nevica
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica Res? A sodelavki, ko ima novo frizuro, pa se vam je prejšna zdela boljša, rečete, da ima slabo frizuro? Pa če imate novo krilo in moža vprašete, če vam pristoji, res mislite, da bo rekel ne? Ali pa da bo rekel, danes si skuhala eno popolnoma zanič in slabo kosilo. Prijatelji vas povabijo v novoopremljeno stanovaje. Oprema vam ni všeč, jim boste rekli, da so brez okusa? In kako bi sprejeli prijatelja, ki bi vam to rekel? A ni bolj važno, da se tisti, ki v takem stanovanju živi, dobro počuti tam, neglede na to, kar si mislimo? Take zadeve so majhne laži, ki ohranjajo lepe odnose, ker bi z resnico delali probleme zaradi malenkosti, ki tega niso vredne. Meni se bolj pomembno zdi, o čem se kdo laže in s kakšnim namenom, ker hoče zaščititi sebe ali tistega, kateremu se laže. S tem pa se dobesedno ne strinjam in lahko mirne duše rečem da ne maram,če mi nekdo piha na dušo in pravi kak je to lepo v resnici pa misli čisto drugače.Raje imam resnico,pa tudi,če je boleča. Primer. Pred 2 letoma sem si moje dolge lase postrigla čist na kratko(fru fru frizura)in pobarvala na živo rdečo.Nekomu bi ta frizura pristajala,meni ni,kar mi jepovedal tudi mož in vsi ostali .Zaradi tega nisem bila užaljena,ker so povedali resnico,da mi je prejšna frizura bolj pristajala.Užaljena bi bila,če bi mi vsi zatrjevali,da sem "fenomenalna",zadaj pa bi slišala graje.To bi me brez primere veliko bolj razžalostilo.Sem namreč človek,ki vedno pove vse naravnost(ne na nesramen način),nikoli nikogar ne opravljam za hrbtom(češ glej kakšno pohištvo ima uni tamle).In moram rečt,da zaradi tega dobro vozim tako v službi kot tudi doma.Tudi otroka vzgajam v tem,da ima laž kratke noge in lahko rečem,da v šoli na govorilni uri nikoli ni bilo kakšnih večjih presenečenj,ker sta me o vsem kar sta storila narobe takoj obvestila(pa je bilo kar nekaj takih stvari,ki jima niso ravno v čast).Tako,da še vedno vztrajam na pregovoru:"Vsaka rit pride enkrat na sekret".Malo grdo,je pa resnično.
|