plamen
|
rogljicek - jaz ti lahko povem svojo izkušnjo, je pa res tako da je vsaka krvavitev zase nekaj specifičnega. Najprej v 10. tednu sem imela samo malo sveže krvi, ko sem šla na wc, potem nič. Na pregledu vse OK. V 13. tednu se mi je ulilo pod tušem, je bilo kar krvavo, potem samo med uriniranjem še naslednji dan in konec. Na urgenci mi sploh plodu ni pogledala, le srček poslušala - kaj če bi se luščila posteljica??? Pri pregledu pri svoji, spet vse ok. Dva dni po pregledu pa se je usulo na polno, ko sem sedela na enem predavanju. Letim na wc, ven je padel za jajce velik kos, kri je kar tekla. Prepričana sem bila, da je vsega konec. Na uregenci v LJ se je še usulo, G je rekla, da to ni dobro, ko je pogledala plod, je bilo vse OK, ona je bila še vedno pesimist. Sestre na oddelku so bile največje optimistke, so me skoz hodile gledat, govort kaj so vse že videle in je bilo vse OK. Krvavitev je bila potem ko sem šla na wc, ko sem se napenjala, drugače na vložku nič. To je bilo še ene tri dni, potem pa 3 tedne še rajv izcedek. Ta čas sem bila na bolniški. Sedaj sem 22. tednov, vse OK, polna energije, telovadim, delam, se normalno razvija, brca, na MF vse OK. Kaj so rekli? Prva možnost, glede tudi na krvne izvide, da sta bila 2 ploda in da se eden sploh ni razvijal in je šel. Druga možnost (ki jo je napisal tudi dr. Pušenjak), da mi je počila žilica med posteljico in maternico in da se take nosečnosti normalno zaključijo, vsaj v večini. Jaz močno upam, da zdržim v takem super stanju še 12 tednov in da bo vse OK. Je pa res, da mi je nekaj časa kar psiha delala, sploh ko sem šla na wc, ko sem šla kam sama,... Sedaj pa sem OK že kar nekaj časa. Držim pesti, da bo tudi z vama vse OK in upam, da ti moja izkušnja vlije optimizem!
|