|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lULANJE PO EPIDURALNI
11.12.2004 15:24:44   
leah
Zanima me kako je s stem.jaz namreč sedim na wcju non stop,dobesedno,kar naprej me tišči,če ne zaradi popite tekočine pa zato,ker me tamala pritiska na mehur.A se to takoj potem uredi?Kaj pa če me prime med porodom?
Mislim..ja vem smešno vprašanje-ampak a se je kateri že zgodilo, da se je nenadzorovano polulala med porodom?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   lULANJE PO EPIDURALNI
11.12.2004 15:58:00   
Jančika_
Seveda!:) Naj te ne skrbi, to ni nič takega. Meni je babica rekla - pridna!:)-

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   lULANJE PO EPIDURALNI
11.12.2004 16:37:06   
African queen
Hojla,
Tudi jaz sem,ko sem rojevala prvega sinčka,lulala..malce sem se ustrašila,ampak potem me je babica potolažila,da je to čist normalno..
LP

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   lULANJE PO EPIDURALNI
11.12.2004 22:08:29   
frutka_
Jaz sem pred porodom, v nosečnosti, nenehno hodila na WC, večkrat sem imela tudi vnetje mehurja pa parkrat mi je par kapljic tudi ušlo...nič hudega!
No, med samimi popadki pa me je nenehno kljub EA tiščalo na WC. Ne lažem, ko rečem, da mi je babica vsake pol ure posodo nosila da sem lulala. Od začetka sem še možeka prosila naj gre ven, ker mi je bilo full nerodno in hecno lulati v postelji-leže. No, ampak ko me je pritisnilo že stotič pa sem ga prosila naj mi pomaga.

Prebrala sem tudi, da je fino če čimveč lulaš ker prazen mehur "pomaga" oz. otroka ne ovira pri potovanju skozi porodni kanal.

Glede nenadzorovanega lulanja ne skrbi, ker ti bo ves čas poroda tekla ven plodovnica tako da nenehno menjujejo posteljnino in boš imela občutek mokrote
Osredotoči se na popadke in dihanje, za drugo te naj ne skrbi, ker so babice tam vsega vejene in ni nič hudega če polulaš ali celo pokakš posteljo.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   lULANJE PO EPIDURALNI
11.12.2004 22:21:11   
Anonimen
Jaz nisem sicer imela epiduralne, so pa mi med porodom vstavili kateter, ker nisem in nisem mogla lulat. Pa tako me je tiščalo - čudno, kaj vse dela psiha z nami?:zmeden:

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   lULANJE PO EPIDURALNI
11.12.2004 22:29:37   
Vera*
Jaz sem in lulala in kakala pa še bruhala med porodom.zelo zoprno. Ampak vse se pozabi.;)

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   lULANJE PO EPIDURALNI
11.12.2004 22:34:26   
spacey
Ojoj Vera* tebi je bilo pa res grozno...mislim hujše kot tako, ne bi moglo bit. :zmeden:

V glavnem, tega kar se leah boji, se tudi jst nekako... :ups: :zmeden:

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   lULANJE PO EPIDURALNI
12.12.2004 0:08:22   
Erika 1
Hvala enako, Vera. Vse kar se da, se mi je dogajalo med porodom, ma kaj čemo.

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   lULANJE PO EPIDURALNI
12.12.2004 1:48:10   
Annny
Ojla,
jaz sem rodila z EA..
Vmes sem bila malo žejna in mi je fant nosil za pit.
NISEM ČUTILA, da imam poln mehur! Dvakrat med porodom je prišla babica in mi potipala mehur, potem pa sem dobila kahlico in diskretno opravila:) Lulala sem lahko čisto normalno, samo so mi morali povedati, da moram, ker nisem čutila nobene potrebe:). Tudi po koncu poroda je trajalo še pol dneva, ko nisem čutila tega in kaka 2 dneva kasneje tudi zelo slabo.
Ne gre za to, da bi mi 'kaj ušlo', ampak sem enostavno imela poln mehur in za to nisem vedela:ups:
Je pa to najbrž pri vsaki ženski, ki rodi z EA malo drugače.
Drugače pa ni panike- to popusti in je vse OK.

LP

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   lULANJE PO EPIDURALNI
12.12.2004 1:50:21   
Annny
Aja, pa ni panike, če se med porodom polulaš- tega itak nihče ne opazi, ker je porodn postelja vsa premočena, menjavajo rjuhe...res brez skrbi.

Papa

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   lULANJE PO EPIDURALNI
12.12.2004 8:12:10   
Vera*
EJ Annny najprej dobro jutro.Povej mi ,a ti si med porodom lahko pila?Jaz namreč nisem smela,pa tako sem bila žejna.:(

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   lULANJE PO EPIDURALNI
12.12.2004 12:52:08   
Annny
Oj,
lahko sem pila- celo babica mi sama od sebe ponudila vodo ob prihodu v porodno sobo.
Kasneje med porodom pa mi je fant vsake toliko časa prinesel kozarček, ko sem bila žejna.
Rečeno mi je bilo, da lahko s seboj prinesem tudi kakšno svojo pijačo!

Vera*, to je pa res čudno- zakaj pa ne bi smela piti? Mogoče zato, da bi zdravniško osebje imelo manj dela z odnašanjem kahlic?:) Tega res še nisem slišala, da bi komu to prepovedali!

LP

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   lULANJE PO EPIDURALNI
12.12.2004 14:56:34   
Vera*
Ja tudi meni se je zdelo čudno.Mi je moj lahko samo z neko gobico vlažil usta.Groza.Jaz sem bilapa tako žejna.Zdaj vem pri drugem porodu,pa si bom nesla 10l vode s seboj v porodno.:)-:)-

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   lULANJE PO EPIDURALNI
12.12.2004 15:02:37   
sa
Jaz tudi nisem smela pit,mi je moj lahko samo vlazil ustnice:zmeden2::zmeden2:rodila sem pa z EA v SG.Jaz sem mislila da pac se ne sme med porodom pit.Zakaj pa mi ni bilo nikoli jasno:zmeden::zmeden::zmeden:

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   lULANJE PO EPIDURALNI
12.12.2004 17:04:50   
frutka_
Med porodom naj ne bi mamice pile, ker če je primer, da morajo končati s CR potreben prazen želodec prav tako je porojevanje otroka težje, če je mehur poln in ne prazen Mislim da je to razlog. Tudi jaz nisem pila in nobena punca, ki je rodila in jo poznam ni smela piti! Anny imela si srečo, jaz bi spila celi liter!

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   lULANJE PO EPIDURALNI
12.12.2004 17:13:50   
kepica
Jaz sem rodila z EA na Jesenicah,pa so mi tudi prepovedal pitje,ampak jaz sem vseeno,ampak po majhnih požirkih.Ne veliko naenkrat.Čeprov,na koncu,ko sem bila že zelo žejna,sem popila kar po cel kozarček,pa ni nihče nič rekel,pa so me videli.Na kahlici si pa tako ali tako kr pogosto,če pa ti kaj uide,se pa sploh ne opazi,saj je itak vse mokrote toliko,da se ne ve,kaj je kaj.Drugače sem pa na koncu parkrat dobila tudi kateter.Sem čutila,da me lulat ampak se nisem kogla spraznit,zato so mi dali kateter.Pa ni nič groznega. Mene je bilo tudi pred porodom strah tega,da bi mi kaj ušlo,ampak ko si tam, ti še mar ni za to.Osebje je pa itak tega navajeno,saj se to po moje skoraj vsaki zgodi. Aja, po porodu in naslednje dni pa nisem imela problemov z lulanjem.Epiduralna mi je popustila enkrat v večernih urah,rodila sem ob pol 3,tako da sem šla šele takrat prvič na wc,ampak ne zato,ker ne bi prej mogla it,ampak zato,ker ni bilo potrebe.Kaj pa vem.Možno,da tudi nisem čutila, da me tišči.Ampak ušlo mi pa ni,toliko pa sem čutila:)

lp
Kepica

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   lULANJE PO EPIDURALNI
12.12.2004 20:31:41   
Anonimen
Spet neke fore naših zdravnikov.
V tujini pustijo jesti in piti, celo na seznamu piše, da naj porodnica s seboj prinese hrano in pijačo (suho sadje, oreščke, čokolado).

Tisto glede CR pa je lari fari. Kaj pa, če si se prej doma najedel in potem šel v bolnico?
A potem pa nimaš polnega želodca...

Jaz jedla verjetno ne bom, da bi mi pa kdo prepovedal piti... mislim...

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   lULANJE PO EPIDURALNI
12.12.2004 21:08:04   
Anonimen
O hrani med porodom in polnem želodcu v primeru CR sem se tudi sama spraševala, ko sem čakala v porodnišnici na porod. V sobi sem lahko še tri ure nazaj normalno pila in jedla, v porodni sobi, ko sem bila blazno žejna, pa mi je moj lahko le močil ustnice. Moj porod je bil popolno nasprotje od tega, kar sem pričakovala, ampak vseeno je bil zelo lep.

(odgovor članu leah)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   lULANJE PO EPIDURALNI
13.12.2004 0:32:51   
Annny
Ja, potem pa res ne vem, zakaj sem jaz lahko pila:zmeden2:

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   lULANJE PO EPIDURALNI
13.12.2004 10:56:13   
pia1
se dobr, da kaksna tudi o teh zadevah spregovori, drugac bi jest mislila, da sem edina, ki se mi je kej tacga zgodilo in da sem grozna in seveda bi mi blo ful nerodno. :(
hvala punce! a je se kaksna taka neprijetnost k bi blo fajn, da bi jo vedla?

(odgovor članu leah)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?