Anonimen
|
Ne razumem najbolj, kaj misli tvoj mizar, no, ampak bom skušala razložiti, kako je s temi frontami pri tovarniško narejenih. Osnove front so narejene iz iverke, mediapana, masive, stekla ali inoksa, odvisno od potreb. Na to pa se potem lepi različne materiale, glede na želen končni učinek. - Masivna kuhinja pomeni, da je rob narejen iz masive, lesa, osrednji del fronte pa je običajno iz furnirja, ker les načeloma ne prenaša dobro temperaturnih razlik v kuhinji + vlage. To je pri tovarniško narejenih, pri mizarjih dobiš tudi celo fronto iz lesa, ampak se lahko sčasoma stranica nekoliko ukrivi. - Pri drugih materialih pa je tako, da se na to osnovo lepi ali furnir ali folijo, laminat, pa še kaj bi se našlo. Folij je več vrst, ene se lepo krivijo tudi čez rob, druge pa samo po sprednji površini, ker so trše, po robu pa se naredi iz identičnega materiala rob (ABS). Pri teh kuhinjah je več izbir barv, od sijaja do mat izvedb, po RAL lestvici, ni da ni. Niso pa te kuhinje fajn, če so svetlejših odtenkov, ker se ta rob s časom zasvinja in v tisti beli, bež, vaniliji,... se črn rob zelo vidi. Taka obdelava fronte tudi ni fajn, če v kuhinji ni nape - ker je preveč vlage, iverka pa ne mara vlage . Mehkejše folije se zalepijo tudi čez rob, tako da je podloga, pa naj bo iverka ali mediapan, zaščitena, ni pa tako velika izbira barv. Ta kombinacija mat les in visoki sijaj oranžna bi znala izpast zelo fajn. Jaz sem imela izvlečno zaprto napo v omarici, v njej pa sme imela spravljene lončke za kavico, kakav, meni se je zdelo zelo priročno, prav pride tudi za kakšne začimbe. Pač, kar ti bolj paše, če je samostojna napa, potem vse skupaj malo razbije. Smao v kotu boš omarico bolj težko dosegla, mogoče res bolje samo napa. O kuhinjah, o katerih sem jaz pisala, so narejene ali iz iverke ali iz mediapana, gre pa za različne tovarniško narejene kuhinje. Aja fajn, res fajn se pozanimaj o referencah tega mizarja. Ker eni naredijo res suuuper, eni pa zelo šlampasto.
|