|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kupuje ji oblačila
25.1.2005 8:37:37   
Jutra
Saj se marsikateri to ne bo zdel problem :(, a situacija je takšna. Imam 3,5 mesečno:duda:, oblačila zanjo sem si sposodila do starosti dveh let. Res ima vsega dovolj.;)
Tu nastopi problem:zmeden: Moja mama želi biti zelo velikodušna in skoraj vsakič, ko nas obišče (pa živimo celo v isti hiši!), "mora" nekaj prinesti za :duda: Saj ne rečem, sposojena oblačila so lepo ohranjena, če pa že imam kaj novega za :duda:, potem naj bo tisto kvalitetno. 8)

Da ne bo pomote, nič ne dam na firme! Ampak ona je tako ponosna na to, da prinese obilico cenenih cotic, bi rekla tistih s koša s posebnim popustom (grozne barve:(() in za to bi morala biti jaz še hvaležna:zmeden:

Kako naj zadevo diplomatsko rešim? Bi raje videla, da ji samo 2x na leto kupi kaj res lepega za obleči, pa bi za to dala veliko manj denarja kot pa ga zmeče stran na ta način. Moja :roza::duda: tudi ne more ponositi vse te robe.
Hja, pa saj imam še druge probleme s svojo mamo, pa o tem raje kdaj drugič:(
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kupuje ji oblačila
25.1.2005 8:46:10   
Lenny
Pri nas smo se dogovorili, da gremo oblačila kupiti skupaj, ali pa midva rezervirava za babice in dedke. Tako smo vsi zadovoljni, še najbolj pa stari starši, ko malega potem vidijo v stvareh, ki so mu jih kupili. Izbereva pa seveda tisto, kar potrebuje in nama je všeč, pa paziva, da cena ni pretirana, ker se je na začetku zgodilo, da je dala babica za hlače in jopico blizu 10.000,00 SIT v BC, ker ji je svetovala prijazna prodajalka.
Kaj naj rečem: če se boš lahko dogovorila, bo super, drugače pa bo morda pomagalo, da bo mama videla, da določenih oblačil ne uporabljaš. Težko je svetovati tako na daljavo, recepta za vse pa tako in tako ni.
Lp :)

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kupuje ji oblačila
25.1.2005 8:52:24   
Anonimen
Pomisli samo,da bi bil marsikdo presrečen,da bi mu nekdo podaril take cotice.Preveč jih je ki si ne morejo privoščit boljše garderobe.
Če porabiš oblačilca za po hiši,saj veš da se mahni otroci hitro umažejo in jih je potrebno kar naprej preoblačit-(bo volk sit in koza cela)

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   kupuje ji oblačila
25.1.2005 9:13:44   
monka
Na lep način ji razloži,da imaš dovol oblačil in se poskušajta dogoviriti za kaj kar ti manjka!

lep pozdrav!:bravo:

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kupuje ji oblačila
25.1.2005 9:22:27   
piščanc
tudi jaz mislim, da ni za pretiravati. Tudi mama je navdušena nad novim članom, najbrž pa jo boš užalila, če kaj rečeš.
Jaz se strinjam s tabo glede kvalitete oblekic 100%, samo tudi pustim taščo in njene sorodnike, da navdušeno iščejo 'najcenejše variante'. Včasih pa tudi kaj prav pride, če ne pa spravim. Večino oblekic imam sposojenih, za nove stvari pa se vedno odločim za kvaliteto.
Pri nas je enako z igračami (pa je mala stara že 4 leta), vedno ji kupijo kakšno ceneno varianto, da takoj razpade, sem poizkusila tudi z idejami (cenovno enako ugodnimi, samo bolj funkcionalne), ampak enostavno ne gre. Pa sem se sprijaznila in naučila biti hvaležna tudi za te stvari. Poizkusi mamo vzeti s seboj po nakupih, pri nas pa je vžgalo tudi to, da ko sva midva kaj kupila se je ponudila, da da zraven nekaj denarja. No njej ni bil tako velik denarni zalogaj, jaz pa sem imela željeno stvar.

pa veliko sreče pri 'vzgajanju' mame.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kupuje ji oblačila
25.1.2005 9:22:59   
Teni_
Lepo ji probaj povedat, da ima oblačil dovolj, pa naj kupi raje kaj drugega.

Tolaži se s tem, če vsaj pravo številko kupi. Teji je moja babica za roj.dan kupila en komplet za starost 6 let(za 1. roj.dan), potem pa me še naslednjič vpraša, če ji je prav:)-:)-:)-:)-:)-. Saj nisem vedela ali se naj jočem ali smejim.

Lp,
Mojca:rozica:

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kupuje ji oblačila
25.1.2005 9:28:16   
Anonimen
Ti kar hvaležno sprejmi tista oblačilca, potem pa če jih imaš že itak preveč, pa jih ne obleči. Ko bo pa vprašala, zakaj ji jih nič ne oblečeš, pa reci, da ima toliko vsega, da sploh ne pride na vrsto in da si sicer hvaležna, ampak je res škoda zapravljati denar za nekaj, kar se ne potrebuje. Potem pa lahko predlagaš, kaj bi pa dojenčica naprimer res rabila, pa bi šli mogoče skupaj kupit, ker se ti zdi, da si nekje to videla... Po moje bo navdušena.

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   kupuje ji oblačila
25.1.2005 9:38:44   
barbara17
Jaz sem imela podobne težave. Sposojena oblačilca, nekaj sem dobila za darila ob rojstvu, mami pa je kot :sloncek: nakupovala lepe cunjice za mojo hčerko:angel: Seveda vse v :roza: povrhu pa še draga..., ker sem imela oblačila sposojena od sestrične, ki ima fantka. Res sem potem imela tista njena oblačilca nekako za "na lepše":darilo:, je bilo pa kar nekaj takih, ki jih sploh nikoli ni oblekla. No, če sem imela na izbiro, da ji oblečem sposojeno trenirko ali njeno sem ji seveda oblekla njeno, še posebej, ker se za svoje stvari nisem toliko sekirala, če so se zapackale. Res pa mi je bilo škoda, ko je kupovala stvari, ki niso primerne za doma, prav dosti naokoli pa tudi nisva hodili. Potem sem ji lepo razložila, da sem sicer zelo vesela, da kupi kakšno lepo stvar za njo, ampak naj me raje vpraša kaj potrebuje, da ne bodo stvari potem ležali v omari. Se kar uspešno drži tega. Sicer jo še vedno kdaj pa kdaj zanese:zmeden:, in kupi kaj nepotrebnega, ampak sedaj se v trgovini zmeni, da bo prišla zamenjat, če nam ne bo odgovarjalo. Tako, da ti svetujem, da ji poskušaš lepo razložit, da je škoda njenega denarja, da stvari potem ležijo v omari, da pa boš zelo vesela, če ji lahko kdaj kaj namigneš kaj naj kupi.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kupuje ji oblačila
25.1.2005 9:47:44   
NinKa
Pri nas smo se pa tako dogovorili. Ker so vsa oblacila nova, jih naceloma kupujeva midva sama. Babica, teta in prababice pa kupujejo oblacila samo takrat ko jim jaz povem, da kaj manjka. Ker tako ze midva sama pretiravava in ima misko cotk se za par otrockov za njim - ce jih bo, slucajno kdaj.

Primer ti lahko povem, d aje ravno vceraj bil. Rabil je kak body v st. 92, ker 86 so premale (vsaj tiste v Slo kupljene)- pa sem rekla, da so uni v pikapolnoci dobri, ki so bli sedaj v Intersparu. Vse parametre sem nastela in so kupili. Ker tako vedo, da ga oblacim samo v belo, bez in modro. Ni glih dost za v temo brcnit.

Glede igrack, pa ne posegam - starosti primerno in konec. Sem pa pripomnila, da ne rabijo vsak mesec, ko se vidimo kaj kupit. Ker ce ga bodo sedaj tako navadili, bodo pol trpeli. Tega se drzijo in je mir pri hisi.:sloncek::kuza::sloncek:

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kupuje ji oblačila
25.1.2005 10:09:31   
malika
Moja mama sicer kupuje zelo lepe stvari, ampak ker ima tudi moj polno omaro cunjic, sem ji kar rekla, da če že mora, naj kupi raje kakšno igračo, ali sokec, slinček,...
Najprej me je malo čudno pogledala, zdaj kupuje malo manj, prinese tisto kar sem ji rekla , tu in tam pa tudi kakšno oblekco, ampak to samo takrat ko začnem govorit, da pa bo treba zdaj to in to počasi kupit.

Pomenita se, saj je tvoja mama in ti ne bo zamerila. Pomoje bo vesela.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   kupuje ji oblačila
25.1.2005 11:45:43   
Jutra
Ja hvala za vse te nasvete:) Problem je, da se z njo ne morem normalno pogovarjati (nikdar nisva imeli dobre komunikacije, na žalost), ker je hitro užaljena ali pa se v nekaj zapiči:( Moje namige pa upošteva ali pa tudi ne. Kakor se ji zdi prikladno.
Samoumevno mi pa je, da bom potem itak vse premajhne cotice podarila naprej;)
Glede na to, da mami že sedaj kupuje cotice za starost leto, dve... (moja :roza::duda: pa ima šele 3,5 mes.:zmeden:), bo morda na določene artikle tudi pozabila.

Ampak včesih me pa čisto zakrivi, ko vidim, kaj ji kupi:((
Kupovanje je njen hobi/šibka točka, zato vem, da je ne bom spremenila.:ups: Zgleda, da se moram v življenju naučiti še veliko diplomacije in potrpežljivosti v odnosih z drugimi. Ni kaj:(

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   kupuje ji oblačila
25.1.2005 12:23:23   
Gina
Oprosti, ampak jaz te res ne razumem. Kako se lahko kdo pritožuje nad nečem, kar mu je podarjeno. Naj ti povem, da moji otroci nimajo praktično nikogar, ki bi jim kaj kupoval, razen mene. Zelo veliko oblačil sicer dobim od kolegic. Niso nova, jaz jim rečem "delavska", ker so za na dvorišče v glavnem, ampak moji otroci so veseli, če kaj dobijo, pa jaz tudi. No, malo sem se ti zlagala, sem in tja, to je 1x na leto, dobijo kaj od babice oz. dedka, ampak jaz sem takrat tako srečna, ker so mi vsaj kakšnega jurja pomagali pri preživljanju družine. Veš, ko so otroci večji, stvari ne ostanejo tako zelo ohranjene za njimi kot pri trimesečnem dojenčku in je skoraj vsaka nova stvar "lepša" od že nošene. Oprosti, ne razumem te. Jaz bi bila hvaležna za vsako pomoč.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   kupuje ji oblačila
25.1.2005 12:25:47   
Jančika_
Poskusi se zmeniti z njo (če bo seveda šlo:) ), da ti namesto cot prinese kak paket plenic. Recimo lako ji rečeš, joj, mami hvala, pa zdaj imamo res že preveč oblekic, kdaj bo to vse ponosila, zadnjič mi je pa skoraj zmanjkalo plenic blabla bla... no saj veš, kaj mislim, takole malo okoli ovinkov poskusi:).

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   kupuje ji oblačila
25.1.2005 13:19:02   
Mojca20
Jest te čist štekam! Tudi jaz imam raje manj kvalitetnih kot več cenenih oblačilc. Mogoče ji namigni da naj ko kupuje pogleda da je cunjica iz 100% bombaža - to je že nekaj. Te so tudi dražje in jih mogoče ne bo več toliko kupila.

Moja mami že ve, da imam rada kvalitetne cunje, tašča je pa nekajkrat kupila "plastične trenirke" pa ji je mož kar rekel, in ni bila užaljena, sedaj nama raje da denar da kupimo sami, če pa pride pa prinese raje Pamperske ali kakšen Frutek. ;)

Verjamem pa, da niso vsi starši tako razumljivi.:(

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   kupuje ji oblačila
25.1.2005 15:26:12   
kimi
Jaz s tem nimam problema vsakdo ki kaj prinese, prinese kvalitetno. S svojo mamo sem se pa takoj zmenila, če bi mu rada kaj kupila grem jaz z njo. Če pa dobim kakšno ceneno coto mu je pa ne dam gor pa saj ne dobim firm za malčka in sem veliko stvari dobila zastonj. Spomnim se ko je soseda prinesla za malčka tako zanič kompletek da je bil skoraj prozoren kaj sem naredila se zahvalila in mu ga nikoli ne oblekla.

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?