|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   krajšanje MV
18.6.2009 20:40:45   
dali1
Zanima me bodoče mamimca, ali se tudi katera izmed vas srečuje z problematiko prekratkega MV?
Danes mio je moja G rekla, da se mi je v 3 tednih moj MV skrajšal na samo 4 cm. Sedaj sem v 23. tednu
Ali je lahko to velik problem v nosečnosti?
To je moja prva nosečnost in sem kr strahopetna :=)

Hvala vam
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: krajšanje MV
18.6.2009 21:47:25   
TRIŠ
Moja sestrična je pristala v bolnici pa je v 30 tednu in se ji je MV skrajšal  ,mislim da se ti je skrajšal za 4 cm in ne na 4 cm(upam)kajti drugače bi te dali v bolnico.Je pa nujen počitek oz. kar strogo ležanjeuser posted image .Upam da bo vse OK,res pa počivaj,pa srečnouser posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil TRIŠ -- 18.6.2009 21:48:14 >

(odgovor članu dali1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.6.2009 22:02:55   
Muca83
No zdaj pa ne vem več kaj je cm in kaj mm, ko sta kar povsod napisali cm.
Ker je moj MV bil pri 30 tednih dolg 38 mm in je moja ginekologinja to opisala kot "dolg in dobro zaprt".
Mislim, da je meja za paniko nekje pri 15 mm, sicer je pa itak maternični vrat "živa zadeva" in se njegova dolžina ves čas po malem spreminja.

< Sporočilo je popravil Muca83 -- 18.6.2009 22:07:04 >

Lana, 27.08.2009 (3.460 g, 50 cm, OG 37 cm)
6. mesec: 7.430 g, 67 cm
7. mesec: 8.240 g, 68 cm

(odgovor članu TRIŠ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.6.2009 11:33:17   
anaj22
tudi meni se je v prvi nosečnosti skrajšla Mv v 28t., dobila sem inekcije za rzvijanje plučk in počivati sem morala. Malo večkart sem prišla na kontrolo in ker se je stanje umirilo je bilo vse ok. Me ja pa G opozorila da bi večji problem za prezgodnji porod nastal če bi se poleg krajšnaj MV še odpirala.
Tako da ne delat prehitro panike, ker se lahko vse še umiri.

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu Muca83)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.6.2009 12:01:20   
sabsa
Sama sem imela v 25. tednu MV dolg 33 mm, v 29. tednu pa se je skrajšal na 22 mm.Ostala sem na bolniški in počivala do 34. tedna. V 32. tednu je meril 22 mm, potem mi ga niso več merili. Po 34. tednu sem začela pospravljati po stanovanju, hoditi ven in v 36. tednu sem rodila sicer zdravo punčko. Torej se ni za hecat.

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.6.2009 15:47:10   
dali1
Najlepša hvala za nasvete i spodbudo.
Moja G je tako tako, da vse na pol razloži zato sem tudi tako prestrašena :=)
Sem doma na bolniški, zato bom vse nasvete res upoštevala in max počivala. Ampak saj ne moreš skoz ležati :P)
Saj gibamo se lahko in nekaj postorimo doma, skuhamo.....??? Ali je to tudi prepovedano?

Lp vsem

(odgovor članu sabsa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.6.2009 21:20:21   
eva1
men pa ni jasno od kje imajo vaši G licenco za opravljanje poklica???

40mm ali 4 cm je izredno dolg MV in niti približno ni skrajšan..o skrajšanem MV govorimo ko je manj kot 15mm...tak da ni razloga za paniko!!!!!

(odgovor članu dali1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.6.2009 12:01:22   
dali1
Eva hvala!
Ta moja G je malo straejša, saj jo bom po porodu tudi zamenjala, ker je grozna:-)
Tudi na pregldeu mi noče narediti Uz češ pripadaji nam samo 2, ko pa sem imela morfologijo mi ni hotela narediti nobene slikice otročička. Mislim žalostno!!!!

lep deževni vikend :-))))

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.6.2009 18:20:35   
KatMat

IZVIRNO SPOROČILO: dali1

Eva hvala!
Ta moja G je malo straejša, saj jo bom po porodu tudi zamenjala, ker je grozna:-)
Tudi na pregldeu mi noče narediti Uz češ pripadaji nam samo 2, ko pa sem imela morfologijo mi ni hotela narediti nobene slikice otročička. Mislim žalostno!!!!

lep deževni vikend :-))))
ja u bistvu ima prav......ministerstvo za zdr. je dolocilo da sta v nosecnosti le se dva obvezna uz...potrditev nosecnosti in morfologija....ucasih je bil se en v 32 tednu ampak so ga ukinil ces da je nepotreben _(to velja za nosecnost brez posebnosti)

meni tud moja ni hotela narest nic vec kot je doloceno

(odgovor članu dali1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.6.2009 11:23:56   
dali1
Sam to je žalostno kaj se gredo. To pa je samo zato, ker vedo, da bo vsaka nosečnica plačala še vsaj en ali dva UZ, da smo lahko pomirjene kako napreduje nosečnost in da sploh vidiš kako se tvoj otrok razvija.
Samo denar bi radi :=)))))

(odgovor članu KatMat)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.6.2009 15:06:23   
Hator
Meni pa je moj G vsakič naredil vaginalni pregled + UZ, brezplačno. Res pa, da je ostale UZ naredil zelo na hitro, mogoče minutko, toliko da je videl, ali je vse ok s plodovnico, popkovino, srček... 

(odgovor članu dali1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?