lucika
|
Že kakšno leto gledava in računava, kje in kakšen kredit bi vzela,za nakup hiške. na srečo (ali žalost), živiva v kraju, kjer imava nagledano starejšo hiško, in zgleda, da nama jo bo končno le uspelo dobit... zdaj ko sva tik pred tem, pa me grabi panika. prej sem se imela za poznavalko, zdaj se mi pa zdi, da do pet ne znam štet. torej, kredit, hipotekarni, okoli 10 miljonov; rabiva celotno kupnino, doba 15 let, ali več, bolje pa da ne. pred nekaj meseci sva ze hodila po bankah, a zdaj vidim, da so vsi izračuni zgolj informativni. kako se naj zdaj lotiva tega??? ti banka da pravo ponudbo? vsaka na katero greš?ali te resno jemljejo šele ko prideš s predpogodbo? zdaj se sploh obstajajo krediti s fiksnimi obroki? ker gledam, da se ti na euribor in libor spreminjajo v vrednosti. in to ne malo, koliko berem... trenutno sem cisto adijo, sploh ne vem, kako se naj obrnem. je le od odlocitve odvisen kar lep del zivljenja, in ce se zaj*, ni glih lušno... prosim vse, ki ste v kratkem jemale kredite, za pomoc... bila sva na sparkasse in hypo, pa nlb. na prvi se nismo zmenili nic kaj konkretnega; naj vse prineseva, kaj se rabi, pol pa odobrijo ali ne. halo, to ni glih ponudba, da jo lahko primerjas. na hypo bi nama dali hipoteko +zavarovanje, kar ne vem, ce je najbolj pametno... kam, na kaj bit pozoren..
|