Poka
|
Je sicer v teh časih čudno, da si ga sploh dobila. Razen za manjše potrošniške, če si za NDČ, ti ga še odobrijo, mora ti pa ostat nekaj čez 400 eur an računu - sklepam da je podobno na bankah, so pa to pogoji, ki sem jih prebrala v eni od trgovin. Sama sem pred leti sicer dobila kredit, pa nisem bila zaposlena, ampak sicer sem vedno imela na račun mesečno malo višje dohodke, pa so verjetno sklepali, da se bom znašla. Nimam službe za NDČ, v 5 letih sem zamenjala ene 6 delodajalcev, da bi bila pa brez službe se mi je pa ravno takrat zgodilo in je trajalo 2 meseca. No in ko si opremljam hišo, pa vsaga tudi ne morem z gotovino kupit, nisem vedela, kako naj vzamem npr. na obroke nekatere stvari. In v Big Bangu ni pogoj, da si za NDČ in dobiš na 36 obrokov, sicer z obrestmi. Do 12 pa mislim da skoraj povsod, razen Merkur ima res neumne pogoje, ne vem kdo kaj kupi tam, glede na to, da so zdaj redki z zaposlitvijo za NDČ, pa redko katera firma je dosti stabilna, da ti sploh odobrijo kredit. Sicer pa jaz to zelo cenim, če je kdo sposoben še dodatno delat poleg službe, tudi jaz tu in tam, na pripombe se pa ne oziram. Ni sploh res, da ni dela za druge - bo itak potrebno malo ustvarjalnega razmišljanja, da bomo sploh preživeli, ker vsi ne morejo bit sam čistilke pa varuške.
|