Shania
|
raho, kaj si točno želela povedat? Da bi bilo prav, da najprej poskrbimo za ljudi, potem za živali? Da zato, ker Pediatrična klinika ni zgrajena, bodimo tiho, če tudi zavetišča niso (karikiram)? Ali kaj točno? Sam sem prebrala mnogo knjig, tudi teh o katerih ti govoriš. Pogledala marsikateri film, dokumentarni, bila verjela ali ne tudi prostovoljka pri "človeških" organizacijah. In kaj potem? Zdaj zaradi trpljenja ljudi po svetu, ne smemo opozarjati na trpljenje živali? Zdaj smo zopet grdi, grdi, ker smo se odločili za osveščanje ljudi, glede odnosa do živali? Kar pa jaz ne razumem je to, kako ljudje radi uporabljajo pri osveščanju glede odnosa do živali argumente, kakršne si naštela ti. Kaj pa ljudje po svetu...pa me je vedno zanimalo, zakaj niso potem ta isti ljudje (npr. ti) v tem primeru glasni in zakaj ne opozarjajo svet, kaj se dogaja. Jaz vas bom podprla. Zakaj torej samo pišete o tem, in mečete pod nos, nič pa ne naredite? Ne želim krega, vendar tole ni ravno najbolj primerno, niti tega ne razumem. Jah, mogoče ne bomo spremenili, morda pa bomo. Jaz štejem v uspeh že, če spremenim mišljenje enega človeka in se posledično le ta bolj pošteno obnaša do živali. Eni pravijo temu bolj z mlini na veter, jaz pa dobljena bitka, ne vojna. In verjamem, da lahko spremenimo svet že, če spremenimo sebe. Da ne govorim, da vidim zmago živali z našo pomočjo v ljudeh, ki me obdajajo. Torej, ali se splača? Definitivno! Samo toliko... lp, Shania