|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krvivitev v 2. 3-mesecju
18.11.2009 17:00:44   
rogljicek
Vem, da je bilo ze ogromno napisanega o krvavitvah in splavih, vendar problema, ki ga imam jaz pa se nisem zasledila.
Sem v 15. tedu nosecnosti in to je ze 3. teden odkar krvavim. Ne gre za rjav izcedek, vendar za svezo kri, bi rekla, da vec ali manj pomesano z nekaksnim sluzom.
Bila se pri moji ginekologinji, ko se je kravitev pojavila in je rekla ostat doma in pocivat. Kar tudi sem. Potem smo se odpravili na daljso pot in v avtu sem totalno zacela krvavet, na spodnjicah sem imela kos goste krvi. So me takoj odpeljali na urgenci, naredili ultrazvok (z dojenckom naj bi bilo vse u redu) in  me po parih dnh izpustili. Ponovno sem sla k svoji ginekologinji, ostajam na bolniski se ne teden, potem v sluzbo user posted image Krvavitev se vedno traja, vendar ne ves cas. Nekaj sveze krvi je zjutraj, vecarj cez dan nisem krvavela, danes malo. Pocivam ves cas!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: krvivitev v 2. 3-mesecju
18.11.2009 17:11:14   
divans1
Jaz sem tako kravavela nekje v 10., 11., tednu, ampak sem se odločila, da bom ostala doma skoz, se ne upam igrat tako, res pa je, da ne grem nikamor, sploh pa se ne vozim z avtom!!!!

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.11.2009 18:05:21   
somic
jaz ne bi šla v službo, če je tako rizično. naj te da na bolniško še naprej, da ne bo še bolj narobe

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.11.2009 18:49:16   
VITA74
jaz bi vztrajala na bolniški....
Srečno

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.11.2009 19:06:48   
Isabellabina
Ja,a pa ti ni G nič povedala zakaj takšna krvavitev.Jaz sem imela nekaj manjših polipov in mi je že na prvem pregledu povedala,da bodo sčasoma,ko bo plod rastel ,polipi začeli pokat in bo krvavitev in res se je tako naredilo,ni pa to nič nevarno bilo za user posted image ,drugače pa počivaj

(odgovor članu VITA74)
Neposredna povezava do sporočila: 5
18.11.2009 21:22:38   
Anonimen
oj rogljicek,si user posted image ?user posted image Jaz bom kmalu spet rodilauser posted image

Sem sama ravn tako krvavela prejsnjic,tam okoli 12t in to cel mesec skupaj.Pa ravn tako svezo kri...G kao ni videl vzroka,sem sla zato v dezurno,kjer so mi odkrili miom.Pa,ko sem se peljala z avtom-imela ogrevan sedez-je kri kar lila iz mene.Po moje zaradi toplote in rukanja-ne se vec vozit!No,potem je krvavitev prenehala in uspesno sem donosila.Srecno,drzim pesti zateuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Isabellabina)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.11.2009 22:22:23   
MAŠKA
Meni so ob prvi krvavitvi v bolnici rekli, da nobena krvavitev v nosečnosti ni normalna. Tista nosečnost se je tudi končala s ss, upam, da se pri tebi ne bo, ampak ne razumem, kako te ob krvavitvi lahko pošljejo v službo.

Držim pesti, da se ti vse dobro izteče, ampak na bolniški pa le vztajaj. Če slučajno gre kaj narobe, potem poti nazaj več ni, zato se čuvaj zdaj, ko je s plodekom še vse OK.

Življenje je minljiva, hitra karavana! Ustavi žival, ki jo jezdiš, in poskusi biti srečen.
(Rubaijat, Omar Hajam, 12. stol.)

Neposredna povezava do sporočila: 7
19.11.2009 10:49:14   
rogljicek
Pri meni prav tako ne vejo vzroka. Vsakic, ko grem h ginekologinji, pogleda kaj se dogaja v maternici, pravi, da ni hematoma in to je to. Pravi, da je mogoce iz placente user posted image Mogoce!? Je pa zamimivo, da se zadnje dni krvavitev pojavlja le cez noc in nekaj malega cez dan.

Kleopatra 28, mogoce je nemski zrak user posted image
Hej, kam pa hodis h ginekologu? Jaz jo imam v Mettingenu.

Pa punce, hvala za odogovore.

(odgovor članu MAŠKA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.11.2009 11:03:09   
ZoyaEva
Še ena taka. V prvem trimesečju sem sicer imela rjave izcedke, sedaj ko sem pa 14 tedne noseča, pa sem zakrvavela (sveža kri). Sama ne vem, a sem se ranila pri apliciranju vaginalne kreme. Mal čudn se mi zdi , saj sem bila nežna. Sem bila na urgenci, kjer mi tudi niso pojasnili od kod krvavitev. Le to so rekli, da je user posted image živ. 

Neposredna povezava do sporočila: 9
19.11.2009 11:13:28   
rogljicek
IZVIRNO SPOROČILO: ZoyaEva

Še ena taka. V prvem trimesečju sem sicer imela rjave izcedke, sedaj ko sem pa 14 tedne noseča, pa sem zakrvavela (sveža kri). Sama ne vem, a sem se ranila pri apliciranju vaginalne kreme. Mal čudn se mi zdi , saj sem bila nežna. Sem bila na urgenci, kjer mi tudi niso pojasnili od kod krvavitev. Le to so rekli, da je user posted image živ. 

Jaz imam vcash obcutek, da te zdraviki delajo po liniji najmanjsega odpora. Mene te kravitve tolk nervirajo, oni pa me na hitro pregledajo in pravijo, vse je u redu. Kako je vse u redu, ce krvavim!?

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.11.2009 11:42:55   
ZoyaEva
Mene te kravitve tolk nervirajo, oni pa me na hitro pregledajo in pravijo, vse je u redu. Kako je vse u redu, ce krvavim!?

Tudi jaz tako mislim. Povsod nas opozarjajo, da nobena krvavitev v nosečnosti ni normalna , potem pa prideš tja in te imajo za nekega paničarja.  Nisem imela občutka, da bi se zdravnica vsaj potrudila preveriti od kod krvavitev. Mi je jasno, da so primeri, ko se ne ve , so pa tudi takšni primeri, ko se točno ve od kod ženska krvavi. Na primer miomi, odpiranje materničnega vrata ... 

Neposredna povezava do sporočila: 11
19.11.2009 12:51:28   
Anonimen
Prej sem zollberg,zdaj se je preselil v Stuttgart,samo mi ni vsec.Prav na...nekam mi gre,se mi zdi,da nimam pojma.Ce mi kaj fali,grem raje med vikendom v dezurno...tam res se fejst potrudijo.

(odgovor članu ZoyaEva)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
19.11.2009 21:07:27   
rogljicek
Sem pisala dr. Pusenjaku in dobila tale odgovor.

posebne "pomoči" ne potrebujete, ker ni kaj storiti. Hematom pomeni podplutba, ta pa nastane le, če se kri nabira in ne odteka, torej krvavitev pravzaprav sama po sebi prej govori proti nastajanju hematoma kot zanj. bolj ko nosečnica krvavi, manjša je verjetnost, da bo nastala podplutba! Sicer pa je vseeno, oziroma je še bolje, če se kri nikjer ne nabira kot če bi se in bi se potem še inficirala. Kakorkoli, dokler krvavite ni primerno hoditi v službo, ne zaradi tega, ker bi delo škodilo nosečnosti temveč zato, ker se je težko zbrati in delati, če neprestano krvaviš in je treba neprestano hoditi na WC ter menjavati vložke, delati in se odzivati na potrebe delovišča ipd. V polovici primerih ostanemo brez jasnega odgovora, kje in zakaj krvavitev, v polovici primerih pa ob takšnih krvavitvah pride do splava.Še enkrat pa ponavljam, da ni kaj storiti in neprestano mirovanje ne prinese ničesar, pa tudi predpisana zdravila žal ne.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.11.2009 10:45:28   
ZoyaEva
Torej nam ne preostane drugega kot da upamo, da smo v tisti polovici, ki ji ne grozi kaj hudega. Une besede sploh nočem napisat. 

Neposredna povezava do sporočila: 14
20.11.2009 11:22:18   
plamen
rogljicek - jaz ti lahko povem svojo izkušnjo, je pa res tako da je vsaka krvavitev zase nekaj specifičnega.
Najprej v 10. tednu sem imela samo malo sveže krvi, ko sem šla na wc, potem nič. Na pregledu vse OK.
V 13. tednu se mi je ulilo pod tušem, je bilo kar krvavo, potem samo med uriniranjem še naslednji dan in konec. Na urgenci mi sploh plodu ni pogledala, le srček poslušala - kaj če bi se luščila posteljica??? Pri pregledu pri svoji, spet vse ok.
Dva dni po pregledu pa se je usulo na polno, ko sem sedela na enem predavanju. Letim na wc, ven je padel za jajce velik kos, kri je kar tekla. Prepričana sem bila, da je vsega konec. Na uregenci v LJ se je še usulo, G je rekla, da to ni dobro, ko je pogledala plod, je bilo vse OK, ona je bila še vedno pesimist.
Sestre na oddelku so bile največje optimistke, so me skoz hodile gledat, govort kaj so vse že videle in je bilo vse OK. Krvavitev je bila potem ko sem šla na wc, ko sem se napenjala, drugače na vložku nič. To je bilo še ene tri dni, potem pa 3 tedne še rajv izcedek. Ta čas sem bila na bolniški. Sedaj sem user posted image 22. tednov, vse OK, polna energije, telovadim, delam, user posted image se normalno razvija, brca, na MF vse OK.

Kaj so rekli? Prva možnost, glede tudi na krvne izvide, da sta bila 2 ploda in da se eden sploh ni razvijal in je šel. Druga možnost (ki jo je napisal tudi dr. Pušenjak), da mi je počila žilica med posteljico in maternico in da se take nosečnosti normalno zaključijo, vsaj v večini. Jaz močno upam, da zdržim v takem super stanju še 12 tednov in da bo vse OK. Je pa res, da mi je nekaj časa kar psiha delala, sploh ko sem šla na wc, ko sem šla kam sama,... Sedaj pa sem OK že kar nekaj časa.

Držim pesti, da bo tudi z vama vse OK in upam, da ti moja izkušnja vlije optimizem!

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 15
20.11.2009 11:41:00   
ZoyaEva
Ti si pa res en plamen upanja :).  Dobro je prebrati, da se lahko takšne zgodbe dobro končajo. Želim ti , da preživiš teh 12 tednov čimbolj mirno, brez tovrstnih pretresov. 

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
20.11.2009 12:46:45   
rogljicek
Plamen, hvala ti za tale odgovor. Srecno naprej

Se to sem pozabila povedat, da sem tudi jaz kar veliko krvavela (sicer rjav izcedek) v prvi nosecnosti, v 33. tednu se mi je po spolnem odnosu vlila kri, in ven je prisel okromen strdek krvi. Pristala sem v bolnici, ostala 14 dni, niso odkrili vzroka. Rodila sem na rok v 50 minutah. In imamo Reyo, staro 2,5 let, zdravo, pametno, lepo,... saj veste, to kar rece vsak stars za svojega oitroka user posted image

Tudi to mi vliva upanje. Sem pac obcutljiva in krvavitev je nekaj kar spada k moji "normalni" nosecnosti.

Upajmo, da se nam vsem lepo iztece.

(odgovor članu ZoyaEva)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......