|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kratek maternicni vrat
7.3.2011 10:49:11   
maktub
punce....aa vse  te ki ste imele kratek mater.vrat.č. jaz sem 2.noseča in  imam v 15 t  dolgega  25mm ( mislim da je mm.,:) ) in mi je reku drl. da je skrajsan.,.,,v 1.nosečosti sem ga v istem času imela 47...
namreč skrbi me kako je s tem saj sem v 1.nosečlnosti se kr zgodaj začela odpirat... po  28t sem bila ze za 1cm odprta...in kott mi je reku dr. ga imam zelo zelo občutljivega...

vse tiste ki ste imele tako kratkega kako se je vse pri vas odvilo?...me je tako strah da skrajsan vrat pripomore k hitrejsemu odpiranju.l..
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kratek maternicni vrat
7.3.2011 11:35:29   
mismis
a da bi ti naredili cerklažo pa ne pride v poštev?. Glede na to, da si sedaj v tednih, ko je to še izvedljivo, bi bilo dobro, da ti jo naredijo, kajti MV 25 mm pri enojčku je kar kratek

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.3.2011 11:38:29   
maktub
za enkrat mi dr.ni nič reku saj mi je to povedal dr. na urgenci ko sem prisla zaradi malih krvavitev...je pa reku da v 2.nosečnosti je vrat vedno krajsi....

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.3.2011 11:56:37   
mismis
IZVIRNO SPOROČILO: maktub

za enkrat mi dr.ni nič reku saj mi je to povedal dr. na urgenci ko sem prisla zaradi malih krvavitev...je pa reku da v 2.nosečnosti je vrat vedno krajsi....

ja, pa tudi predčasni porod se zna ponoviti, saj tako sem razbrala iz tvojega prvega posta, ko si napisala, da si se začela zgodaj odpirati.
Moj predlog je, da čimprej kontaktiraš svojega G, mogoče že samo zato, da boš mirna

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.3.2011 11:58:41   
maktub
ja odprit  sem se začela kr zgodaj ampak sem prisla do roka... aa da naj kr mojo ginek.pokličem in ji tole povem?

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.3.2011 12:10:02   
mismis
Jaz bi jo, res te nočem strašiti, ali pa delati kakšno paniko, vendar meni so tudi v 20. tednu ugotovili skrajšan MV in sicer 22 mm, kar je toliko bolj kritično, ker nosim user posted image user posted image . Za cerklažo je bilo že prepozno, en teden em ležala v bolnici v strahu za moja user posted image user posted image , potem sem pa HB sem zvedela za neko raziskavo po kateri vstavljajo ženskam, ki imajo skrajšane MV, vaginalni obroček (pesar).

Je pa z mano ležala tudi punca, ki so ji v 24. tednu ugotovili skrajšan MV (imela ga je 25 mm), noseča je bila z enojčkom. Tudi njej so vstavili obroček, ampak kot kaže je bilo že prepozno, saj je dober teden po tem že rodila. HB je user posted image  vse v redu, bo pa moral kar nekaj časa biti še  na EINT.

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu maktub)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.3.2011 21:03:37   
almk
tudi jaz sem imela skrajšan MV in sicer v 24 tednu z dvojčkoma 22 mm, posledično sem potem strogo ležala v bolnišnici do 35 tedna, ko so mi sprožili porod zaradi zahiranosti ploda...tako da moje mnenje je - kontaktiraj svojega ginekologa..

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.3.2011 21:35:31   
mismis
Almk, če misliš mene, sem jaz že v kontaktu z moje G oz. po novem me itak vodijo v ambulanti za patološko nosečnost, ker so mi vstavili materično obroček. Imam pa tako kot ti predpisano strogo mirovanje, jaz sicer ležim doma in vstanem samo, ko grem na wc ali jest

Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu almk)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.3.2011 10:24:23   
barni
Meni se tudi vsako nosečnost malo prehitro začne krajšati MV in od znotraj odpirati. Samo kolikor sem brala Pušenjaka, počivanje prav nič ne pomaga, ker gibanje ne vpliva na krajšanje MV ampak povsem drugi mehanizmi.

Jaz sem sicer imela v 18. tednu dolg MV 42 mm in popolnoma zaprtega, samo to se lahko zelo hitro spremeni. Sedaj se mi je že pojavilo otrdevanje trebuha, ki ni najbolj prijetno (nekakšni lažni popadki, ki so prav nadležni in se pojavijo samo na enem delu trebuha).

Na morfologiji bomo videli, kako kaže z dolžino MV in tisto je nekako najbolj mirodajen podatek. Upam, da bo ok. Lahko pa si prebereš na MON-u glede raziskave, ki jo delajo na temo prezgodnjega poroda. Pa lahko pokličeš in prašaš tam, kako je s tem.

Ni rečeno, da se boš tudi tokrat začela tako hitro odpirati.

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 9
8.3.2011 13:09:29   
maktub
jaz sem mojo klicala ampak je nisem dobila..sem pa pustila sporočilo sestri ki ji je podatke posredovala..
sem pisala dr.pusenjaku in je reku da v 15t  MV dolg  25mm ni prav nič skrajsan???da naj pokačam do  nasl. pregleda ki je čez 1 mesecv pri 20 t in da če takrat vidi mi takrat lahko vstavijo tale obroček.,.
nevem meni to vse ne dissiii

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?