|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kr neki
17.10.2008 12:00:01   
Spark
Eno malo glupo vprašanje.

Živimo pri tastu in tašči. V tej hiši živi tudi možev brat.
Položnica za vodo prihaja ena sama.
Za elektriko tudi- ampak imamo postavljene še dodatno svoje števce da se ve, koliko je kdo porabil.
Ostali stroški se delijo.

Sedaj pa me zanima. Možev brat  im punco, ki je zadnje leto res veliko pri nas oz pri njemu, in zadnjih nekaj mesecev, praktično živi tukaj, ampak, ni pa čisto uradno priseljena k njemu. Za moževega brata ne vem, ali on plačuje svoj del stroškov ali ne, jaz za nas popišem števce in mu plačam. Tako pogledam tudi števec za vodo in preračunam, koliko pride za naše 4 člane in mu toliko dam. Sedaj pa gruntam, ali naj upoštevam, še punco od moževega brata, ali ne. Ne bi se rada kregala, ampak po drugi strani pa bi rada imela razčiščene račune.

Kako ste to vi pri vas uredili?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kr neki
17.10.2008 12:21:32   
amaya
uh huda stavrca je to. Dejte se čimprej pogovorit, preden bo ogenj v strehi user posted image

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.10.2008 13:12:11   
Anonimen
Jah...kreg bo pomoje kujuser posted image No al pa neuser posted image

Veš kolk jih je pri nas v bloku neprijavljenih,pa eni avtomobile perejo........količina se pa potem razdeli na nas prijavljeneuser posted image

(odgovor članu amaya)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
17.10.2008 13:18:26   
Spark
Sej verjetno se ne bomo glih skregali me bodo pa mogoče grdo gledali, samo ne bi bila pa jaz rada ta tatečna, sploh, ker se fajn razumemo. Z njegovo bivšo se sploh nismo razmeli in mož in njegov brat takrat nista imela nobenih stikov, pa živita v isti hiši.

Samo malo sem razmišljala, in sem vas hotela vprtašati. Mah, bom pa še malo počakala, pa bom enkrat tko v fori vprašala, a je ona zdej tuki priseljena al še ne, da vem, kako je s stroški.  user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.10.2008 13:40:07   
Anonimen
Počak še mal,boš pol zatežila,ko bosta imela dva otroka in psauser posted image

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
17.10.2008 13:59:54   
Spark
Sej maš prav. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.10.2008 15:24:08   
barika
Če se tušira pri vas, bi lahko kaj primaknila zraven, ali pa njen fantuser posted image . Če pa samo spi tam, potem pa ne vem ...

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.10.2008 17:07:30   
Spark
Pri njemu visi nonstop, in pri njemu se kopa, pere perilo, itd. Samo kadar dela nočni šiht, hodi potem domov spati, drugače pa je skos pri njemu. 

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.10.2008 17:16:44   
Anonimen

Res je.

(odgovor članu Spark)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
18.10.2008 1:10:17   
Olivija
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

Res je.

kaj pa vem, glede na to, da se dobro razumete, bi jaz počakala na njeno uradno preselitev, sej toliko vode pa verjetno tudi ne porabi. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.10.2008 11:49:09   
Spark
Ma ja, sej ne bom težila. Ker je brezveze. Škoda da se skregamo zaradi parih €€€.
Me je pa samo zanimalo, kako ste to vi uredili, če ste imeli podoben primer.

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.10.2008 13:18:48   
Ronči
user posted image  kako vprašanje

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.10.2008 13:22:54   
Jessy
Konec koncev pa ne gre le za par €€€. Nekaj jih pustiš tu, nekaj tam, pa se nabere...
Pri nas smo na isti števec vezane kar 4 družine. Ena od teh družin dobi vsako leto obiske iz tujine in so tu po mesec ali dva, pa vedno sami od sebe štejejo za vodo tudi goste. Saj navsezadnje se največ vode porabi ravno s pranjem, potegovanjem vode v kotličku, tuširanju...
Jaz bi vprašala tako v fori, kot si ti rekla...Malo za šalo, malo za res.

Še nekaj dejstev:
  • Če pustimo vodo teči ves čas, ko si umivamo zobe, steče v prazno prek 20 litrov vode.
  • V petih minutah prhanja porabimo 140 litrov vode.
  • Kopanje v kadi zahteva povprečno do 250 litrov vode.
  • Vsakič, ko v stranišču potegnemo vodo, se okrog 20 litrov čiste vode v hipu spremeni v umazano.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.10.2008 13:23:51   
Marogica
Meni se zdi vprašanje čisto umestno, nič kaj glupo...Konec koncev vsak človek denar težko zasluži...Pa v bistvu tukaj ne gre za par Evrov, temveč za princip. Če vsi plačujejo glede na porabo oz. družinske člane, ne vem, zakaj brat ne bi imel istih pravil.

Če se da, naredi tako, da popišeš, sešteješ, karkoli že, za vašo družino, ostalo pa trenutno pusti pri miru. Konec koncev bi se morala za to pobrigati tast in tašča. Torej, če se da....plačuj vaše stroške korektno dalje...za ostalo se pa naj oni med seboj zmenijo...

< Sporočilo je popravil Marogica -- 18.10.2008 13:32:32 >

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.10.2008 13:37:04   
NevenkaP
Sploh ni glupo vprašanje. Zato pa se ljudje kregajo, ker v startu ne postavijo osnovnih pravil, potem se pa nabira in nabira in enkrat izbruhne. Ni mi pa jasno nekaj. Praviš, da imate odštevalni števec in da veš, koliko je vaša poraba in toliko plačate. Torej gre razlika na račun staršev in brata, če prav razumem. V tem primeru te niti nima kaj brigat, kako si naprej delijo oni. Če so pa števci skupni in delite na število oseb bi pa jaz rekla.
Midva imava trenutno po sili razmer skupne števce s taščo in tastom, svakinja pa ima svoje števce. Mi smo prvi dan dorekli, po kakšnem ključu bomo delili stroške. Naknadno sva midva ugotovila, da je pralni in sušilni stroj od svakinje vezan na naš števec. Starša sta to vedela ves čas, ampak sta pač zavestno plačevala njihovo porabo. Midva tega pač nisva pripravljena (zakaj že?) in sva to tudi povedala in smo se brez problema zmenili. Včasih je pač tako, da ljudje niti ne pomislijo, da nekaj ne štima. Ne gre za to, da bi kdo hotel živeti na tuj račun.
Ne vem, jaz vedno delam po principu, bolje prva zamera kot zadnja. In čisto mirno živimo.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.10.2008 16:26:08   
Jessy
NevenkaP, jaz sem jo razumela, da imajo vmesne števce pri elektriki, za vodo si delijo na osebe. Elektriko plača svoj del, vodo pa po osebi in če zanjo ne plačujejo, je toliko višji znesek.
Vsekakor je res boljše prva kot zadnja zamera.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu NevenkaP)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.10.2008 16:29:55   
Spark
NevenkaP- števce za elektriko imamo nekako razdeljene, da se ve, kdo je koliko elektrike porabil, vse skupaj, pa je vezano na en sami števec, na katerega prihaja račun. Tukaj ni problemov.
Števec za vodo, pa je eden in edini.

Se pa samo spomnim, ko sem se sem preselila, in je takrat njegov brat živel še z bivšo, s katero imata otroka, je tast vedno govoril, da se voda deli na tri dele, ker kao tisti otrok nič ne porabi. Midva sva bila takrat sama. In jaz nisem hotela na to pristati, in smo se malo skregali, ker sem težila, da se voda povsod plačuje po osebah, in da jo bom tudi tukaj tako. Takoj, ko sem prvič rodila, smo začeli plačevati vodo za tri osebe, in ko sem rodila drugič, sem začela plačevati za 4 osebe, pa ni nikoli rekel, da moji otroci ne porabijo veliko. Naj se razumemo, prav je da plačam, za 4, saj nas je konec koncev 4.

Marogica- števec za vodo je v našem stanovanju, in jaz vsak mesec popišem, delim s 7 oseb, pomnožim s 4 in toliko znaša naša voda. Toliko mu dam, in to je to. Tast in tašča, pa sama od sebe tudi ne  rečeta, da bi bilo kaj drugače, njegov brat pa tudi ne.  Jaz poravnam svoje račune, in imam čisto vest. Nikoli mi nobeden ne bo mogel kar koli rečti. Ampak, mi je čudno, ker nikoli od njih nič ne pogleda, da vsaj vedo, koliko bi moral njegov brat plačati. To me včasih pojezi, ampak, kaj čem. Jaz imam čiste račune.

(odgovor članu NevenkaP)
Neposredna povezava do sporočila: 17
18.10.2008 17:42:17   
NevenkaP
Lej, če je to tako - reci. Če so vsi normalni sogovorniki, se boste že zmenili. Tudi naši so imeli prej enako z vodo. Pol na pol, ker kao otroci ne porabijo skoraj nič vode. Halo? Vsak dan prejo, se kopajo, poleti polnijo bazenček na vrtu, imajo odprto škropilnico...  Za moje pojme se porabi več vode, kot za odraslega. Ampak še enkrat pravim, ok, pri nas je bilo tako, da sta starša svoji hčerki zavestno "odnašala rit".  Enostavno se jim je zdelo čisto normalno, da je tako. Sploh ta mladim, logično.user posted image Nama se pač ni zdelo, povedala sva argumente in vsi so brez problema priznali, da imava prav. Brez slabe volje ali jeze. Lahko bi pa midva godrnjala pri sebi in požrla večji delež, da ne bi bilo zamere. Bi pa ta zamera udarila ven kdaj drugič in kje drugje. A ima dolgoročno to smisel? Zame ne. Je pa vedno odvisno od ljudi. To boš morala pa presodit sama.

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.10.2008 18:49:03   
Annny
Meni se zdi prav, da se ta punca upošteva..saj se boste vse fajn zmeniliuser posted image

(odgovor članu NevenkaP)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.10.2008 18:54:10   
Anonimen
glede na to, da se dobro razumete, bi jaz počakala na njeno uradno preselitev

Enako.
Aja, sem spregledala, da se dobro razumete. Potem je pa tvoje vprasanje na forumu res glupo user posted image . Spijte eno kavo ali dve skupaj pa se zmenite, kako in kaj.

(odgovor članu Olivija)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
18.10.2008 18:54:19   
Anonimen
jaz živim s taščo in tastom, mitrije smo spodaj oni trije pa zgoraj tako da si vse delimo  na pol! vse števce imamo po enega pa ni nobenga problema, zato pa, ker se vsako leto vsedemo in si povemo kaj in kako naprej! zdaj ko tašča ne more več veliko naredit ji jaz pomagam al pa njena hčer, svakinja hodi redno na fax zato je ni veliko doma, tako da je kar dosti na meni. samo nikoli mi pa ni prišlo na misel da bi se jezila, ker pač oni velik vode ponucajo, jaz mislim tako zakaj se bi kregal zaradi računol, če sem lahko srečna da samo polovico plačujem, kaj bo pa potem ko bova mogla vse sama plačevat, elektriko, drva vodo... itd. BZ se je kregat za take malenkosti, ker nikoli ne veš kdaj jih boš še potreboval!!!!

(odgovor članu NevenkaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
18.10.2008 19:13:37   
Alfabeta
IZVIRNO SPOROČILO: janci10

jaz živim s taščo in tastom, mitrije smo spodaj oni trije pa zgoraj tako da si vse delimo  na pol! vse števce imamo po enega pa ni nobenga problema, zato pa, ker se vsako leto vsedemo in si povemo kaj in kako naprej! zdaj ko tašča ne more več veliko naredit ji jaz pomagam al pa njena hčer, svakinja hodi redno na fax zato je ni veliko doma, tako da je kar dosti na meni. samo nikoli mi pa ni prišlo na misel da bi se jezila, ker pač oni velik vode ponucajo, jaz mislim tako zakaj se bi kregal zaradi računol, če sem lahko srečna da samo polovico plačujem, kaj bo pa potem ko bova mogla vse sama plačevat, elektriko, drva vodo... itd. BZ se je kregat za take malenkosti, ker nikoli ne veš kdaj jih boš še potreboval!!!!

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
18.10.2008 19:28:58   
krfjolca
Mi imamo podobno stanovanjsko situacijo - 3 družine. Vendar ne kompliciramo pri računanju, koliko pride po osebi stroškov. Na mesec damo vsak enako vsoto na skupni račun in iz tega se plačujejo vsi računi - vse plača tašča. Vedno ostane kaka četrtina denarja, to gre pa potem za večje zadeve, obnovo hiše, če se kaj pokvari (skupna pralnica) itd. Sploh nikoli nisem razmišljala, da bi bilo kaj nefer.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?