|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krvno testiranje
25.5.2009 12:32:09   
mamaemem
Živjo,

mi lahko prosim katera opiše kako poteka krvno testiranje pri dojenčku.

Hvala, lep dan vsem!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: krvno testiranje
25.5.2009 12:42:10   
Tisana
Lahko: tako kot pri odraslih - enostavno mu vzamejo kri. Za določene preiskave zadostuje kri, vzeta iz blazinice prsta, za druge pa vzamejo kri iz žile (na notranji strani komolca, še večkrat pa na vrhnji strani dlani).

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu mamaemem)
Neposredna povezava do sporočila: 2
25.5.2009 13:13:06   
ksenjak
Ja, kot je že Tisana povedala. Le da so meni potem, ko so sinu prvič vzeli kri iz roke in ga testirali bolj kot ne samo za cvetni prah, pršice, domači prah, povedali, da bi bilo možno iz tega krvnega vzorca naredit testiranje še za kakšne druge stvari (naprimer hrano). In sem bila prav jezna, da je moral potem še enkrat skozi to (jemanje krvi mislim).

lp

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.5.2009 13:43:15   
mamaemem
Obema hvala za odgovor.

Premišljujem da bi dala našo 7- mesečnico testirali na mlečne beljakovine in sem upala, da bo dovolj odvzem krvi iz prstka. Namreč je zelo živahna in močna in sigurno pri odvzemu ne bi bila pri miru in zato bi jo precej bolelo.  Kaj mislita?

(odgovor članu ksenjak)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.5.2009 19:01:28   
Jakisonček
Če je otrok nemiren, vzamejo kri tudi iz glave. Vendar jaz sem jim samo enkrat pustila, ko je bil moj sonček star 6 mesecev. Naslednjič so mu kri lepo vzeli iz roke, pa je tudi šlo.
Na žalost imamo mi slabe izkušnje s tem testiranjem, ker so bili testi obakrat negativni, a težave z alergijami pa imamo. POtem sem dobila odgovor pediatrinje, da pač so testi tam do 3. leta pogostokrat nezanesljivi. Tako pa se zdaj mučimo in ugotavljamo, kaj mu paše in kaj ne. Zgleda, da se bomo še en čas.user posted image

(odgovor članu mamaemem)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.5.2009 22:40:58   
mulan
Moji pupi so vzeli kri z vrhnje strani dlani. Groza. Je trpela več minut, da je napolnila tisto epruveto, pol pa je bilo vse negativno (mleko, jajca, soja)!! user posted image  S časom so se pa alergije umirile, največ pa, ko smo jo nehali kopat vsak drugi dan, ampak samo enkrat na teden (vmes smo jo umivali z vato).

Sina je hotela naša P tudi poslat na alergološko, pa sem rekla NE. Da bi pol še njemu jemali kri?!? Ni šans. Sem se s prvim otrokom za****la, z drugim pa se ne bom!! In tudi njemu je minilo. No, včasih po kakšnih praznikih, ko malo bolj 'bogato' je, je spet ves pikast in flekast, ma mine.
Če ni zelo hudo, priporočam, da tega ne narediš. Kot je rekla ena predhodnica, zadeva niti ni zanesljiva.

(odgovor članu Jakisonček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.5.2009 8:17:09   
ksenjak
Ja, tudi pri nas je bilo kar hudo. Smo ga tri držale, da mu je lahko kri vzela a to je bilo pač treba naredit. Jaz se tudi sprašujem, kako da nimajo kakšnih bolj prijaznih metod za taka in drugačna testiranja pri otrocih. In tudi midva sva bila potem napotena še na alergološko, kjer pa ni bilo nič bolje. Tam pa so ga po obeh rokicah popikali natanko 24-krat (po vsaki roki 12 testiranj) in tisto je bilo šele hudo. Mu je sestra pred tem rekla, da bo tako, kot bi ga pičil komarček, sin pa se je vmes jokal, da to pa že niso komarčki. No, preživeli smo, in vsi testi so bili spet negativni. Danes je stanje boljše (4 leta), moram potrkat. Je izvenelo samo po sebi, mogoče se včasih spet malo pojavi a ni hudo.

lp

(odgovor članu mulan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Ime
suzi89

Katero ime Vam je bolj všeč?

Melanie (84%)

Amy Lee (16%)

Število vseh glasov: 164

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!