Spark
|
NevenkaP- števce za elektriko imamo nekako razdeljene, da se ve, kdo je koliko elektrike porabil, vse skupaj, pa je vezano na en sami števec, na katerega prihaja račun. Tukaj ni problemov. Števec za vodo, pa je eden in edini. Se pa samo spomnim, ko sem se sem preselila, in je takrat njegov brat živel še z bivšo, s katero imata otroka, je tast vedno govoril, da se voda deli na tri dele, ker kao tisti otrok nič ne porabi. Midva sva bila takrat sama. In jaz nisem hotela na to pristati, in smo se malo skregali, ker sem težila, da se voda povsod plačuje po osebah, in da jo bom tudi tukaj tako. Takoj, ko sem prvič rodila, smo začeli plačevati vodo za tri osebe, in ko sem rodila drugič, sem začela plačevati za 4 osebe, pa ni nikoli rekel, da moji otroci ne porabijo veliko. Naj se razumemo, prav je da plačam, za 4, saj nas je konec koncev 4. Marogica- števec za vodo je v našem stanovanju, in jaz vsak mesec popišem, delim s 7 oseb, pomnožim s 4 in toliko znaša naša voda. Toliko mu dam, in to je to. Tast in tašča, pa sama od sebe tudi ne rečeta, da bi bilo kaj drugače, njegov brat pa tudi ne. Jaz poravnam svoje račune, in imam čisto vest. Nikoli mi nobeden ne bo mogel kar koli rečti. Ampak, mi je čudno, ker nikoli od njih nič ne pogleda, da vsaj vedo, koliko bi moral njegov brat plačati. To me včasih pojezi, ampak, kaj čem. Jaz imam čiste račune.
|