|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ležanje na boku
6.7.2008 22:53:45   
karamelam
Živjo,
ali mi lahko poveste, do kdaj naj bi dojenček spal na boku? Moja user posted image  bo dopolnila 6 tednov, pa ji že kar nekaj časa ležanje na boku ne odgovarja in se obrne na hrbet. Tudi če jo podložim za hrbtom, se toliko časa obrača in motovili, da pristane na hrbtu. Ob tem naj povem, da ima glavico sicer večinoma obrnjeno na eno stran - ne pa vedno. To me kar skrbi, pa me zanima, kako je bilo pri vas - ali je to ok?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ležanje na boku
6.7.2008 23:46:45   
Pia77
Pri nas je blo podobno. Nekaj tednov je ostal na boku, potem pa sem ga čedalje pogosteje našla na hrbtu. Eden od razlogov za to, da naj bi se otroka dajalo izmenično na en ali drugi bok ležat, je ta, da ima mehko glavico. Tako naj bi se manj pomečkala oziroma bla kasneje lepše oblikovana. Če je pa to res, ne vem.

(odgovor članu karamelam)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.7.2008 2:00:50   
massylou
IZVIRNO SPOROČILO: Pia77
Eden od razlogov za to, da naj bi se otroka dajalo izmenično na en ali drugi bok ležat, je ta, da ima mehko glavico. Tako naj bi se manj pomečkala oziroma bla kasneje lepše oblikovana. Če je pa to res, ne vem.

Seveda je res. Kosti se vedno krivijo v skladu s tem, kako na njih pritiska zunanja sila (Wolfov zakon). Mehkejša kot je kost, bolj se da z njo manipulirati. Kar pri dojenčkih še posebej drži. Imaš čisto življenjske primere: recimo zobni aparat, ukrivljanje nog na Kitajskem pri deklicah, dopolnila k lepotnim operacijam...

Tudi naša kmalu ni hotela več biti na boku. Pa sem jo kar pustila na hrbtu in po navodilih P dvignila vzglavje za 30 stopinj. No, v praksi malo manj.

(odgovor članu Pia77)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.7.2008 7:00:29   
novopecena
moj frajerček ima 3mesece in se je kmalu iz boka prevalil na hrbet in je glavico obračal samo na levo. pač sem ga čez dan polagala bolj tako da če me je hotel videti je moral gledati v desno. ga pa tudi ponoči podložim hrbet pa k vratu oz. ušesku še pleničko tko da glavice pač ne more dat levo. vem da bi mogel imeti otrok v posteljici prosto gibanje sam moram priznat da se mu je stanje že očitno izboljšalo. imava pa naslednji teden kontrolo pa bodo profesionalci povedali

Ljudje smo kot angeli z eno perutjo,
če hočemo leteti se moramo objeti
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No.1 fanica mojega malega Reneja

(odgovor članu massylou)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.7.2008 7:58:12   
kristinaj
naša se je pri cca 10 tednih začela obračati na hrbet, tudi če si jo popravil na bok se je zritala in obrnila. tako sem jo tudi pustila spat, ker ji je očitno pašalo.

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu karamelam)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.7.2008 13:25:32   
Leiah
Pri nas je isto. Mali noce vec lezati na boku in ga kar pusitm na hrbtu. Saj ves cas obraca glavo, enkrat na levo drugic na desno. Nikoli nima glave obrnjene samo na eno stran.

Lp

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?