Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kroglice za trening mišic 14.1.2009 16:36:15
|
|
|
|
kakteja
|
Najbolj priporočljivo je vaje za krepitev mišic izvajati med uriniranjem in sicer tako, da spustiš curek urina in ga za nekaj sekund zadržiš in to ponoviš nekajkrat med uriniranjem. Za kroglice pa ne vem, če so za kaj, ker jih zaenkrat še ne uporabljam.
|
|
|
|
RE: kroglice za trening mišic 14.1.2009 16:46:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sm prvo mela prevelike in ni blo nč učinka. Zdej mam pa manjše in moreš kar fajn "tiščat" da kam ne uidejo Prjatlca ma pa pol leta po porodu isto velikost k une moje prve, pa so ji uredu. Pač ima šibkej mišice k jaz.
|
|
|
|
RE: kroglice za trening mišic 14.1.2009 16:54:22
|
|
|
|
loredana
|
IZVIRNO SPOROČILO: kakteja Najbolj priporočljivo je vaje za krepitev mišic izvajati med uriniranjem in sicer tako, da spustiš curek urina in ga za nekaj sekund zadržiš in to ponoviš nekajkrat med uriniranjem. Za kroglice pa ne vem, če so za kaj, ker jih zaenkrat še ne uporabljam. Absolutno ne. Ne delat tega, vsaj na dolgi rok ne, ker se ne boš mogla nikoli polulat do konca. V poštev pride samo za začetek, da sploh ugotoviš katere mišice stiskat.
|
|
|
|
RE: kroglice za trening mišic 14.1.2009 16:59:30
|
|
|
|
Freycha
|
loredana prvič slišim za to, da če vadiš mišice s tem, da med lulanjem prekineš in potem nadaljuješ, da potem nikoli ne moreš normalno lulat. Od kod pa ti to?
|
|
|
|
RE: kroglice za trening mišic 14.1.2009 17:05:16
|
|
|
|
Čupka
|
Loredana ima prav! Tega ne smeš početi med lulanjem. Med lulanjem samo napraviš preizkus, da sploh veš kakšen obćutek moraš imeti, ko delaš keglove vaje. To so tudi meni pojasnili v materinski šoli in v porodnišnici.
|
|
|
|
RE: kroglice za trening mišic 14.1.2009 17:13:37
|
|
|
|
Freycha
|
lej, sej je čisto možno, samo mene zanima zakaj? ker jaz ne dam nič kaj na to, kar ti rečejo v materinski šoli, ker nam so tudi rekli, da je dojenje 98% zaščita pred zanositvijo, pa vsi vemo, da ni
|
|
|
|
RE: kroglice za trening mišic 14.1.2009 17:15:12
|
|
|
|
Čupka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha loredana prvič slišim za to, da če vadiš mišice s tem, da med lulanjem prekineš in potem nadaljuješ, da potem nikoli ne moreš normalno lulat. Od kod pa ti to? Keglove vaje bambino.si, 16.05.2007 Leta 1948 je ginekolog Arnold Kegel ugotovil, da močnejše mišice medeničnega dna pomagajo pacientkam, ki imajo po porodu težave z nekontoliranim uriniranjem. Zasnoval je preproste vaje krčenja in sproščanja mišic medeničnega dna. Z izvajanjem t. i. Keglovih vaj so pacientke kmalu spoznale, da imajo tudi presenetljiv stranski učinek – ženska, ki izvaja te vaje lažje ter intenzivneje doživi orgazem. ... Kako začutiti mišice medeničnega dna? Najlažji način, da začutite mišice medeničnega dna, je, da pri uriniranju za trenutek zadržite curek urina. Pri tem bodite pozorni, da ostanejo trebušne, stegenske in zadnjične mišice popolnoma sproščene. Če vam uspe zadržati curek, potem veste, o katerih mišicah govorimo. Prav te mišice so tudi tiste, ki se krčijo med orgazmom. Toda pozor, naj bo to samo test, ki ga ne ponavljate večkrat! Izvajanje vaj med uriniranjem lahko namreč povzroči težave pri spontanem uriniranju (mehur se ne izprazni do konca). Prav tako bodite pozorni, da boste vaje pravilno izvajali – brez krčenja trebušnih, stegenskih in zadnjičnih mišic.
|
|
|
|
RE: kroglice za trening mišic 14.1.2009 17:17:46
|
|
|
|
Čupka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha lej, sej je čisto možno, samo mene zanima zakaj? ker jaz ne dam nič kaj na to, kar ti rečejo v materinski šoli, ker nam so tudi rekli, da je dojenje 98% zaščita pred zanositvijo, pa vsi vemo, da ni no ja, delno se strinjam s tabo. Tudi v članku katerega delček sem pripela, ni znanstveno utemeljeno, zakaj bi lahko vaje med lulanje pustile negativne posledice. Ampak vseeno to odsvetujejo. Jaz sem se raje tega držala in se še držim, ker si ne želim še kakšnih dodatnih težav
|
|
|
|
RE: kroglice za trening mišic 14.1.2009 17:19:55
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: komarka Zanima me če katera uporablja kroglice za trening mišic medeničnega dna. Pred kratkim sem jih videla v mullerju in se sprašujem koliko so uporabne. Sama se sicer trudim s keglovimi vajami, a sumim da jin ne delam prav, glede na to da imam še več kot eno leto po porodu občasno težve z zadrževanjem urina. najboljše so FEMINA MEDENIČNE UTEŽI http://www.zora.si/femina/ in so edine, ki so namenjene izključno treniranju mišic medeničnega dna!!! pa iz lastnih izkušenj vam jih toplo priporočam!!!
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: kroglice za trening mišic 14.1.2009 17:21:12
|
|
|
|
Pupa7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha loredana prvič slišim za to, da če vadiš mišice s tem, da med lulanjem prekineš in potem nadaljuješ, da potem nikoli ne moreš normalno lulat. Od kod pa ti to? gre zato, da če prekineš med lulanjem, gre urin nazaj v ledvica in to je škodljivo... če rabte še kako info, bolj strokovno kar povejte
Leonard 27.3.2009 19:02, 4000 g in 54 cm :) 28.4.2009 5500g in 58,5cm :) 25.5.2009 6780g in 65cm :)
|
|
|
|
RE: kroglice za trening mišic 14.1.2009 17:26:21
|
|
|
|
Freycha
|
IZVIRNO SPOROČILO: Čupka IZVIRNO SPOROČILO: Freycha lej, sej je čisto možno, samo mene zanima zakaj? ker jaz ne dam nič kaj na to, kar ti rečejo v materinski šoli, ker nam so tudi rekli, da je dojenje 98% zaščita pred zanositvijo, pa vsi vemo, da ni no ja, delno se strinjam s tabo. Tudi v članku katerega delček sem pripela, ni znanstveno utemeljeno, zakaj bi lahko vaje med lulanje pustile negativne posledice. Ampak vseeno to odsvetujejo. Jaz sem se raje tega držala in se še držim, ker si ne želim še kakšnih dodatnih težav no, meni ni potrebno med uriniranjem preverjat, če prav delam, ker jih znam delat in mi to ne dela problemov sem pa pač taka, da mi ni dovolj, če samo en reče, da je tako, ampak me tudi zanima zakaj
|
|
|
|
RE: kroglice za trening mišic 14.1.2009 18:40:46
|
|
|
|
Čupka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha IZVIRNO SPOROČILO: Čupka IZVIRNO SPOROČILO: Freycha lej, sej je čisto možno, samo mene zanima zakaj? ker jaz ne dam nič kaj na to, kar ti rečejo v materinski šoli, ker nam so tudi rekli, da je dojenje 98% zaščita pred zanositvijo, pa vsi vemo, da ni no ja, delno se strinjam s tabo. Tudi v članku katerega delček sem pripela, ni znanstveno utemeljeno, zakaj bi lahko vaje med lulanje pustile negativne posledice. Ampak vseeno to odsvetujejo. Jaz sem se raje tega držala in se še držim, ker si ne želim še kakšnih dodatnih težav no, meni ni potrebno med uriniranjem preverjat, če prav delam, ker jih znam delat in mi to ne dela problemov sem pa pač taka, da mi ni dovolj, če samo en reče, da je tako, ampak me tudi zanima zakaj Pa saj jaz tudi. Ampak o tem pa dejansko sploh nisem razmišljala. In sedaj me matra firbec, zakaj naj bi res bilo tako Mogoče pa se kdo javi in nam razjasni po strokovni plati. Sicer pa jaz keglove mišice bildam med tem ko vozim,ko stojim kje v kaki butasti vrsti in ne vem kaj bi s sabo, pa ko jem, ali sem za PC, recimo zdaj .
< Sporočilo je popravil Čupka -- 14.1.2009 18:41:04 >
|
|
|
|
RE: kroglice za trening mišic 14.1.2009 19:37:50
|
|
|
|
FLASK_A
|
IZVIRNO SPOROČILO: Čupka Loredana ima prav! Tega ne smeš početi med lulanjem. Med lulanjem samo napraviš preizkus, da sploh veš kakšen obćutek moraš imeti, ko delaš keglove vaje. To so tudi meni pojasnili v materinski šoli in v porodnišnici. tudi jaz sem tako slišala.
|
|
RE: kroglice za trening mišic 14.1.2009 23:08:08
|
|
|
|
ronja
|
Najbolj priporočljivo je vaje za krepitev mišic izvajati med uriniranjem in sicer tako, da spustiš curek urina in ga za nekaj sekund zadržiš in to ponoviš nekajkrat med uriniranjem. Nope, tole pa ne bo držalo! To je skrajno nepriporočljivo, ker se na ta način mehur lahko navadi, da je ok, če se ne izprazni čisto, kar vodi do precej preglavic, navsezadnje lahko do vnetja ledvic! Tako da NE TEGA DELAT!!! Čisto frišno od fizioterapevtke v p.! Seveda ni nič narobe, če 1x na dva meseca na ta način sprobaš, če delaš prav, ampak ni pa dobro, da bi to ves čas tako delal! So namreč delali raziskave (ker so včasih res predlagali ženskam to varianto med uriniranjem) in so ugotovili, da to ni zdravo, ker zmedeš mehur, zato lahko tudi urin uhaja gor nazaj v ledvice in še kup nevšečnosti... več o tem lahko zveste pri fizioterapvtih Lj. p., jaz ne vem, kdo in kje so delali te raziskave, so povedale, pa sem pozabila, ampak punce pa kar vejo in bojo z veseljem povedale, če bo katera vprašala.
|
|
|
|
RE: kroglice za trening mišic 15.1.2009 9:46:14
|
|
|
|
Čupka
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja Najbolj priporočljivo je vaje za krepitev mišic izvajati med uriniranjem in sicer tako, da spustiš curek urina in ga za nekaj sekund zadržiš in to ponoviš nekajkrat med uriniranjem. Nope, tole pa ne bo držalo! To je skrajno nepriporočljivo, ker se na ta način mehur lahko navadi, da je ok, če se ne izprazni čisto, kar vodi do precej preglavic, navsezadnje lahko do vnetja ledvic! Tako da NE TEGA DELAT!!! Čisto frišno od fizioterapevtke v p.! Seveda ni nič narobe, če 1x na dva meseca na ta način sprobaš, če delaš prav, ampak ni pa dobro, da bi to ves čas tako delal! So namreč delali raziskave (ker so včasih res predlagali ženskam to varianto med uriniranjem) in so ugotovili, da to ni zdravo, ker zmedeš mehur, zato lahko tudi urin uhaja gor nazaj v ledvice in še kup nevšečnosti... več o tem lahko zveste pri fizioterapvtih Lj. p., jaz ne vem, kdo in kje so delali te raziskave, so povedale, pa sem pozabila, ampak punce pa kar vejo in bojo z veseljem povedale, če bo katera vprašala. No evo, Ronja, hvala za razlago iz skoraj prve roke
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?