|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kravje mleko
14.3.2007 21:43:31   
Sandra*
Zdaj me pa nekaj močno zanima???

Vse pišete, da kravje mleko ne pred dopolnjenim 12. mesecem. recimo otrok gre v vrtec pri cca 11. mesecih. V vrtcu pa imajo v jaslih vsak dan za zajtrk mlečni obrok pripravljen s kravjim mlekom. A se vam to ne zdi šok za organizem? Prej eno leto nič potem pa vsak dan?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kravje mleko
14.3.2007 22:43:57   
eya
Definitivno je tolahko problem, če ima otrok slučajno alergijo na mleko. Če bi šel moj mali z 11 meseci v vrtec, bi mu dala vsaj 14 dni prej mleko, da bi ga postopoma uvedli.

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.3.2007 7:00:53   
maya2
Če sem jaz prav razumela v posvetovalnici se lahko kravje mleko uvaja prej, le alpsko mleko ne pred 12. mesecem. Naši sem s 7. mesecem začela uvajat skutke in jogurte (po navodilu pediatrinje), pri 9. pa sem ji začela dajati občasno tudi gres in puding na mleku, vendar navadnem, tistem ki se mora še prekuhati. spet po navodilu svetovalne - v kateri so mi mimogrede rekli da lahko že pri 7. mesecih uvajam kravje mleko (vendar ne alpskega).

LP  

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.3.2007 21:32:46   
blak
Ja, to kravje mleko je res user posted image ! Tudi meni ni jasno, kako ga vrtci lahko dajejo, me mame pa nikar ne! Pa tudi to ali navadno ali alpsko je 1001 mnenj in nasvetov.
Mi smo naredili tako: pri skoraj 11 mesecih smo začeli adaptirano mešati (1.dan 180ml adapt +30ml kravje, 2.dan 150 adapt+60ml kravje....) z navadnim kravjim. Na srečo ga lepo prenaša, čeprav je pri enem adaptiranem in enih skuticah imel težave. Baje je odvisno od sestave in dodatkov (posebej pri skuticah).

Malo sem zašla, ampak dobro.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.3.2007 22:22:02   
stuhica
oJLA sANDRICA!

ja vidm da tebe tud to vprašanje matra mene tudi!!? ma sej sploh ne vem več koga pa kaj poslušat pomoje je najbolj da nardiš sam tako ot misliš da je prav! Definitivno se pa strinjam s tabo da je verjetno res šok za organizem če  prej ni navajen kravjega mleka!?

ktarega pa ti daješ marku? Pa kaj simu že kaj ponudla skuhanega z mlekcom al še ne? jaz sem mu zadnjič ko sem sebi skuhala mlečni gres ponudila pa je kar pojedel par žličk takod a počasi bom tud jaz začela kljub temu da verjetno naš lump ne bo šel v jasli! Ma ga bo treba kar navadit čimprej!

Čav bav

(odgovor članu blak)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.3.2007 16:07:02   
Sandra*
Jaz Marku dajem kravje mleko bp, kupim sveže mleko mercator 3,2 maščobe, mu skuham gres, al mu ga dam v flašo...skratka hipp imam v omari za kamuflažouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.3.2007 22:16:20   
Peli
Moj Aljaž je že od 6. meseca na kravjem mleku, ker drugega ni hotel, pa je rekel pediater bolje to kot nič. Sicer pa smo imel v porodnišnici enega pediatra ki je rekel da od 6. meseca naprej že lahko dobi tud mal kravje mleka "saj smo vsi z njim gor zrasl".
Dobr če se pojavi alergija potem je bolš da ga ne...
v vrtcih pa imajo itak mlečne obroke s kravjim mlekom in je fino da ga je do takrat otrok že navajen.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.3.2007 12:49:53   
Metuljček Cekinček
Moj metuljček je šel z enajstimi meseci v vrtec in ravno zaradi tega, ker sem se bala, da v vrtcu ne bo hotel jesti zajtrka, sem mu pri desetih mesecih začela kuhati mlečni gres, riž, polento na mleku, močnik in podobne mlečne zadeve.

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.3.2007 16:39:56   
jezika
JS TI BOM ČIST ODKRITO POVEDALA. MOJA HČERKA JE KRAVJE MLEKO OD 5 MESECA DALJE. JE ŽIVA, ZDRAVA SE LEPO REDI IN JE BREZ PROBLEMOV. NEVEM ZAKAJ VSI ZDRAVNIKI GOVORIJODA  GA NAJ NE JEDO. KAJ PA MALČKI KI SO ALERGIČNI NA VSO ADAPTIRANIO MLEKO? PA NAŠI STARŠI, KI SO JEDLI LE KRAVJE MLEKO????? A NI TO MAL PRETIRANO.

(odgovor članu Sandra*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.3.2007 9:10:20   
BAMBINA_
No jezika, saj v času naših staršev so tudi kajenje propagirali kot sredstvo za hujšanje.
Če bi večina, ki je pila kravje mleko v tako zgodnjem obdobju, le-tega dobro prenašala, ga ne bi odsvetovali. Gre pa zgolj za priporočilo, da ne tvegaj, ker lahko povzroča prebavne motnje, alergije itd. Pri vas ste pač tvegali, otrok mleko dobro prenaša, vendar to ne pomeni, da je tako tudi z ostalimi otroci, kajne?
Ekola, pa še en fin članek o uvajanju kravjega mleka pri otrocih.

< Sporočilo je popravil BAMBINA_ -- 23.3.2007 9:13:29 >

(odgovor članu jezika)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Najljubši letni čas?
petruska

Tvoj letni čas je?

Pomlad (30%)

Poletje (55%)

Jesen (5%)

Zima (9%)

Število vseh glasov: 74

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!