Mijavček
|
V LJ je čakalna doba za laparo malo daljša, odviso tudi od dr., ki te operira. Jaz sem dve leti nazaj čakala 3 mesece, pa niso bili dopusti vmes (od februarja do maja). En dan prej greš tja, te vpišejo, pregledajo, kri daš, EKG..., za kosilo dobiš juho, kompot in čaj same konkretne stvari, potem pa en sirup za odvajanje, da gre šo to ven. Zvečer dobiš en apaurinček za lažje spanje aja, pa pobrit se moraš do sramne kosti, ampak večina jih to itak že prakticira, zjutraj pa že v pripravo za operacijo, injekcija, po kateri si čist zadet, potem pa v opracijsko, narkoza.... ko se zbudiš si na intenzivni ali pa že kar v sobi. Jaz sem bila med zbujanjem iz narkoze zelooo žejna in mi je moj dal vodo, pa smi je bilo takoj slabo in sem bruhala. Tako da, takoj po narkozi rajš nič v usta. Proti večeru že lahko greš sama na WC. Zjutraj na zajtrk, vizita in potem domooov . jaz sem imela endometriozo, ki so mi jo odstranili. Bolniške po tem še 10 dni in obljubo da jih večina zanosi v 6 mesecih po operaciji. No, jaz nisem večina. Ampak vseeno, nič bat. zadeva sploh ni tako grozna.
|