|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kratek maternicni vrat
17.12.2009 11:18:48   
rogljicek
Noseca sem 20t in imam izjemo kratek maternicni vrat (16mm) Ker imam ze tako ali tako rizicno nosecnost zaradi stalnih krvavitev ostajam doma in striktno pocivam,
Zanimam me ali ima oziroma je imela katera tako kratek MV, kako poteka nosecnost, kaj so vam svetovali,.... Oziroma ali ste prezgodaj rodile in koliko.

< Sporočilo je popravil rogljicek -- 17.12.2009 11:19:34 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kratek maternicni vrat
17.12.2009 14:41:59   
crvicek
Pri enojčkih je kritična meja 15 mm v 23.t, pri nas z dvojčki pa pri 25 mm v istem tednu. Če je MV pod to mejo, je potrebno ukrepanje kot je cerklaža ali ta novejša metoda z obročkom  za katero ravnokar poteka mednarodna raziskava, oz. kar se odloči G.

Jaz sem noseča z dvojčki in v 23.t se mi je MV iz 32 mm skrajšal na 23 mm, nakar so me zadržali v bolnici na opazovanju in mi dali tabletke proti krčem, s tem da pri meni se je še naredil lijak na notranjem materničnem ustju, kar je nakazovalo da bi lahko prišlo do odpiranja. Odločali so se med cerklažo in obročkom in na koncu so mi vstavili obroček (ampak ne tega za katerega sem omenila, saj živim v tujini, kjer se že rutinsko uporabljajo eni drugi). Ob odpustu sem imela MV 27mm. Imam pa priporočen počitek in se res tega držim, tako da samo poležavam in res nič ne delam, čeprav je bilo na začetku kar težko, saj sem bila do sedaj zelo aktivna. V petek sem imela pregled in moj MV je meril 30 mm, tako da je stanje stabilno!user posted image

Pušenjak sicer pravi, da če je vrat zaprt, počitek ne pripomore k boljšim izidom; ampak kljub temu mislim da nekaj le pomaga, ker maternica ne pritiska dol (še posebno pri nas dvojnih), tako da se bom kar tega držala še naprej in lepo počivala.

< Sporočilo je popravil crvicek -- 17.12.2009 14:44:54 >

Najini princeski raseta...

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.12.2009 15:10:32   
Jada82
Rogljiček, tudi jaz imam probleme z MV. Meni so to odkrili na morfologiji v 21. tednu. Nosim enega otroka. Takrat mi je moja G rekla le, da imam izredno krateko, tanko ustje in mi priporočila počitek ter me dala na bolniško. Prvi teden nisem toliko počivala, sicer več kot ponavadi, pa vseeno ne ves čas. Potem sem šla spet na pregled in me je dala na bolniško do poroda. Po tem sem šla po 2. mnenje h drugemo G, nameril MV 24 mm, kar naj ne bi bilo tako kritično. Ampak jaz sem se zelo ustrašila in sem potem res ogromno ogromno ležala. Torej, vstala sem le za wc, stuširat in jest. Drugače pa sem cel dan ležala in to 2 meseca. Saj, bilo je precej grozno, dolgčas, sita sem bila, ampak se splača. Potem mi niso več gledali MV, ampak sama čutim, da se je stanje popravilo, ker me več ne tišči tako dol, prej me je ves čas tiščalo lulat, čeprav naj bi bilo to v 2/3 nosečnosti že mimo, no, pri meni ni bilo, ker je biluser posted image nizko.
Sedaj sem v 32. tednu in me je že manj strah (najhuje je bilo v 23. tednu, takrat me je bilo res strah, da bi blo kaj narobe, pa vleklo se je). Sedaj sicer še veliko počivam, vendar tudi že kam grem, vstanem, kaj naredim. Res pa je, da sem se zaležala in nimam čisto nič kondicije, takoj sem zadihana in čisto fertik.

Hm, upam pa še vedno, da se user posted image letos še ne rodi, da počaka vsaj do 36. tedna. Še raje pa vidim, da pride na ta svet ob roku.
Ja, težko je počivat, ampak verjemi, se splača. Baje, da potem vse pozabiš ...
Pri nas pa še stanovanje prenavljava in je še toliko težje, ker jaz namesto da bi mojemu kaj pomagala, samo ležim. Hm ...
Veliko sreče in počivat!

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.12.2009 16:20:48   
divans1
Kaj to v bistvu pomeni, če je MV kratek? Da user posted image pritiska dol in lahko prej rodiš oz. se začneš prej odpirat....user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.12.2009 17:19:05   
rogljicek
Hvala punce za tako izcrpne odgovore. Sem bila danes pri ginegologinji in, ko je videla, da imam tako kratek MV, je takoj klicala v bolnico, da naredijo opracijo. Jutri moram it na pogovor (ti nemci se tako radi pogovarjajo), operacija upam, da naslednji teden. Meni bodo verjetno delali cerklazo.
Sicer sem pa mela ze v prvi nosecnosti kratek vrat (ne vem kako kratek) in sem rodila na rok.
Divans1, pri kratkem MV je vecja moznost, da pride do SS ali predcasnega poroda.

Crvicek, kje pa ti zivis?

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.12.2009 17:32:01   
crvicek
Ja, saj v takih primerih se ponavadi kar za cerklažo odločajo.
Boš vidla da bo vse vredu in boš srečno donosila! user posted image
Obvezno pa uporabljaj antiseptike (kar ti bodo že v bolnici povedali), da preprečiš infekcije, saj se okrog šivov nabira nožnični izcedek in tako ustvarja ugodno okolje za namnožitev bakterij. Tudi jaz si dnevno vstavljam nožnične globule v obliki antiseptika in preglede z brisi imam na 14 dni, da redno spremljajo, če se pojavi kaka bakterija in jo tudi takoj pozdravijo z antibiotiki, saj bakterije tudi lahko sprožijo predčasen porod.

...aja, sem pa na Poljski..

Srečno!

Najini princeski raseta...

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.12.2009 22:17:44   
Hator
Pridno počivaj, nič dvigovat, pa bo. Jaz sem rodila čisto noramlno z 39t. Sem se pa pazila. Srečno.

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?