|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krst samo ob nedeljah pri glavni maši???
7.6.2006 16:02:15   
tinkatonka
Ali je res da so krsti samo ob nedeljah pri glavni maši ob 10h??

Nam župnik noče krstit otroka drugače, kot pri nedeljski maši. Kolikor jaz vem so krsti tudi ob sobotah.

Kje v Ljubljani ne komplicirajo če en izmed staršev nima zakramentov in če nočeta krstiti otroka med mašo??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: krst samo ob nedeljah pri glavni maši???
7.6.2006 16:06:10   
Anonimen
Mi nismo imeli krsta pri glavni maši ampak po njej. Nekje vem, da župniki radi dealjo kar med glavno mašo. Jaz mislim, da so samo v nedeljah krsti.

(odgovor članu tinkatonka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.6.2006 16:08:33   
tinkatonka
Saj meni je vseeno ali je krst v soboto ali pa v nedeljo, ampak samo ne želiva da je med mašo, pa tok komplicrajo. Da to da je krst med mašo je njihov predpis in da čez to ne grejo user posted image

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.6.2006 16:12:39   
Maleal
Mi smo ga imeli po maši,ker sem vztrajala,da mali dost joka in pol se bo celo mašo drl,pa ni blo problema.

Ne išči nekoga, ki je popoln.
Ljubi nekoga, ki ni in ga naredi popolnega s svojo ljubeznijo.

Neposredna povezava do sporočila: 4
7.6.2006 16:25:18   
April
Lahko je kadarkoli, med mašo ali samostojno. Odločitev župnika. Če se ne strinjaš, si poišči koga drugega.

(odgovor članu Maleal)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.6.2006 16:50:37   
vidja
Ni osnove za to, da je krst samo v nedeljo pri glavni maši.

(odgovor članu April)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.6.2006 16:53:57   
tejčica
Tudi mi smo imeli krst po maši. Si ne predstavljam da bi mala morala biti tam celo mašo. user posted image  Še sam krst je bil problem, ker je bila stara že 1 leto in nikakor ni želela biti v naročju. Je poskrbela da je bilo prav zabavno. user posted image

(odgovor članu vidja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.6.2006 16:57:39   
marty5
Mi bomo imeli krst po poroki in župnik je rekel, da je lahko tudi brez maše. Pa na soboto. Res je stvar posameznega župnika.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.6.2006 16:58:44   
Maxica
Verjetno je to odvisno od župnije. Pri nas so krsti ob nedeljah ob 14:30, po sosednjih župnijah pa vem, da jih imajo pri mašah. Meni je bilo čisto fino tako, da smo bili popoldne sami, v miru, brez kakšnih nepotrebnih firbcev.
Probaj se zmenit z župnikom, če se da kako drugače.

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.6.2006 17:10:23   
cmokec
Pri nas je krst med glavno mašo v nedeljah, če si pa zelo siten, pa tudi po maši. Mi smo zelo sitni in čakamo še kakega kandidata za krst po maši, da nas župnik ne bo tako grdo gledal.

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.6.2006 17:22:36   
Olivija
Mi smo ga imeli v ponedeljek zvečer (čisto samostojno, brez maše), pa ni župnik čisto nič kompliciral. Malo je težil, ker nisva cerkveno poročena in sva imela dve botri.

Zdaj pa tudi iščeva kakšnega liberalnega župnika, ker še vedno nisva poročena, pa še ena od boter je samo krščena, pa še z muslimanom je poročena, no ja dela štala. Bo že.  user posted image

Vse se da zmenit, samo takega župnika moraš najti.

Neposredna povezava do sporočila: 11
7.6.2006 18:03:12   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka
Da to da je krst med mašo je njihov predpis

Krst je lahko z mašo ali brez maše. Ponekje imajo skupni krst kar vseh otrok, ponekje se naredi za posameznega. Mi smo smo bili sami in smo imeli krst z mašo. Tako smo se pač odločili. Tu ni potrebna neka liberalnost ali kaj.

Obstaja pa tudi krst v sili. Ta pa je opravljen z enim stavkom in izvede ga lahko še celo oseba ki ni krščena. Samo mora biti res sila in izreči mora prave besede, ter ga obliti z vodo. In potem se samo župniku sporoči, da je bil narejen krst v sili. Ampak mora biti sila, nevarnost, da umre brez krsta.

Neposredna povezava do sporočila: 12
7.6.2006 18:03:32   
tinica
Pri nas župnik krsti otroke vsako zadnjo soboto v mesecu. Tako, da mi smo imeli krst v soboto brez maše.

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

Neposredna povezava do sporočila: 13
7.6.2006 18:08:51   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija
iščeva kakšnega liberalnega župnika, ker še vedno nisva poročena

Ni mi pa jasno, zakaj toliko težite da hočete krst, samega krsta, botrstva in vere pa ne jemljete resnouser posted image . Sploh ne vem kaj vam bo. A je to neka folklora ali kaj? Kaj bi radi s krstom dosegli?

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
7.6.2006 19:46:16   
*pepelka*
Pokliči v Podutik, tam baje župneik ne komplicira. Tako so nam povedali znanci, sami pa s tem nimamo izkušenj. Mi smo sicer krs imeli po maši, vendar ne v LJubljani.

Neposredna povezava do sporočila: 15
7.6.2006 20:44:09   
koala
Mo moje je odvisno od župnika, jaz sem bila v soboto postala botrca, krst pa smo imeli ob 11, brez maše, a mi je bil obred fenomenalno lep.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
7.6.2006 21:08:27   
lelaval
Krst je lahko kadarkoli in ni potrebna maša. Važno je, da je v cerkvi (pa še to bi lahko bilo izven), žegnana voda in olje.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.6.2006 21:58:08   
tinkatonka
Očtitno samo župnik v naši fari tko komplicira. Je rekel da so krsti samo ob nedeljah že kaki dve leti in da še ni slišal da bi bili krsti ob sobotah. Halo???

Junija se menjajo tukaj pri nas, pa bova počakali če bo prišel kakšen bolj prilagodljiv župnik.

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 18
8.6.2006 7:33:17   
kimba
Na Viru pri Domžalah je krst vsako prvo nedeljo v mesecu, župnik te vpraša ali želiš krst pri maši ali po maži (gre za mašo ki je ob 10 uri). Glede botrov je pa tako; prvi sin je imel dva botra (boter je imel vse zakramente, botrca pa samo krst in ni kompliciral, drugi otrok je imel samo eno botrco, ki pa ima samo krst; poleg tega pa tudi midva nisva poročena; jaz imam vse zakramente, partner pa samo krst). 

kimba s tremi sončki

Neposredna povezava do sporočila: 19
8.6.2006 8:05:58   
darjatimci
Mi imamo izkušnje,da so bili krsti vedno po nedeljski maši in da ni preveč krstov eno nedeljo,mislim,da največ štiri na enkrat.Z mašo pa je tako, odvisno od otroka in koliko je star in koliko lahko zdrži.Pri nas smo prakticirali tako,da so šli botri in ostali k maši,mi z otroci pa smo prišli samo na krst.

(odgovor članu kimba)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.6.2006 8:37:56   
Anonimen
pri nas so krsti lahko med ali po maši vendar vsako zadnjo nedeljo so lahko samo med mašo. Seveda ima župnik veliko  rajši če so med mašo ampak midva vstrajava da bo po maši, ker nemaram vseh tistih vaških zijal, ki se tam naberejo  iz firbca. tega enostavno ne prenesem!!!

(odgovor članu darjatimci)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
8.6.2006 10:02:46   
sarazan
Mi smo user posted image  krstili v Kosezah (ki ni naša župnija!) in opravljajo krste med mašo (ob 10.30) samo na prvo nedeljo v mesecu. Ostale nedelje delajo krste po tej družinski maši. Če rabiš kakšno telefonsko, mi piši Z.S.
In nobenih problemov, če kateri od staršev ni veren, važno je, da ima boter vse zakramente.
Pa starši naj bi imeli tehtni razlog za krst otroka, saj to le ni kar nekaj user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
8.6.2006 10:21:01   
Olivija
drugače smo katoliška družina, obadva imava vse zakramente in  verujeva v Boga. Če se bova enkrat poročila, se bova tudi cerkveno, sploh ni problem v tem. Enostavno se pač še nisva. Pa tudi ne vidim tukaj ovire za krst, ker otrok res ni kriv, da se midva še nisva poročila.
Najina otroka bosta obiskovala verouk in že zdaj dobivata ene osnove (včasih zvečer zmolimo, Ana pozna že nekaj svetopisemskih zgodb). To, da bi jaz rada, da je moja sestrična botra, je bolj zaradi povezanosti družine, ker ona živi na Dunaju in se mi zdi, da take stvari zbližujejo.

Res pa je, da se zadnje čase veliko družimo z evangeličanskimi družinami in Ana hodi na igralne ure k enemu zelo prijaznemu pastorju, tako da smo odprti za vse in ne verjameva v to,da je samo ena vera prava.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 23
8.6.2006 11:22:38   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Olivija
zelo prijaznemu pastorju, tako da smo odprti za vse in ne verjameva v to,da je samo ena vera prava.

Ja potem pa naj jo krsti pastor. Pa še čisto po vaših željah bo lahko. Zakaj na vsak način župnik? "Saj itak ni samo ena vera prava."

Moraš razumeti, da te (vas) ne ocenjujem temveč postavljam (provokativna) vprašanja da vsaj malo razmisliš. Kolikor razumem bi rada orehe brez lupine, ob tem da v isti sapi govoriš, da so sosedovi orehi enako dobri ali še boljši. Pa jej potem sosedove orehe.

Edina prava vera je vera v Jezusa Kristusa iz Nazareta kot Odrešenika človeka.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 8.6.2006 11:28:04 >

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Recepti: Potica na sedem načinov
Preverite sedem receptov za praznično potico nekoliko drugače.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?