici ni pomembno, saj je narava poskrbela, da se problem reši sam od sebe. .

(odgovor članu malecka_mateja)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
9.7.2007 19:55:20   
ašun
Telo ti bo samo povedalo, a ti paše spanje na hrbtu ali ne!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.7.2007 19:56:46   
Sisy
Meni je recimo če ležim na hrbtu slabo za znort....

Če pa tebi paše pa ni ovir...

najina skraužlana sreča: Sara, 10.8.2007

je 1.8.2009 dobila bratca Marka

pa imamo dva levčka :-)

(odgovor članu ašun)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.7.2007 21:48:35   
birdy
V materinski je ena spraševala babco glede tega. Pa je babca rekla točno tako kot Pušenjak. Če vam ob tem ni slabo je vredu. Mamica se mora počutiti naravnost obupno preden se tudi user posted image  tako počuti. Otrok je maksimalno zaščiten!
Meni ful paše spanje na hrbtu, tako da ga tud ful prakticiram. Najdalj časa lahko spim prav na hrbtu.
Bodi vesela, da lahko spiš. Jaz se celo noč samo premetavam. Pa naj mi pri tem še kdo reče da naj ne spim na hrbtu!!!!!user posted image

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010

(odgovor članu Sisy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.7.2007 7:59:30   
Anonimen
Če spim na hrbtu, me duši in še mravljince dobim po zgornjem delu telesa. Zato spim na boku.

(odgovor članu birdy)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
10.7.2007 8:51:28   
Mateja82
Če ležim na hrbtu  težko diham,  v trebuhu imam tak neprijeten občutek, sem poskusila enkrat na CTG ležat na hrbtu, pa mi je postalo slabo, v glavi pa vrtelo. Najbolj mi ustreza ležanje na boku  s kupom blazin za podložit pa tudi za user posted image  je najboljše tako.

7.3.2006 je štorklja končno dostavila prvi paket...

8.9.2007 pa še drugega :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.7.2007 10:34:06   
PIAF
Meni ležanje na hrbtu ne paše, ker mi začne srce takoj hitreje biti in me dušiti, ponoči pa se kdaj obrnem na hrbet (bolj na pol položaj), da se pretegnem, ker tudi slabo spim in se celo noč premetavam iz levega na desni bok.

Najboljše spanje mi je z blazino za dojenje, žirafo. Ker imam malo daljšo, si jo dam med noge, zgoraj pa jo objamem z rokami in mi ful paše. Notri je polnilo takšno, da se ne ugrezne in je super.

(odgovor članu Mateja82)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.7.2007 12:30:34   
papica
Sem v petem M, zato sedaj še nimam ravno problemov z ležanjem na hrbtu (če imam noge pokrčene), je pa vse odvisno od trdote postelje. Doma me začne kar dušit, če se uležem na hrbet, ko sem pa bila na morju in je bila postelja zelo mehka, pa sploh ni bilo problema.
V prvi nosečnosti pa v tretjem tromesečju sploh nisem mogla ležat ne na hrbtu, ne na boku. Na koncu po vseh mogočiš poskusis, sem spala tako, da sem med kolena dala dva (!) povštra in enega za hrbet, da se nisem nisem zvrnila. Edino v takem položaju, sem lahko spala celo noč. No potem pa sem še rojevala s povštri med nogami, to pa je že moja porodna zgodba user posted image !

(odgovor članu PIAF)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.7.2007 12:47:53   
Caarmen
Tudi meni najbolj ustreza spanje na hrbtu. Če ležim na boku me začne vse boleti. Zato se obračam iz enega na drug bok, vmes pa se "pocrklam" z ležanjem na hrbtu. Meni ni niti malo slabo na hrbtu. Upam, da bo tako ostalo še teh slabih 5 tednov.

(odgovor članu papica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.7.2007 12:49:11   
tinaaja
Do zadnjega dne nosecnosti sem tudi na hrbtu spala...

(odgovor članu papica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.7.2007 14:52:41   
lunca2
Tud jz sm velik spala na hrbtu in ni bilo nič narobe, občasno pa na bogu. Celo user posted image nisem imela problemov s spanjem.user posted image

17.06.2007 ob 23:17 je na svet prijokal najin sonček Ažbe!

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.7.2007 18:00:04   
Klarita
Zaspim sicer na levem boku, ampak ponoči se obvezno zbudim na hrbtu. Zbujam se tudi zaradi bolečin v kolkih in se obračam iz boka na bok, tako da vsaj vmes lahko malo počivam na hrbtu. Mislim, da ni tako škodljivo, ker ti telo res samo javi kdaj je vredu in kdaj ni. Včasih tudi mene duši, če sem dolgo na hrbtu, potem se pač malo obrnem, si pa vseeno dvignem povštre, ko sem na hrbtu, mi je lažje. Ti kar po občutku, tako bo najboljše.

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
11.7.2007 8:35:01   
blue sky
Meni je kar pasalo spanje na hrbtu, sem pa večinoma zaspala na levem boku.

(odgovor članu Klarita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?