|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kričanje v porodni
4.3.2006 11:08:18   
Anonimen
Punce mene pa nekaj zanima, imela sem en pregled v bolnišnici in seveda to poleg porodnih sob..na koncu hodnika..

Pa slišim grozljivo kričanje, kot da ne vem kaj počnejo osebi notri.Pa to ni prvič, sem že slišala eno s popadki, in je bilo podobno.

In zdaj me zanima,  ker sem tik pred porodom...kaj je to res tako grozljiva bolečina??? A se da to kako omiliti, a dihanje nič ne pomaga???user posted image

Moj je kar vrata zaprl, sva se skoraj tresla poleg.user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kričanje v porodni
4.3.2006 11:11:09   
Anonimen
To so popadki tik pred porodom oz. zadnji popadki, ki so res boleči, ostali popadki so 1/2 manj boleči.
Sploh pa ni grozno.

Naj te ne bo strah, vsak prenaša bolečino drugače.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
4.3.2006 11:13:28   
blazka
Ni tok hudo. Ene kričijo ker jim to pomaga, pa tud zadržat se glih ne moreš takrat. Je pa bolj slišat hudo. Se ni treba nč ustrašit. Če je šlo not, gre tut ven, tko al drgačuser posted image user posted image user posted image . Hecam se!

Brez strahu pa pogumno!!!

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.3.2006 11:28:28   
Magi*
vsak pač drugače prenaša bolečino in se to tudi pri vsakem drugače pokaže. ene kričijo, druge, sopihajo, tretje vzdihujejo, četrte s(m)o tiho. mene je v bistvu to kričanje tudi najbolj prestrašilo. jaz npr nisem mogla iz sebe spravit niti glasu, sem vse sile preusmerila v pritiskanje in premagovanje bolečine. ne boj se, ni tako hudo kot se sliši;)

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.3.2006 11:41:07   
Ro-La
pri meni je bilo tako hudo kot je bilo slišatuser posted image

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
4.3.2006 11:49:16   
Magi*
Ro-la, držim pesti, da bo v drugo bolje;)

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Ro-La)
Neposredna povezava do sporočila: 6
4.3.2006 11:52:58   
Anonimen
Ja, je že tako, ne moreš se premagati, ker v tistem trenutku si nekje daleč, daleč proč, sploh ne v porodni in sploh ne misliš na to, da te kdo sliši. Jaz sem kar povzdignila glas, ko me je babica z roko odprla iz 5 cm na 9 cm v eni minuti. To so bile svinjske bolečine. Potem pa sem se zadrla še na koncu, ko sem morala pritiskati, čeprav sem se v tistem trenutku spomnila, da so nam v materinski šoli rekli, naj je spuščamo glasu,ker bomo drugi dan brez glasu, pa si nisem mogla pomagati. Je taka sila, da se kar sam od sebe zadereš.

Mi je bilo pa najbolj hecno to, ko sem imela še blage popadke in sva z dragim šetala po njihovi dnevni sobi in gledala TV, pa sva slišala eno, ki se je tako naglas drla: Joj, joj, joj, jooooooj, joooooooooooooooooooooooojjjjjj!, in seveda sva se smejala, ker jo je bilo tako smešno poslušati. No, ni minilo 5 ur, ko sem tudi jaz tako kričala, samo bolj divje.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ro-La)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
4.3.2006 12:35:27   
frutka_
Jaz sem bila tiho kot miš. Sem pa slišala dve porodnici poleg sebe,ki sta najprej spuščali živalske krike naslednji trenutek pa se je zaslišal otroški jokec in " ...moja mala miška!"user posted image user posted image user posted image Tako da se s tem ne obremenjuj, pomembna si ti in dojenček, da ga spraviš čimprej ven. Če nekomu pomaga, da kriči naj kriči . Meni ni bilo potrebno, jaz sem zaprla oči in predihovala. Pri meni je palilo tako.

Ne sekiraj se, ker ZARES pozabiš, ko vidiš otroak, to ni finta!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.3.2006 12:48:22   
Olivija
V prvo sem bila čisto tiho, ker je bila babca skoz ob meni in je lepo vodila moj porod in je bila zadnja faza  čisto prijetna. V drugo pa babce ni bilo in ko je moj dragi šel po njo, mi je blo tolk grozen, ker je tamala ven silila pa nikogar ni bilo, da sem tud vreščala. Mi je pa res pomagalo, se mi je pa zelo zasmilila tista nosečnica, ki je imela v bližini CTG.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.3.2006 12:56:24   
sazi
Jaz nisem čutila nobene potrebe po kričanju, sploh pa so se mi zdeli popadki kako uro pred porodom veliko hujši in boleči od zadnje faze poroda.
Vsak porod je drugačen in vsaka porodnica drugače prenaša in doživlja bolečino. V sosednji porodni je tudi ena kričala,pa mi ni šlo v glavo, kako ji to lahko pomaga (meni se je zdelo nepotrebno izgublčjanje energije, njej je pa verjetno pomagalo, drugače bi verjetno nehala...)

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.3.2006 12:56:45   
lelaval
Ja, slišala si tiste zadnje popadke, kateri so res boleči. Če ti bo lažje, zakriči. V porodni sobi pa se itak ne obremenjuješ s tem, ali te kdo sliši. Jaz sem 3x rodila (če ne bi bilo za preživet, ne bi šlaveč kot 1x user posted image ), pa sem tudi dala glas od sebe. user posted image  Pri prvem porodu - mi je moj povedal, da sem bila kar glasna. user posted image

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.3.2006 13:02:18   
Anonimen
z epiduralno ni treba ne dihat ne kričat :)

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
4.3.2006 13:03:49   
mika
jaz nisem kričala, ker sem imela epiduralno.Ko sem  morala pritiskati, pa nisem niti pisnila, ker sem zadrževala sapo da sem lahkouser posted image  iztisnila ven.

Je pa kričala ena polg mene in je moj ata, zunaj na hodniku, mislil da jaz tako kričim in mu je postalo slabo tako da je šel ven iz porodnišnice na zrakuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.3.2006 13:13:45   
šnucika
Jaz sem samo mižala in predihavala popadke.Na koncu pa malo stokala,v stilu - au,boli,boli...uf,slabo mi bo.....au au au...user posted image ....vse dokaj tiho in,ko sem pritiskala sem mižala in držala sapo,še na misel mi ni prišlo kričanje,ker bi mi pobralo moč za vdih in potisk!Z user posted image  sva bila na koncu mnenja,da sem bila preveč pridna,da bi mogla malo bolj teatralno poskrbet za vzdušje....itak sem bila edina,ki je takrat rojevala in praktično niso imele posla z mano.
Sem pa v naslednjih dnevih poslušala veliko kričanja iz porodne,kar čez dva hodnika se je čulo....in s "cimro" sva se parkrat kar nasmejali.....
nekaterim pač to POMAGA...in prav je tako.

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.3.2006 13:15:02   
Anonimen
Odvisno od posameznice in od poroda do poroda.
Jaz sem kričala na ves glas že eno uro po prihodu, odprta pa nisem bila še niti štiri cm.
Jaz sem pol ure potem, ko mi je odtekla voda, imela popadke najprej na par minut, potem pa na minuto in to tako boleče, da ni besed, s katerimi bi jih opisala. Bi me manj bolelo, če bi mi vse štiri okončine trgali stran.

(odgovor članu lelaval)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
4.3.2006 13:21:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mika)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
4.3.2006 13:31:30   
Anonimen
Ja, grozno je to poslušat, jaz sem bila od vsega tega vsa posrana. Bila pa sem v porodni več ali manaj od ponedeljka zjutraj do srede popoldne, ko so mi končno naredili CR. Po moje od vsega strahu ob poslušanju vsega tega kričanja, ki se je meni zdelo, kot da je od nekoga, ki je tik pred smrtjo, sploh ne bi bila sposobna rodit, tudi če bi se normalano odpirala. Mogoče se pa tudi zaradi strahu nisem, čisto možno. Pa moram reči, da me do prihoda v porodno in do tega kričanja ni bilo niti malo strah poroda.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
4.3.2006 13:56:00   
CatJa
Jaz kričala nisem, sem pa ene dvakrat zarjula ko lev user posted image  Verjetno me je cela bolnica slišala, ob dveh ponoč. Ampak si res ne moreš pomagat. Ne vem, kako bi blo, če bi rojevala par ur. No, če bi, sem imela itak naročeno epiduralno. Tako je šlo pa tako hitro, da ni bila ne smiselna ne potrebna.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
4.3.2006 14:00:09   
kofetek2010
prvič sem bila preveč zmatrana in zaspana, ni bilo več moči user posted image

drugič mi pa ni blo treba niti pisnit, niti potisnituser posted image

sem pa v 22.tednu prve nosečnosti preležala v predporodni cel teden in poslušala kričanje, tuljenje, zmerjanje (uf kaj ene povejo svojim dedcem takrat user posted image ), klicanje na pomoč (ene se spomnim, da se je drla "mami, mami, mami" user posted image )

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.3.2006 14:18:17   
Gina
Ne anonimna, ne da je tolk grozna bolečina, meni je bila še bolj grozna - nobeno kričanje ne more tega izrazit, noben zobar ni za primerjat. Ne, nisem kričala, razen čisto pri zadnjem potisku sem mogoče malo vsakič, ampak imelo me pa je, da bi se drla in tulila, ker je bilo živalsko. Vsakič. Ampka..tudi pozabila sem na bolečino vsakič in do naslednjič se nisem odločila za EA. Še zadnjič se nisem odločila za EA in sem se potem sebi zdela totalna krava, da si nisem omilila bolečin. Ne, ne boli malo, boljše da se pripraviš, da boli fejst fejst fejst. Boli pa točno tako kot med menstro, samo da je močnejše in da ne neha in ne neha in traja tisti krč celo minuto, potem pa praktično nič časa vmes za spočit se. No, ampak mogoče boš pa med tistimi 20 ali 30%, ki jih ne boli, ena moja frendica je par mesecev nazaj rekla, da jo ni nič bolelo, da kaj smo ji to zaene nesmisle govorili. Torej obstaja možnost, da te ne bo bolelo. Jaz ti vseen svetujem EA, kot bom tudi moji hčeri. Ker tam pa ni vprašanje ali boli ali ne, tam te NE boli.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.3.2006 14:23:23   
Grascakinja
Jaz sem tudi ene dvakrat zakričala, pa mi je babica prijazno namignila, naj vso bolečino spreminjam raje v potisk, ne krik. Najprej je nisem ubogala, pol pa vendar. Do konca poroda sem potem bila "raje" tiho in potiskala in res je bilo bistveno bolje. Nisem se več koncentrirala na to, kako me boli, ampak na to, kako bom poštekala popadek, preden pride, se pripravila in potiiiiiiskala ko norc. Ker edino s potiskanjem omiliš bolečino, ne s kričanjem. 

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 21
4.3.2006 15:08:57   
CIPRESA
Jaz pa po pravici povem da se sploh ne spomnimuser posted image Moj je rekel da sem, jaz pa pojma nimam. Je pa res da enim "vriskanje" pomaga drugim pa prav nič. Če mi je ali ni pa se ne spomnim, ker je bil kar dolg in naporen porod.

Se je pa tudi meni zgodilo dan pred porodom da sem v porodni ležala z tabletom v riti ko so mi mehčali maternični vrat in je ena prišla tja popolnoma histerična da ji je odtekla voda in ni in ni nehala vpit in jokat. Vseh pet ur kolikor sem ležala na postelji sem jo poslušala ko je klicala mamo, pa moža pa vse svetnike ki jih jaz še poznam ne, na koncu je od stresa in skrbi še bruhat začela....ko sem vsa prestrašena vprašala sestro če je to normalno je rekla da ni in da je ta ženska že prišla vsa iz sebe ko se popadki še začeli niso dobro in da to naredi takšen strah. Punco so nato po 5 urah odpeljali na CR ker so videli da se tapravi popadki še začeli niso ona pa je bila že totalno fuč in nebi zmogla potiskanja.

Ti se osredotoči le na to da boš poslušala babco kaj ti bo rekla in čim manj strahu. Boli kot boli ene bolj druge manj.....ampak s tem se ne obremenjuj raje misli na otročka ki ga boš stisnila potem k sebi.

< Sporočilo je popravil CIPRESA -- 4.3.2006 15:09:48 >

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.3.2006 15:12:37   
soncek&luna
jaz sem na koncu poroda, po nasvetu babice user posted image , kricala...in je res bilo lazje... sem bila pa po eni strani vesela, da ni bilo nikogar od bliznjih zraven poroda, ker me je imelo, da bi ze babico poslala nekam (no, pa je nisem)... 

Mami, pika moja!

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
4.3.2006 16:31:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu soncek&luna)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
4.3.2006 17:44:12   
PiaM
Jaz se nisem niti enkrat zadrla, kaj šele, da bi kričala. Ljudje smo različni in tudi različno prenašamo bolečine in nanje različno reagiramo. Naj te to ne prestraši!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?