Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: kredit-vezan na EUR ali CHF 18.5.2006 15:12:00
|
|
|
|
Klarissa
|
zadnjič je pisalo v Financah, da je bolj varno vzeti kredit v EUR. lp
|
|
|
|
RE: kredit-vezan na EUR ali CHF 18.5.2006 15:22:48
|
|
|
|
Anonimen
|
Razlika je v tem, da se pri CHF kreditu obrok mesečno preračuna iz CHF v SIT po tečaju za CHF, pri EUR pa po tečaju za EUR. Obrok pa je nižji zato, ker so osnovne obrestne mere pri kreditih v CHF nižje. Zakaj pa ne vem....Verjetno zato, ker je Švica stabilna država, bolj kot cela Evropa skupaj
|
|
|
|
RE: kredit-vezan na EUR ali CHF 18.5.2006 15:25:31
|
|
|
|
darja72
|
Samo v info, če vzameš stanovanjski kredit v Hypo banki imaš možnost večvalutnega kredita, zavarovati pa ga moraš z hipoteko. To pomeni, da kredit lahko začneš z švicarji in če se razmerje poslabša ti na podlagi pisne vloge kredit spremenijo v evre. Upam, da je odgovor kaj koristen.
|
|
|
|
RE: kredit-vezan na EUR ali CHF 18.5.2006 16:39:26
|
|
|
|
mika
|
kredit ti iz chf lahko spremenijo v eur, tudi če nimaš hipotekarnega kredita. Midva imava v HYpo banki kredit na 15 let in vezan na chf, ker je bolj stabilen. Če bi se pa kaj začelo s chf dogajat, bova pa menjala v eur. Lp, Mika
|
|
|
|
RE: kredit-vezan na EUR ali CHF 18.5.2006 20:30:56
|
|
|
|
nina6
|
Jaz imam kredit v CFH. DO 1.1.2007 ne pričakujem drastičnih sprememb, potem bom itak imeli eure, ša bomo videli So mi pa vsi priporočali CHF
|
|
|
|
RE: kredit-vezan na EUR ali CHF 18.5.2006 21:48:56
|
|
|
|
darja72
|
Mika, večvaluten kredit je vezan samo na hipoteko. Seveda pa lahko kadarkoli valuto spremeniš, če imaš kredo na švicarja. In sicer tako, da vzameš nov kredit s katerim poplačaš starega. Preveri.
|
|
|
|
RE: kredit-vezan na EUR ali CHF 19.5.2006 8:53:42
|
|
|
|
2ursae
|
ja, jaz sem tudi vzela na chf vezan kredit (nižja anuiteta kot pri na eur vezanega), ampak le zato, ker ga bom odplačevala le 3 leta in za tako kratek čas je predvidljivo, da drastičnih spramemb ne bo. Ko pa sem vzela dolgoročni kredit, sem se pa definitivno odločila za eur.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?