|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kroglice za trening mišic
14.1.2009 13:53:15   
komarka
Zanima me če katera uporablja kroglice za trening mišic medeničnega dna. Pred kratkim sem jih videla v mullerju in se sprašujem koliko so uporabne.
Sama se sicer trudim s keglovimi vajami, a sumim da jin ne delam prav, glede na to da imam še več kot eno leto po porodu občasno težve z zadrževanjem urina.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kroglice za trening mišic
14.1.2009 16:36:15   
kakteja
Najbolj priporočljivo je vaje za krepitev mišic izvajati med uriniranjem in sicer tako, da spustiš curek urina in ga za nekaj sekund zadržiš in to ponoviš nekajkrat med uriniranjem. Za kroglice pa ne vem, če so za kaj, ker jih zaenkrat še ne uporabljam.user posted image

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.1.2009 16:46:52   
Anonimen
Jaz sm prvo mela prevelike in ni blo nč učinka.
Zdej mam pa manjše in moreš kar fajn "tiščat" da kam ne uidejouser posted image

Prjatlca ma pa pol leta po porodu isto velikost k une moje prve, pa so ji uredu. Pač ima šibkej mišice k jaz.

(odgovor članu kakteja)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
14.1.2009 16:54:22   
loredana
IZVIRNO SPOROČILO: kakteja

Najbolj priporočljivo je vaje za krepitev mišic izvajati med uriniranjem in sicer tako, da spustiš curek urina in ga za nekaj sekund zadržiš in to ponoviš nekajkrat med uriniranjem. Za kroglice pa ne vem, če so za kaj, ker jih zaenkrat še ne uporabljam.user posted image

Absolutno ne. Ne delat tega, vsaj na dolgi rok ne, ker se ne boš mogla nikoli polulat do konca. V poštev pride samo za začetek, da sploh ugotoviš katere mišice stiskat.

(odgovor članu kakteja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.1.2009 16:59:30   
Freycha
loredana prvič slišim za to, da če vadiš mišice s tem, da med lulanjem prekineš in potem nadaljuješ, da potem nikoli ne moreš normalno lulat.

Od kod pa ti to?user posted image

(odgovor članu loredana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.1.2009 17:05:16   
Čupka
Loredana ima prav! Tega ne smeš početi med lulanjem. Med lulanjem samo napraviš preizkus, da sploh veš kakšen obćutek moraš imeti, ko delaš keglove vaje. To so tudi meni pojasnili v materinski šoli in v porodnišnici.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.1.2009 17:13:37   
Freycha
lej, sej je čisto možno, samo mene zanima zakaj? user posted image

ker jaz ne dam nič kaj na to, kar ti rečejo v materinski šoli, ker nam so tudi rekli, da je dojenje 98% zaščita pred zanositvijo, pa vsi vemo, da ni user posted image

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.1.2009 17:15:12   
Čupka

IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

loredana prvič slišim za to, da če vadiš mišice s tem, da med lulanjem prekineš in potem nadaljuješ, da potem nikoli ne moreš normalno lulat.

Keglove vaje
bambino.si, 16.05.2007
Leta 1948 je ginekolog Arnold Kegel ugotovil, da močnejše mišice medeničnega dna pomagajo pacientkam, ki imajo po porodu težave z nekontoliranim uriniranjem. Zasnoval je preproste vaje krčenja in sproščanja mišic medeničnega dna. Z izvajanjem t. i. Keglovih vaj so pacientke kmalu spoznale, da imajo tudi presenetljiv stranski učinek – ženska, ki izvaja te vaje lažje ter intenzivneje doživi orgazem.
...
Kako začutiti mišice medeničnega dna?

Najlažji način, da začutite mišice medeničnega dna, je, da pri uriniranju za trenutek zadržite curek urina. Pri tem bodite pozorni, da ostanejo trebušne, stegenske in zadnjične mišice popolnoma sproščene.

Če vam uspe zadržati curek, potem veste, o katerih mišicah govorimo. Prav te mišice so tudi tiste, ki se krčijo med orgazmom.

Toda pozor, naj bo to samo test, ki ga ne ponavljate večkrat! Izvajanje vaj med uriniranjem lahko namreč povzroči težave pri spontanem uriniranju (mehur se ne izprazni do konca). Prav tako bodite pozorni, da boste vaje pravilno izvajali – brez krčenja trebušnih, stegenskih in zadnjičnih mišic.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.1.2009 17:17:46   
Čupka

ker jaz ne dam nič kaj na to, kar ti rečejo v materinski šoli, ker nam so tudi rekli, da je dojenje 98% zaščita pred zanositvijo, pa vsi vemo, da ni user posted image

user posted image no ja, delno se strinjam s tabo. Tudi v članku katerega delček sem pripela, ni znanstveno utemeljeno, zakaj bi lahko vaje med lulanje pustile negativne posledice. Ampak vseeno to odsvetujejo. Jaz sem se raje tega držala in se še držim, ker si ne želim še kakšnih dodatnih težavuser posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.1.2009 17:19:55   
Pupa7
IZVIRNO SPOROČILO: komarka

Zanima me če katera uporablja kroglice za trening mišic medeničnega dna. Pred kratkim sem jih videla v mullerju in se sprašujem koliko so uporabne.
Sama se sicer trudim s keglovimi vajami, a sumim da jin ne delam prav, glede na to da imam še več kot eno leto po porodu občasno težve z zadrževanjem urina.

najboljše so FEMINA MEDENIČNE UTEŽI http://www.zora.si/femina/ in so edine, ki so namenjene izključno treniranju mišic medeničnega dna!!!

pa iz lastnih izkušenj vam jih toplo priporočam!!!

Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :)

28.4.2009 5500g in 58,5cm :)
25.5.2009 6780g in 65cm :)

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.1.2009 17:21:12   
Pupa7

gre zato, da če prekineš med lulanjem, gre urin nazaj v ledvica in to je škodljivo... če rabte še kako info, bolj strokovno kar povejte user posted image

Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :)

28.4.2009 5500g in 58,5cm :)
25.5.2009 6780g in 65cm :)

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.1.2009 17:26:21   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: Čupka

user posted image no ja, delno se strinjam s tabo. Tudi v članku katerega delček sem pripela, ni znanstveno utemeljeno, zakaj bi lahko vaje med lulanje pustile negativne posledice. Ampak vseeno to odsvetujejo. Jaz sem se raje tega držala in se še držim, ker si ne želim še kakšnih dodatnih težavuser posted image

no, meni ni potrebno med uriniranjem preverjat, če prav delam, ker jih znam delat in mi to ne dela problemov user posted image  sem pa pač taka, da mi ni dovolj, če samo en reče, da je tako, ampak me tudi zanima zakaj user posted image

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.1.2009 18:40:46   
Čupka

no, meni ni potrebno med uriniranjem preverjat, če prav delam, ker jih znam delat in mi to ne dela problemov user posted image  sem pa pač taka, da mi ni dovolj, če samo en reče, da je tako, ampak me tudi zanima zakaj user posted image

Pa saj jaz tudi. Ampak o tem pa dejansko sploh nisem razmišljala. In sedaj me matra firbec, zakaj naj bi res bilo takouser posted image user posted image user posted image  Mogoče pa se kdo javi in nam razjasni po strokovni plati.
Sicer pa jaz keglove mišice bildam med tem ko vozim,ko stojim kje v kaki butasti vrsti in ne vem kaj bi s sabo, pa ko jem, ali sem za PC, recimo zdajuser posted image .

< Sporočilo je popravil Čupka -- 14.1.2009 18:41:04 >

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.1.2009 19:37:50   
FLASK_A

Loredana ima prav! Tega ne smeš početi med lulanjem. Med lulanjem samo napraviš preizkus, da sploh veš kakšen obćutek moraš imeti, ko delaš keglove vaje. To so tudi meni pojasnili v materinski šoli in v porodnišnici.

tudi jaz sem tako slišala.

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
14.1.2009 23:08:08   
ronja
Najbolj priporočljivo je vaje za krepitev mišic izvajati med uriniranjem in sicer tako, da spustiš curek urina in ga za nekaj sekund zadržiš in to ponoviš nekajkrat med uriniranjem.

Nope, tole pa ne bo držalo! To je skrajno nepriporočljivo, ker se na ta način mehur lahko navadi, da je ok, če se ne izprazni čisto, kar vodi do precej preglavic, navsezadnje lahko do vnetja ledvic! Tako da NE TEGA DELAT!!! Čisto frišno od fizioterapevtke v p.! Seveda ni nič narobe, če 1x na dva meseca na ta način sprobaš, če delaš prav, ampak ni pa dobro, da bi to ves čas tako delal! So namreč delali raziskave (ker so včasih res predlagali ženskam to varianto med uriniranjem) in so ugotovili, da to ni zdravo, ker zmedeš mehur, zato lahko tudi urin uhaja gor nazaj v ledvice in še kup nevšečnosti... več o tem lahko zveste pri fizioterapvtih Lj. p., jaz ne vem, kdo in kje so delali te raziskave, so povedale, pa sem pozabila, ampak punce pa kar vejo in bojo z veseljem povedale, če bo katera vprašala.

(odgovor članu kakteja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.1.2009 9:46:14   
Čupka

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Najbolj priporočljivo je vaje za krepitev mišic izvajati med uriniranjem in sicer tako, da spustiš curek urina in ga za nekaj sekund zadržiš in to ponoviš nekajkrat med uriniranjem.

Nope, tole pa ne bo držalo! To je skrajno nepriporočljivo, ker se na ta način mehur lahko navadi, da je ok, če se ne izprazni čisto, kar vodi do precej preglavic, navsezadnje lahko do vnetja ledvic! Tako da NE TEGA DELAT!!! Čisto frišno od fizioterapevtke v p.! Seveda ni nič narobe, če 1x na dva meseca na ta način sprobaš, če delaš prav, ampak ni pa dobro, da bi to ves čas tako delal! So namreč delali raziskave (ker so včasih res predlagali ženskam to varianto med uriniranjem) in so ugotovili, da to ni zdravo, ker zmedeš mehur, zato lahko tudi urin uhaja gor nazaj v ledvice in še kup nevšečnosti... več o tem lahko zveste pri fizioterapvtih Lj. p., jaz ne vem, kdo in kje so delali te raziskave, so povedale, pa sem pozabila, ampak punce pa kar vejo in bojo z veseljem povedale, če bo katera vprašala.

No evo, Ronja, hvala za razlago iz skoraj prve rokeuser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.1.2009 13:33:16   
komarka
Hvala vsem za odgovore!

Ja to, da zmedeš mehur pa kar verjamem. js sem tud kot otrok mela te mišice slabe in me je mami ućila zadržat curek, potem pa spustit...pa se mi je kdaj zgodilo, da sem nekaj minut po lulanju čutila,d a me spet tišči.

Pupa7, hvala za link. Se bom pozanimala in mislim da jih bom tudi kupila. A lahko še kaj napišeš kako jih uporabljaš? lahko tudi na ZS.

(odgovor članu Čupka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?