|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krst
5.10.2004 20:26:22   
mtd
no, nocoj pa mi vprašanja kar dežujejo:
kaj vse so vaši deteki dobili za darila, ko so bili pri krstu.

lp:)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   krst
5.10.2004 20:28:30   
Teni_
Od botrce verižico(ki je resnično nismo pričakovali), od prababice in prededka verižico, babici in dedka so plačali hrano in pijačo, od ostalih pa uporabne stvari: kahlico, kompletke, čeveljčke, kakšno igračko...

Lp,
Mojca:rozica:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   krst
5.10.2004 20:28:46   
malika
Od botrce Lego maketo vlakca na daljinsko;
od babice in dedija 1 zlato verižico z obeskom
Od babice in dedija 2 oblekco za krst in dinarčke
od ostalih pa malo oblekc in igrač in gugalnico

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   krst
5.10.2004 20:35:10   
puncica
Verižico s križkom, dvoje uhančkov, knjigo "moje prvo sveto pismo", pa dnar za avtosedež, ko bo mal večja,:bravo:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
5.10.2004 20:55:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mtd)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   krst
5.10.2004 21:13:24   
mami Lea
Ob ene botre zlatnik
od druge botre verižico in knjigico
od moževega brata darilne bone za baby center
in eno knjigico od moje mame

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   krst
5.10.2004 21:15:24   
Abby
Mi pa naše bebice še nismo krstili. Jo bomo, ko bo en dober dan. Ata je zagnal paniko, da jo je treba krstiti, pa sem mu rekla, naj kar uredi zadevo. Ups. Ni namreč navajen urejati zadeve. Potem sem ga pa še vprašala, zakaj je krst potreben, če midva nisva verna, ne hodiva v cerkev in nisva prejela svetih zakramentov. Še vedno čakam odgovor. Mogoče se ga bo spomnil zdaj, ko bova dobila že drugega otročka.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
5.10.2004 21:30:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mtd)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   krst
5.10.2004 21:30:38   
mami Lea
Alo starši krst ni štampiljka in papir ampak obveza. Ravno tako kot poroka. Če ne misliš držati obljube, ki si jo dal, ja koliko pa potem sploh drži tvoja beseda.
Če niste verni, ne hodite v cerkev in ne obiskujete sv. maše ne zahtevajte tega od otroka. Pri krstu namreč obljubite, pozor OBLJUBITE, da boste otroka vzgajali v veri, da bo prejel zakramente. In v to vsekakor paše tudi nedeljsko DRUŽINSKO obiskovanje maš in veroučna šola. Ne bodite dvolični in krstite otroka samo za to, da ima krst. Če se za to odločite potem tudi za tem stojte.
Lp. Lea

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   krst
5.10.2004 21:42:09   
Abby
Saj mi smo tudi enkrat imeli pogreb, kjer ni bilo nobenih govorcev in pevcev, samo župnik (ki te noče pokopat, če nisi prejel zakramentov), pa smo rekli, še dobro, da je bil, da je sploh bil kakršenkoli obred. Sicer bi zgledalo, kot bi psa vrgli v jamo.
Sicer pa sem na nečakinjinem obhajilu videla, da je to kul zadeva. Dobiš darila, torto, pa žur je... Zaenkrat sem rekla, da bomo počakali, da bo dovolj velika, da bo imela kaj od tega. Sicer pa moževa rodbina tudi vidi cerkev od znotraj samo takrat, ko nesejo k žegnu, moj mož nima zakramentov (tast je oportunist in je bil v prejšnjem režimu v partiji, zdaj se pa nekaj preserava), zdaj bi pa radi vnuke forsirali v cerkev.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   krst
5.10.2004 22:14:11   
M&P
Naša mala je dobila: od botre zlato verižico, od botra zlate uhančke in avtosedež, od mojih staršev stolček za hranjenje, pa še en cel kup igrač....:miska:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   krst
5.10.2004 22:41:48   
tina.nika
Od botra in botrce je dobila zlato verizico z obeskom in stol za hranjenje, bone od Baby centra, nekaj igrac, odejico, oblekco, zlat obesek, stara mama in stari ata sta placala pojedino za povabljene,....
LP, Tina:sloncek:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   krst
5.10.2004 23:06:15   
pika8
Nuša pa je dobila od botre uhančke,100 evrov in igračo,od sestrične uhane,od tete zlat križec,ostali pa so prinesli oblačila.:duda::duda::rozica:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   krst
6.10.2004 9:56:45   
KatjaP
Mene pa zanima, kasj si mislite o krstu v kasnejših letih. Sama imam vse zakramente, mož ima samo krst ampak mu je cerkev čist mimo, ne kar se same vere tiče ampak zaradi ljudi, kateri delujejo v cerkvi. mene so straši pač vzgajali v katoliškem duhu moj mož pa ni tako vzgojen. Še vedno imava debate o krstu pa čeprav je sin star 3,5l.Oba sva mnenja, da potrebuje krst, učiva ga katoliških vrednot, vendar je tako kot je napisala mami Lea, krst je obveza.Ne hodiva v cerkev oz. grem samo jaz ob velikih praznikih in to bi lahko bila dvoličnost.
Aja pa še to: ko sem bila botra pri krstu, smo se dogovorili, da stari starši kupijo zlatnino, jaz sem pa kupila punčki kuhinjo.Od drugih je pa tudi dobila predvsem irače in oblačila.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   krst
6.10.2004 19:19:25   
Abby
No, midva z možem imava enak problem, samo obrnjeno.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   krst
6.10.2004 19:26:41   
TARA in MAJ
našemu Maju je bila krstna botrca kar sestrica ki je ravno naredila birmo .Vsi skupaj pa smo mu kupili lepo verižico seveda pa je dobil darila še od ostalih ki so bili povabljeni bilo je prav lepo in zdi se mi čeprav nisem nevem kako pobožna da pač otrok mora biti krščen. LEP VEČER VSEM TARA:metulj:

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   krst
6.10.2004 22:14:39   
BARBARA R.
mami Lea :bravo:!
Jaz in moj mož se ti pridružujeva.Ljudje vedno bolj jemljejo zakramente; krst,poroka,...za zabavo,da je pač bolj lepo.
Krstni botri so,da nas usmerjajo po pravi poti in nam pomagajo odrasti (če se staršem kaj pripeti)in ne zato da od njih dobimo lepa darila.Krst je obljuba,zakrament je očiščenje izvirnega greha.
Običaj je,da ti botri podarijo verižico s križem,Sveto pismo in morda Rožni venec.Tako tudi je bilo pri nas.Stari starši kipec angela,dedek in babica zapestnico in teta obesek za na verižico s podobo angela.

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   krst
6.10.2004 23:07:36   
Sarina
Naša mala :miska: je od botrce dobila zlato verižico s križcem in nekaj oblačil, od babice in dedija denar (10.000), od stare mame in stare ate tudi denar (20.000), pa od enga strica 5.000 in knjigico, od ene tetke pižamo, od prababice tudi denar (10.000) in od ene sestrične zlate uhane in album, več jih pa ni bilo na krstu. (Stroške celega praznovanja sva z možem plačala sama). Zdaj pa ima mala hranilno knjigo in ji ves denar, ki ga je dobila in ga še bo nalagava tja gor in šparamo za takrat, ko bo večja - bo prišlo po mojem še kako prav! LP;Klavdija:):):)

(odgovor članu mtd)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Katero ime izbrati?
kimica86

Ne moremo se odločiti.. Pomoč bi prav prišla..

Alina (63%)

Luna (19%)

Aria (18%)


Število vseh glasov: 210

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!