|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krst
5.7.2005 17:58:52   
tasika12
Pozdravljene,
odločili smo se da bomo našo Nino krstili. Vendar sem si zamislila da bi krst bil v oddaljenem kraju. Mislite da bi to lahko bil problem? Tudi ne vem kako se naj lotim organizacije le tega. Prosim za kakšen nasvet.
Hvala.

Tašika
Neposredna povezava do sporočila: 1
   krst
5.7.2005 18:01:46   
Anonimen
a oddaljenem kraju misliš še vedno v Sloveniji al v tujini?
Mal se vidi da sem blond.

(odgovor članu tasika12)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   krst
5.7.2005 18:04:13   
Anonimen
Ninny, jaz pa nisem, pa tud ne vem, kaj je misla z oddaljenim krajem :zmeden2:

(odgovor članu tasika12)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   krst
5.7.2005 18:08:57   
smrka
ihihihih :)

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   krst
5.7.2005 18:10:59   
Anonimen
Kaj je pa s tabo, smrka? Si prehlajena :zmeden2:

(odgovor članu tasika12)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   krst
5.7.2005 18:19:41   
Blink1
Hja...ne vem kje bi jo krstila:zmeden2:

pri nas je bilo tako...jaz iz MB, moj dragi iz druge občine. Sva želela imeti krst v Stolni cerkvi v MB. Najprej so me vprašali kje živiva in rekli, a ne bi raje tam krstili...Pa sem rekla, da raje v stolnici. Gospa je še nekaj komplicirala....pa sem jo pustila 2 tedna na miru, da je pozabila in spet poklicala in tokrat rekla, da živimo v MB. Pa je komplicirala zato, ker sem jaz hodila k verouku v eno drugo cerkev, ne v stolnico:zmeden2::zmeden2: na koncu mi je rekla, da naj "svojega" župnika vprašam če dovoli da Nejo krstiva v stolnici:ups::ups: No...pa sem ga poklicala in on vsaj ni kompliciral.

Pokliči župnijski urad in povprašaj.:sloncek:

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   krst
5.7.2005 18:21:37   
tasika12
Oprostite, ker sem nenatančna. Moja želja je da bi jo krstila v cerkvi v Tunjicah, (mi pa prihajamo iz Maribora). Slišala sem pač da lahko nekateri župniki komplicirajo zaradi tega.?

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   krst
5.7.2005 18:22:20   
Anonimen
Midva jo bova krstila v cerkvi, kamor je hodil :love: in sem morala jaz iz svoje prinesti dovoljenje-pisno, da moj župnik dovoljuje, da se Maša krsti drugje.

Ampak še zmeraj ne vem kje je to odaljen kraj:zmeden2:

(odgovor članu tasika12)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   krst
5.7.2005 18:23:12   
anitaz
Mi jo bomo tudi v Tunjicah krstili,pa nam ni nič blizu..;)

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   krst
5.7.2005 18:23:34   
Anonimen
pri nas ni nič kompliciral in mislim, da ti ne bi smel. Najprej se pojdi dogovorit tja kjer jo misliš krstiti potem pa ti bo že on povedal kaj še moraš narediti.

lp

(odgovor članu tasika12)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   krst
5.7.2005 18:24:48   
smrka
Nisem prehlajena smeji se mi danes :)

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   krst
5.7.2005 18:30:32   
.ču
Iz župnije kjer imaš stalno bivališče oz. pod katero spadaš morš dobit potrdilo,da je lahko otrok krščen nekje drugje-to je mislim,da prva stvar....
Komplicirajo pa tko povsod:(žalostno.....

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   krst
5.7.2005 18:31:07   
TaRe*
Mi smo pa iz Jesenic...,jaz sem hodila k verouku in vse ostalo v majhno župnijo v Posavju,moj pa nikamor.Ko smo se odločili krstiti tamalo,sem moje doma prosila naj vprašajo župnika v sosednji župniji.:rozica:
Krst smo imeli torej v čisto tretji župniji in tudi nobenih papirjev nismo rabili niti naših,niti od botre(ki je bila takrat celo noseča,pa na koruzi,pa brez zakramentov....)skratka vse se da.:rozica:
Mi smo se imeli zelo lepo,krst je pa opravil celo gostujoči župnik,ki deluje na Madagaskarju,kar je dalo našemu dnevu še poseben pečat.:rozica:

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   krst
5.7.2005 18:37:33   
Anonimen
Našga je pa en zapit kaplan, je čist stekleno gledal...komaj čakal, da bo konc, da je šel na en špricar :zmeden2:

(odgovor članu tasika12)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   krst
5.7.2005 18:44:02   
smrka
Tasika ker nikoli ne ves kake vlje bo zupnik, tako da je najboljse da vzames mal kolin s sabo, pa se kako litrco vincka, potem ga pa prosi, ce ti da potrdilo da lahko krstis pikico v drugem kraju. Mislim da ti nebo kompliciral.
:kuza:

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   krst
5.7.2005 18:46:54   
corfu
Župnik lahko zakomplicira, vso pravico pa imaš zahtevati dovoljenje od njega, za krst v drugi župnji.

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   krst
5.7.2005 18:48:00   
corfu
Al bina, a mogoče Prečenski župnik?!

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   krst
5.7.2005 18:57:15   
Anonimen
Ne, ne...šmihelski kaplan...A ga "naš" tud srka al kaj? Ne da bi jaz vedla :zmeden2:

(odgovor članu tasika12)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   krst
5.7.2005 19:29:31   
Anonimen
No, garantiram lahko, da župnik v Tunjicah ne bo NIČ kompliciral. Dam roko v ogenj!!!

(odgovor članu tasika12)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   krst
5.7.2005 19:45:39   
zoya_
očitno ima katoliška cerkev preveč članov že, da se pol zmišljujejo, da ker si ti od tam pa un od tam pa ne sme bit pol otrok od tle... pa kr neki no... a ni vseen, kje je otrok krščen. A če bi bila iz tuje, pa sploh ne bi smel k verouku tle al kva? Bedarije res no... tudi zarad takih stvari ne mislem dajat svojih otrok h krstu... :zmeden2:

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   krst
5.7.2005 20:21:53   
teta beta
Zment se najbrž da vse. Ampak potem krstni list dobro hrani, da ga ne boš kam založila, ko ga boš hitro rabila (obhajilo, birma, cerkvena poroka...), in se boš potem vozila čez celo Slovenijo.

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   krst
5.7.2005 20:44:05   
žiža
Za vse ostale zakramente, botrstvo in druge zadeve bo tvoja hči rabila izpisek iz krstne knjige. Tako, da boste za vsako stvar potem morali v Tunice. Krstnega lista ne dobiš. Datum in kraj krsta ter podpis duhovnika je vpisan v družinski knjižici in to je to.
Zradi vas je enostavnejše če je krst v domači cerkvi. Pa da bi mene krstil župnik iz Tunic :zmeden: ne hvala

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   krst
5.7.2005 20:46:24   
Petra P.
jaz sem iz MB, moj iz Velenja, otroka smo krstili na Cerkniškem jezeru. Brez problemov. Moj oče dela v vojski in smo prosili vojaškega kaplana (zelo radi gredo na roko). Se je on zmeno vse, mi smo morali samo ob uri priti v cerkvico.

pa še res luštno je bilo - nobene maše, nobenih komplikacij. Hkrati smo krstili prijateljico (ki je bila pol botrica) in otroka. Prinesla sta kitaro in zapela... Vsi smo bbili strašno zadovoljni.

(odgovor članu tasika12)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   krst
5.7.2005 20:49:57   
Anonimen
Žiža, točno to sem hotela namignit kot tvoj zadnji stavek.

(odgovor članu tasika12)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?