tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m zmajaz.. kamot si lahko krstna botra, tude če sta samo civilno poročena! Najini hčerki, sta krstna botra prijatelja, katera sta poročena samo civilno. Župnik, niti vprašal ni ali sta cerkveno. Samo ali sta poročena. In ker je bil odg. da, dalje ni spraševal.. Verjetno mu je bilo samoumevno, ko sta rekla, da sta, da to pomeni, da sta poročena cerkevno - pa ga je neslo in ni niti pomisli, da sta lahko samo civilno. Mojga je hotel njegov bratranc za birmskega botra, pa je rekel župnik, da nikakor ne more bit. V bistu že če vedo, da živiš na koruzi, praviloma ne bi smel biti boter, ampak še ponavadi pogledajo skozi prste. To, da si poročen samo civilno, cerkveno pa ne, je pa zanje dosti hujše, kot če živiš na koruzi, ker pomeni, da si se odločil za poroko, pa namerno zavrnil cerkveno. Tako da praviloma ne moreš biti boter v takem primeru, vemo pa vsi, da je marsikaj odvisno od župnika, eni so pripravljeni več pogledati skozi prste, drugi manj. ja, itak. Se mi zdi da nekateri komplicirajo za brez veze. Najini tamali npr. nebi mogel bit moj brat, kateri ima do birme vse (star je 17.let) ker ni še polnoleten, medtem ko v župniji, kjer sem stanovala bi mali lahko bil brez problema. Se mi zdi, da si tile župniki vsi nekaj po svoje zmišljujejo Midva botra ne bova mogla bit, ker nisva poročena, tako da velikih daril od naju ne bo
|